15. 6. 2012 | Ondřej Nejedlo

Přihláška na kemp by mohla být docela dobrým dárkem za vysvědčení, říká Bohumír Kinkor

Suchá letní příprava se pomalu a jistě blíží ke konci. Benátecké mládežnické týmy poctivě nabírají síly do nové sezóny. Na samotnou přípravu, ale také na nastávající hokejový kemp jsme si k redakčnímu mikrofonu pozvali šéftrenéra benátecké mládeže pana Bohumíra Kinkora. Ten také mimo jiné uvedl, že stále existuje možnost podat přihlášku do již výše zmiňovaného kempu či horkou novinku, že účastníci budou moci zhlédnout přípravné utkání mezi libereckými Bílými Tygry a Lvem Praha.
Jaká je náplň suché přípravy?

Využíváme veškerá okolní hřiště, umělý trávník, přírodu i zimní stadion, kde je posilovna. Nejvíce prostoru dostávají hry. Zejména u těch nejmenších jsou hry nedílnou součástí, do čehož tlačíme trenéry. Ti také musí dbát na to, aby kluci byli šikovní a aby jen neběhali. Starší žáci už musí být trochu siloví. Jednou týdně chodí do tělocvičny. U mladšího a staršího dorostu již používáme posilovnu. Hodně běháme tady v blízkém parku.

Jak byste zhodnotil tréninkovou účast?

Účast na trénincích je dobrá. V mladším dorostu chodí pravidelně na trénink přes dvacet hráčů. Nejslabší je asi u staršího dorostu, protože čtyři kluci zkouší angažmá v extralize v této věkové kategorii. Konkrétně Filip Semrád s Tomášem Macurou v Mladé Boleslavi, Martin Černý ve Slavii Praha a Krištof Špičan v Letňanech. Snad se to nějak postupem času dá dohromady. Hráči, kteří přešli do juniorského týmu, trénují v Mělníku.

Máte nějakou posilu v mládežnických týmech?

Do staršího dorostu přišel Jakub Revaj z Liberce, který v loňské sezóně hrál v Drážďanech. Je postavou menší, v Liberci spíš preferují větší hráče, tak mu dopředu řekli, že s ním nepočítají. Do Liberce ještě půjde v srpnu na závěrečný výběr, ale to nic nemění na tom, že bude tady. Stanislav Šrámek, Jindřich Heran a Štěpán Váňa trénují v Mělníku s juniorkou, ale na mistrovské zápasy přijdou sem do staršího dorostu. Ještě bych chtěl doplnit, že Josef Šafra trénuje s A-mužstvem Nymburka. I ten však patří ještě do staršího dorostu. Letos by měla být lepší spolupráce s Libercem, co se týče mládeže. Tamní trenéři přislíbili, že sem uvolní několik hráčů na střídavý start.

Do kdy bude trvat suchá příprava?

Samotná příprava začala už 2. května, s výjimkou přípravky, která začala až 15. května. Konec je naplánován na 28. června. Poté následují tři neděle přestávky. Hodně hráčů přijde na kemp.

Mohou se ještě přihlásit potencionální zájemci do kempu?

Klidně mohou přijít až první den kempu. Kdo tu nebude s námi po celou dobu kempu, tak mu bude cena pochopitelně upravena. Cena kempu se udržela, i když vše okolo se zdražilo. Zatím se přihlásilo asi 35 hráčů, takže máme ještě zhruba 20 míst volných. Myslím si, že přihláška na kemp by mohla být docela dobrým dárkem za vysvědčení. K výčtu trenérů, který jsme uváděli, přibyl ještě Petr Weiss, jenž se výborně zapojil jako asistent ve starším dorostu. Osobně jsem s ním hrozně spokojený. Do budoucna by zde v Benátkách mohl dělat kupříkladu kondičního trenéra.

Když jsme spolu mluvili v květnu, tak ještě nebylo jisté, která z osobností zavítá do Benátek nad Jizerou na besedu. Můžeme to nyní trochu osvětlit?

Stále není nic potvrzeno. Existují dvě varianty. Oba jsou to hráči, kteří okusili NHL a hráli i v české reprezentaci. Co však mohu slíbit, že se určitě pojedeme podívat do Liberce na trénink nového týmu KHL Lev Praha a také na přípravné utkání Bílí Tygři Liberec – Lev Praha.

Pokračují stále také nábory těch nejmenších do benátecké přípravky?

Určitě ano. Přípravka trénuje v úterý a ve čtvrtek od 16 hodin pod vedením pěti trenérů. Tímto chci vzkázat rodičům, aby se nebáli s dětmi přijít. To samé platí také o 3. a 4. třídě. Nyní přijdou dva kluci, jeden hrál za Vítkovice a druhý za Klášterec nad Ohří. Takže se určitě trochu doplní kádry.

Je možné se také přihlásit do mladšího či staršího dorostu?

Kdykoliv mohou přijít a zkusit si s námi zatrénovat.

Po skončení dovolených budou následovat přátelské zápasy. Na koho se benátečtí mládežníci mohou těšit?

Přátelské zápasy začínají v srpnu. Vše včas vyvěsíme na oficiálních internetových stránkách.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!