28. 2. 2012 | Miroslav Fantal

Oddřeli jsme to jako tým a to bylo velmi důležité, těšilo gólmana Tomáše Vošvrdu

Kdyby se v první lize vyhlašovali hráči utkání, neměla by výběrová komise po úterním zápase těžkou úlohu. Jednoznačnou hvězdou druhého čtvrtfinále se stal dvaadvacetiletý gólman Tomáš Vošvrda. Odchovanec vítkovického hokeje přiváděl k šílenství snad všechny hráče i fanoušky Kohoutů. Ani při střele do prázdné klece si nikdo nemohl být jistý, zda puk skončí za brankovou čárou. I díky výkonu mladého brankáře Benátky dokázaly srovnat sérii na 1:1.

Tomáši, ve druhém čtvrtfinálovém utkání jste si tentokrát docela zachytal. Pro své mužstvo jste byl velmi důležitým mužem.

Je v podstatě jedno, jakým výsledkem vyhrajete. Důležité je, že máme jeden bod a že jsme z Olomouce odvezli cenné vítězství. Bylo našim cílem, abychom tu alespoň jednou zvítězili.

Šancí domácího celku, které jste musel zneškodňovat, tam ale bylo hodně.

Nechci, aby to vyznělo jako nějaká samochvála. Ovšem v posledních letech jsme viděli mnoho sérií, které dělají gólmani. Věděl jsem, že pokud budeme chtít vyhrát, musím podat maximální výkon. Chtěl jsem pomoct klukům, kteří naopak utkání fantasticky vybojovali. Mnohokrát zablokovali střely, skákali do toho po hlavě. Oddřeli jsme to jako tým a to bylo velmi důležité. Stmelí nás to do dalších utkání.

Druhá branka, kterou jste obdržel, padla od modré čáry. Divák by mohl říct, že to nebylo zase tak těžké.

Byla to rána od modré. Přede mnou stál Jirka Dopita, přes kterého se kolikrát velmi těžko vidí. Navíc jsem tam s ním měl lehkou kolizi, což mě vychýlilo. Nicméně důležité bylo, že jsme vstřelili třetí branku. Tomáš Klimt nádherně projel hřištěm a zasunul ho tam. Je to tedy 1:1 a uvidíme, co odehrajeme doma.

Už jste to trochu naznačil, na ledě se začalo přiostřovat. Myslíte si, že budou gradovat i osobní souboje, které by mohly i rozhodovat sérii?

Je to součást play-off. Je to mnohem lepší, když jsou na ledě emoce. Já jsem jen pro. Některé hráče i diváky to povzbudí. Patří to k tomu. Možná bude bitka, možná nebude. Nikdo z ničeho neuhne. Oba mančafty vědí, o co bojují. Ani my ani Olomouc nedarují žádný centimetr ledu zadarmo.

Benátky mají mnohem menší stadion. Co očekáváte, že to udělá s atmosférou v play-off? Myslíte, že bude plno?

Ani nevím, kolik lidí se tam vejde. Nicméně fanoušci v Benátkách fandí celou sezónu. Takže doufám, že nás opět podpoří a že jim to budeme moct vrátit výborným výkonem. Třetí zápas bývá opět velmi důležitý. Půjdeme do toho znovu naplno a s maximálním nasazením.

Vy jste kmenovým hráčem extraligového Liberce. Co pro vás prvoligová štace v Benátkách znamená?

Znamená to pro mě hodně, neboť Benátky jsou oficiální farmou Liberce. Je to pro mě stále stejný zaměstnavatel, ať už hraji za Liberec nebo Benátky. Snažím se vyhrát každé utkání a pomoct klukům k maximálnímu výkonu a co nejlepšímu výsledku.

V extralize jste si zkusil už i několik utkání play-off, nyní chytáte vyřazovací část v první lize. Jak rozdílné obě soutěže v této fázi jsou?

Nechtěl bych to moc srovnávat. Play-off je play-off. Emoce jsou stejné. Je to úplně jedno, zda hrajeme za Liberec či Benátky. Každý chce zvítězit, udělá pro to maximum. A je mu jedno, co se s ním stane. Maximální obětavost a nasazení je v obou soutěžích stejná.

Dnešní utkání se vám velmi vydařilo. Myslíte si, že by váš výkon mohl vést k pozvání do liberecké klece ve vyřazovacích bojích v extralize?

Máme to dané, že play-off začne v bráně Marek Pinc. Ovšem může se stát cokoli. Příští utkání se mi nemusí vůbec povést a bude to zase jinak. Hold každý zápas je úplně jiný. Teď byla obě utkání o jednu branku, další dva zápasy mohou skončit o čtyři góly. Může se stát vše.

FOTO: Zdeněk Polák (www.hc-olomouc.cz)

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!