16. 2. 2012 | Jakub Vais

Perný program začnou Benátky proti Písku

Konec základní části první ligy je tady a Benátky čeká velmi nabitý program. Během pěti dnů odehrají svěřenci pánů Černého, Škalouda a Nečase čtyři zápasy! Tento program načne duel s devátým týmem z Písku, proti kterému to letos bylo vždy velmi vyrovnané. Jak to dopadne tentokráte? Zápas se na benáteckém zimním stadionu hraje v sobotu 18. února se začátkem v 17 hodin! Sledovat můžete také tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - IHC KOMTERM Písek

Budeme-li tvrdit, že Písek je jedno z tradičních hokejových měst, nebude to zase tak úplně od věci. Bruslařský klub zde vznikl už v roce 1876 a spolu se Sokolem se notně zasloužil sportovní uvědomění místních občanů. Když se do českých zemí roku 1892 poprvé dostaly hokejové hole, netrvalo pak na tehdejší poměry - a vzhledem k charakteru dobové novoty – ani příliš dlouho, než se toto sportovní vybavení objevilo i na jihu Čech. Názvy klubu se postupně měnili z SK na ČASK, Duklu, VTJ, VTJ Jitex, Jitex, IHC až na nynější IHC KOMTERM.

Písečtí dlouhou dobu patřili ke stálicím první hokejové ligy. V roce 2005 však sestoupili a ve třetí nejvyšší soutěži se vcelku pravidelně střetávali s benáteckým týmem. Oba celky se opět ve stejné soutěži potkali loni, avšak Písek po nevydařené sezóně sestoupil. Díky koupi licence od odstupujícího Vrchlabí se ale Komterm i nadále může pyšnit přívlastkem prvoligový.

V brankovišti IHC letos vládne jednoznačně letní posila ze Sparty Vojtěch Sedláček, který se v minulosti objevil i v dresu benáteckého dorostu. V dubnu dvacetiletý gólman odchytal v letošní sezóně 2369 minut, což ho řadí na třetí pozici v této statistice v celé soutěži. V úspěšnosti zákroků pak drží 13. pozici. Píseckou branku letos strážili ještě tři brankáři. Martin Falter si připsal start v pěti duelech, opora Litoměřic Petr Přikryl pak chytal na začátku této sezóny šestkrát. Tím posledním, kdo se letos postavil do branky Jihočechů je Vratislav Vajner, který momentálně kryje záda Sedláčkovi.

Statistikám beků s deseti body vévodí první ligou dostatečně zkušený Roman Němeček, který je píseckým odchovancem a řadu sezón odehrál v Ústí nad Labem, který už ovšem v dresu Písku nehraje, ale má vyřízené střídavé starty od svého současného zaměstnavatele Mountfieldu České Budějovice. Stálicemi v obranných řadách Komtermu jsou zkušení beci David Všetečka a Jozef Lukáč, který si v minulosti vyzkoušel působení v Benátkách. Oba jmenovaní se objevili už v 46 zápasech. Jen o duel méně má na svém kontě dvacetiletý obránce Dušan Žovinec, který zamířil do Písku ze Sparty a další sparťanský odchovanec Jan Kanov.

Ofenziva IHC to je o jednom velmi důležitém jméně - Tomáš Nouza je jednoznačným lídrem v útoku týmu od řeky Otavy. Nouza, který se představil i v dresu Benátek, v 48 zápasech nasbíral celkem 43 bodů za 16 branek a 27 asistencí. Nouza má společně s dalším útočníkem Stanislavem Polodnou na svém kontě nejvíce startů v dresu IHC. Jen o jeden zápas méně odehrál zkušený útočník Zdeněk Špenger, který je v klubovém bodování na druhém místě, ale za Nouzou je o propastných 24 bodů, zatím na svém kontě nastřádal 19 kanadských bodů (8+11). Třetí místo se 17 body v klubových statistikách pak drží kladenský odchovanec Jan Eberle (8+9). Celkem se v letošní sezóně v útoku Písku objevilo 25 hráčů.

V posledním zápase Písek přivítal v domácím prostředí Salith Šumperk a poprvé v letošní sezóně tomuto nováčkovi letošní sezóny podlehl, když draci zápas otočili ve svůj prospěch. Nakonec si Šumperk, který zavítá k Jizeře v pondělí, odvezl výhru 2:4.

Letošní vzájemné zápasy

V letošní sezóně se oba týmy utkaly už třikrát. V prvním měření sil uspěl v prodloužení doma Písek. Utkání v Benátkách bylo opět vyrovnané, Benátečtí ho však urvali ve svůj prospěch v normální hrací době. To samé se musí říct i o posledním měření sil na jihu Čech, kdy Písek vyhrál 3:1.

Webové stránky soupeře

Více informací o píseckém hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře - IHC Písek

Rozhodčí

Utkání 50. kola první hokejové ligy mezi Benátkami nad Jizerou a Pískem bude jako hlavní rozhodčí řídit Petr Humpolíček z Brna / Náměšti nad Oslavou. Na čarách mu budou asistovat Jiří Chocholouš z Brna a Daniel Reich ze Znojma. Jmenované trojici přejeme, aby se jim v Benátkách rozhodovalo co nejlépe.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.