27. 2. 2012 | Luděk Stránský, Luděk Stránský, Tomáš Nejedlo

Benátky na úvod série těsně poraženy

ČF1, pondělí 27. 2. 2012
Olomouc - Benátky n.J. OLO - BEN
Čtvrtfinálová série vyřazovacích bojů začala pro benátecké hokejisty těsnou porážkou. V Olomouci padly všechny tři branky úvodního duelu v přesilových hrách, Kohouti nakonec uhájili těsný náskok 2:1 a připsali si v sérii hrané na čtyři vítězné duely první výhru. Jedinou trefu Benátek zařídil Vít Jonák. Druhý zápas je naplánován na úterý 28. února, hrát se bude opět od 18 hodin.
Olomouc: Žigárdy (Kašík) – Lhotský, Staněk, Bartoň, Ondrušek, Janáček, Nedbálek, Horák O. – Kucharczyk, Dopita, Selingr – Pekr, Řípa, Haluza – Pšurný, Ministr, Šlahař – Kucsera, Kolouch, Walker – Rác.
Benátky n.J.: Vošvrda (Blažíček) – Jaroměřský, Vitásek, Říha, Pabiška, Šimek, Vála, Niko – Kellner, Král, Kopic – Jonák, Skořepa, Skalický – Klimt, Vlach, Jech – Weiss, Liška, Vařecha – Kouřil.
Branky a nahrávky: 6. Dopita (Lhotský, Kucharczyk), 23. Haluza (Řípa, Bartoň) – 12. Jonák (Král, Jaroměřský). Rozhodčí: Ro. Čech, Kubičík - Klein, Skopal. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1317. Střely na branku: 38:25.

Komentář

Klání už od začátku nabralo parametry vyřazovacích bojů. Úvod střetnutí patřil domácím Hanákům, kteří na soupeře od řeky Jizera doslova vlétli, neboť už v první minutě pálil do připraveného Vošvrdy Selingr. O čtyři minuty později zazněla po sražené Nedbálkově střele tyč benátecké brány.

Na první gól v letošním play-off ale domácí fanoušci dlouho nečekali. V páté minutě po nahození Lhotského tečoval kotouč za záda Vošvrdy Jiří Dopita, a proměnil tak hru v početní výhodě.

Benátečtí na úvodní branku domácích zareagovali zvýšenou aktivitou, v sedmé minutě zahodil vyloženou příležitost Skořepa. Středočeši však v polovině první třetiny skóre srovnali díky dorážce Víta Jonáka. Hra ve zbytku úvodní části byla kouskována častými vyloučeními, která ale oba týmy nedokázaly zužitkovat.

I v prostřední části duelu viděla olomoucká plecharéna gól. Ve 22. minutě Mora podruhé využila přesilovku, když se z těžké pozice přesně trefil Petr Haluza. Zanedlouho mohli domácí svůj náskok zvýšit, ale Kucsera ani Kucharczyk své šance neproměnili.

Poté se ale odehrálo velké drama před hanáckou bránou. Benátky měly k dispozici téměř stovteřinovou přesilovku pět na tři, navíc domácí obránce hrál chvíli bez hole. Středočeši si vytvořili slibné příležitosti, ale Olomoucké podržel v klíčových momentech brankář Žigárdy.

Ve třetí třetině opět začali aktivně Kohouti, Haluza ani Pekr však Vošvrdu nepřekonali. Velkou šanci měl poté opět Haluza, který vypálil tvrdý projektil nad benáteckou branku. Hostující gólman držel svůj tým nad vodou, když o pár minut později vychytal sérii olomouckých příležitostí.

Šance na vstřelení branky však měli i svěřenci Milana Černého. Jaroměřský vyslal tvrdou ránu na připraveného Žigárdyho, který zneškodnil i následnou dorážku.

Závěrečná část střetnutí gól nepřinesla, a tak Olomouc zvítězila v prvním čtvrtfinálovém utkání proti Benátkám nad Jizerou nejtěsnějším rozdílem. Druhý zápas se hraje v úterý od 18 hodin opět v olomoucké plecharéně.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko: Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas. Začali jsme nervózně, byla tam spousta nepřesností. Kluci ale bojovali od začátku od konce. Dobře jsme sehráli posledních deset minut, kdy jsme Benátky nepustili do šance. To byl rozhodující moment spolu s oslabením pět na tři. Neřekl bych ale, že by rozhodčí měli nějaký přísnější metr.

Luděk Škaloud: Myslím si, že jsme viděli klasické utkání play-off s velkým nasazením a důrazem. Byly tam drobné fauly, které rozhodčí potrestali, a právě proměnění přesilovek rozhodlo zápas. Domácí byli šikovnější, vstřelili dva góly. My jsme měli šanci v přesilovce pět na tři, ale bohužel se nám nepodařilo vstřelit vyrovnací branku. Když tohle neproměníme, tak nemůžeme vyhrát. Ve třetí třetině jsme se snažili, domácí už nehráli tak aktivně vepředu, ale byl to platonický tlak bez stoprocentní šance.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!