16. 2. 2012 | Ondřej Nejedlo

Aktuální dění přibližuje sportovní ředitel Jan Slivka

O důvodu, proč se neuskutečnil prvoligový zápas mezi Horáckou Slavií Třebíč a Benátkami nad Jizerou, jsme dostatečně informovali už ve středečních večerních hodinách. Dnes jsme vyzvali sportovního ředitele benáteckého klubu pana Jana Slivku (na snímku), aby celou situaci objasnil. Dodejme zároveň, že náhradní termín tohoto utkání byl stanoven na úterý 21. února 2012 v 17. 30 hodin.

„K prvoligovému zápasu do Třebíče jsme nemohli dorazit, jelikož zasáhla vyšší moc a náš autobus uvízl na Vysočině ve sněhových závějích,“ stručně popsal příčinu nesehrání inkriminovaného utkání benátecký sportovní ředitel Jan Slivka. Jana Slivku enormně namíchlo chování funkcionářů třebíčského hokejového klubu, kteří neměli snahu se dohodnout na náhradním termínu. „Navrhovali jsme odehrát utkání ve čtvrtek 16. února, což Třebíč odmítla. Další náš návrh zněl čtvrtek 23. února, ale ani ten nebyl představenstvu Třebíče po chuti. Nevím, co by chtěli. Bohužel Třebíč je jediným klubem v první lize, se kterým se nikdy nelze na ničem domluvit. Není to jen naše zkušenost. Potvrdili mi to i představitelé dalších klubů, se kterými jsem měl možnost hovořit,“ nebere si servítky Jan Slivka.

Necitlivá byla i polemika, která se objevila na oficiálních webových stránkách horáckého hokejového klubu o tom, zda benátecký tým sněhovou kalamitu nepodcenil. „Vyjeli jsme v 11:30, tedy s dostatečnou časovou rezervou,“ reaguje Jan Slivka. A v zápětí s ironií v hlase dodává: „Ovšem mohli jsme vyjet už v neděli.“ Následně se vší vážností pokračuje: „Neměli jsme žádný důvod někam nedojet. Co vykládají funkcionáři Třebíče, pravda není. Je to naprostá lež.“

Své si vytrpěli i samotní hráči, kteří v autobuse pobývali bezmála třináct hodin! „Našim hráčům šlo v některých momentech prakticky o život,“ připomněl Slivka situaci, kdy se benátecký autobus stal neovladatelným a klouzal z prudkého kopce ve vsi Chyška vstříc katastrofě. Nakonec se řidiči autobus podařilo s veškerou námahou ukočírovat. Hráči a zejména pak masér Martin Tondr poté pomáhali s vyproštěním zapadlých aut a s odklízením sněhu.

Zápas mezi Třebíčí a Benátkami nad Jizerou nebyl jediným, jenž musel být odložen kvůli klimatickým podmínkám. Nehrálo se také v Olomouci, kam měl přijet Hradec Králové. „Byla to tatáž situace. Olomouc se však s Hradcem dohodla na náhradním termínu po vzájemné dohodě během půl hodiny. S Třebíčí to ale takto nejde. Chování pana Čapka a pana Pokorného je přímo neskutečné. Chtěl bych je vidět, jak by se zachovali v podobné situaci, pokud by se do ní také dostali,“ zakončil Jan Slivka naše povídání.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!