10. 2. 2012 | Tomáš Nejedlo

Benátky posílené výhrou z Kadaně hostí Litoměřice

Po prohře v domácím duelu s Jihlavou si benátečtí hokejisté napravili reputaci v Kadani, kde zvítězili po boji 5:4 v nájezdech. Cíl vyhrát samozřejmě má družina trenérů Černého, Škalouda a Nečase i v sobotu, kdy k řece Jizeře přijede aktuálně devátý celek prvoligové tabulky HC Stadion Litoměřice. Se Severočechy Benátky v letošní sezóně vždy bodovaly. Ke dvěma tříbodovým výhrám přidaly bod ve třetím vzájemném duelu po prohře v nájezdech. Čtvrtý letošní vzájemný duel startuje na benáteckém zimním stadionu v sobotu 11. února. Úvodní buly pak bude vhozeno v 17 hodin a průběh utkání nabídne také tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Stadion Litoměřice

Hokej v Litoměřicích spatřil světlo světa až v roce 1972, klubovými barvami pak jsou bílá, modrá a oranžová. Od letošní sezóny se Stadion pyšní zcela nově zrekonstruovanou moderní Kalich Arenou, která pojme až 1750 sedících diváků. Zázemí je tak v městě zahrady Čech vskutku na špičkové úrovni. Mezi nejslavnější odchovance klubu patří například Milan Hnilička, Martin Škoula, Radek Hamr, Kamil Kreps nebo Milan Toman.

Benátky se s Litoměřicemi před postupem Stadionu do první ligy v novodobé historii střetly v sezóně 2001/2002, kdy Středočeši v rámci 2. předkola Tipsport Cupu na ledě soupeře zvítězili vysoko 7:4. Kališníci v průběhu dalších sezón působili v krajském přeboru, následně pak ve druhé lize a v předloňské sezóně se jim podařil historický postup do druhé nejvyšší soutěže. V mistrovském duelu bylo před loňským ročníkem poslední utkání datováno do roku 1995, avšak to byly Litoměřice spojeny s Mělníkem. Samotné VTJ Litoměřice změřily síly s Benátkami v „mistráku“ naposledy v sezóně 1990/91.

Loňský prvoligový nováček skončil po dlouhodobé části jen těsně před branami předkola play-off. Už v loňském ročníku Stadion spolupracoval s několika kluby. Nejhojněji určitě s extraligovým Litvínovem a prvoligovým Ústím nad Labem. Od letoška navázali Severočeši spolupráci také s Mladou Boleslaví.

V úvodu letošní sezóny byl stálicí v litoměřickém brankovišti veterán Dušan Salfický, který se letos přes extraligové Karlovy Vary dostal do Pardubic, a tak je spolehlivou jedničkou týmu také zkušený Petr Přikryl, který přišel z Plzně.

Zřejmě nejznámějším jménem v litoměřické obraně pro benátecké fanoušky je určitě Václav Drábek. Ten totiž necelé tři sezóny působil právě u Jizery. Drábek si také letos několik zápasů zahrál v Mladé Boleslavi a v současnosti je nejproduktivnějším zadákem Kališníků. Dalším zkušeným zadákem je sedmatřicetiletý Ondřej Kříž. Z neúspěšného angažmá z týmu ruské vyšší ligy Klinu se do Litoměřic vrátil zadák Ondřej Martinka, po zranění naskočil do hry i Jakub Evan. Posilou je také urostlý obránce Martin Dudáš z Mladé Boleslavi či mladík Dominik Boháč z Ústí nad Labem. Na střídavý start pak v Litoměřicích působí Matěj Stříteský z Litvínova.

Útok zdobí ostřílená jména jako například Ladislav Slížek, Petr Horčička, Ladislav Gengel nebo Jaroslav Hašek. Všichni tito jmenovaní by měli patřit k oporám týmu. Mezi mladíky bodově přispívají například mladoboleslavští Martin Belay a Marek Loskot, který není Benáteckým určitě neznámým hokejistou, protože na břehu řeky Jizery v první lize působil a patřil na ledě k viditelným hráčům a je v současné době se sedmadvaceti body nejproduktivnějším litoměřickým útočníkem. O prvenství se dělí s již zmiňovaným Jaroslavem Hašek, třetím je pak Martin Novák.

Oba celky ve 47. kole první ligy

Celek HC Benátky nad Jizerou vybojoval na ledě Kadaně cenné dva body za výhru 5:4 v nájezdech. O góly se podělili Skalický, Vitásek, Jonák, Skořepa a rozhodující penaltu proměnil Král. Benátky nastoupily v sestavě: Stejskal (Blažíček) - Jaroměřský, Vitásek, Říha, Vála, Pabiška, Šimek - Krejčík, Král, Víšek - Skalický, J. Skořepa, Jonák - Jech, Klimt, Kopic - Liška.

Tým HC Stadion Litoměřice v domácím prostředí zdolal soupeře z Písku výsledkem 3:2, přestože po dvou třetinách prohrával už 0:2. Stadion nastoupil v sestavě: Přikryl (Sklíba) - Boháč, Kříž, Drábek, Dudáš, Evan, Stříteský, Martinka, Holomek - Šinágl, Gengel, Belay - Tůma, Tvrzník, Bojer - Slížek, Kafan, Hašek - Lenc, Loskot, Novák.

Webové stránky soupeře

Více informací o litoměřickém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
HC Stadion Litoměřice

Rozhodčí

Utkání 48. kola bude jako hlavní rozhodčí řídit Onldřich Hejduk z Jihlavy. Na čarách mu budou asistovat Ladislav Lučan z Hradce Králové a Tomáš Svoboda z Jičína. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!