10. 3. 2012 | Miroslav Fantal

Nevyšla nám první třetina, to nás stálo utkání, mrzelo Lukáše Krále

Sezóna 2011/2012 je minulostí. Alespoň pro hokejisty Benátek nad Jizerou, kterým vystavila stopku Olomouc. Ta mohla slavit postup do semifinále již v úterý, nicméně Středočeši dokázali dvakrát zvítězit a dotáhnout čtvrtfinálovou sérii do rozhodujícího sedmého duelu. V něm však nezachytila liberecká farma úvod, a přesto, že se v samotném závěru snažila o zvrat, sezóna pro ni po porážce 3:5 končí.

Lukáši, máte za sebou sedmý zápas čtvrtfinále, ve kterém jste po velké bitvě padli. Jak byste tento duel zhodnotil?
Těžko se utkání nehodnotí. Olomouc hrála dobře, my jsme zaspali první třetinu. V tu chvíli se utkání špatně chytalo zpět. Nakonec jsme mohli být rádi, že jsme se vrátili do utkání a minimálně jsme jej zdramatizovali. Viděli jsme, že se domácí opět začali bát o výsledek jako už několikrát v této sérii. Gól visel na vlásku. Nicméně odešli jsme s hlavami nahoře.

Sérii proti Olomouci jste tedy prohráli 3:4 na utkání. Proti třetímu celku tabulky to není až tak hrozný výsledek.
Chtěli jsme ale Olomouc porazit a jít dál. Bohužel jsme prohráli a skončila nám sezóna.

Bylo to už sedmé vzájemné utkání během dvou týdnů. Viděl jste v tom sedmém nějaké rozdíly oproti zápasům na začátku série?
Olomouc k tomu přistoupila rozhodně více zodpovědněji, než ke dvěma předešlým duelům, kdy si myslela, že to v klidu dorazí. Naše mužstvo ale ukázalo, že má charakter a porvalo se s tím. Bohužel nám nevyšla první třetina, což nás stálo poslední zápas.

Lukáši, Vám se v utkání podařilo skórovat. Ve třetí třetině jste snižoval na rozdíl dvou branek. Mohl byste nám popsat celou situaci?
David Kellner zatáhl puk do pásma okolo pravého mantinelu. Poté to dával na střed do jízdy Miroslavu Kopicovi, který vystřelil a já jsem dorážel do prázdné brány. Byla to celkem snadná záležitost.

V tu chvíli zbývalo do konce třetí třetiny ještě dvanáct minut. To bylo docela dost času na srovnání.
Přesně jak už jsem říkal. Domácí se začali bát o výsledek. Měli jsme tam asi dvě šance, které zaváněly brankou. Ale to je jen kdyby. Nechci o tom spekulovat. Domácí vyhráli s odřenýma ušima 5:3. Před sérií všichni čekali, že to s námi bude mít Olomouc mnohem lehčí. Nakonec jsou ale rádi, že postoupili. Já jim gratuluji, protože v posledním utkání hráli dobře a šli tomu naproti.

Pro Benátky to tak znamená konec sezóny, ve které určitě své fanoušky nezklamala. Jak byste uplynulé měsíce zhodnotil?
V kabině nám sezónu krátce zhodnotili trenér s manažerem, kteří nám poděkovali. Našim cílem byla klidná sezóna, což se nám podařilo. Celou dobu jsme hráli bez výkyvů a pohybovali jsme se v první šestce. Nakonec z toho bylo play-off, ve kterém jsme narazili na Olomouc. Není to ono hodnotit sezónu pozitivně, když skončí porážkou. Pro naše mužstvo, které je mladé, byla tahle série posílením do budoucna. Je tu spousta nadějných kluků, o kterých jistě jednou uslyšíme. I když se to špatně říká po prohraném utkání, se sezónou jsme spokojení.

A jak jste spokojený s Vašimi výkony? V základní části jste získal téměř šedesát kanadských bodů, v play-off to už ovšem tak slavné nebylo.
V základní části to bylo dobré, v play-off už ne. Hrál jsem špatně, vůbec se mi nedařilo. Samozřejmě mě to mrzí, neboť jsem mužstvu měl pomoci mnohem víc. Bohužel se mi přestalo dařit v nejhorší možný okamžik sezóny, což mě hodně štve. Snad mě to alespoň do budoucna posílí, i když to v mém věku bude znít možná komicky.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.