5. 10. 2012 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí v sobotu vyjedou na led trápícího se Šumperk

První hokejová liga bude mít o tomto víkendu na programu své deváté pokračování. Hokejisté Benátek, kteří se v posledních dvou kolech radovali z výhry, vyrazí na led Šumperka. Draci se naopak v posledních zápasech herně i výsledkově trápí. Vždyť družina trenéra Radka Kučery v minulých čtyřech utkáních nastřílela do branek soupeřů jen čtyři góly. Na šumperském zimním stadionu se ovšem nikdy nehrálo lehce, všech sedm dosud získaných bodů navíc Šumperští získali doma. Utkání v podhůří Jeseníků startuje v sobotu 6. října od 17 hodin. Zápas budete moci sledovat nejen pomocí tradičního textového on-line přenosu, ale také i díky živému obrazovému komentovanému live vysílání.

Představujeme soupeře - Salith Šumperk

Draci ze Šumperka v loňské sezóně uhájili prvoligovou příslušnost, když i po části play-out skončili na celkovéh dvanácté pozici. S nástupem do nového ročníku mají Šumperší jistě smělejší cílem, a to postup do vyřazovacích bojů. V přípravě na sezónu se benáteckému sobotnímu soupeři dařilo. Draci totiž dokázali pět utkání vyhrát, dvakrát remizovat a jen pětkrát prohráli. Svěřenci Radka Kučery se střetli se dvěma polskými soupeři a také dvěma druholigovými soky. V kádru se pokoušel prosadit také David Kellner, který právě v létě skončil v Benátkách, avšak neuspěl a nyní hraje v druholigovém Táboře.

V dosavadním průběhu první ligy však Šumperští získali jen sedm bodů, všechny na domácím ledě. Zřejmě nejpřekvapivější je výhra s loni ještě extraligovou Mladou Boleslaví 3:2. V posledních čtyřech zápasech však Draci prohráli, získali jen jeden bod a nastříleli pouze čtyři góly. V posledním utkání Šumperk inkasoval v Hradci tvrdý direkt, podlehl 1:6.

I v letošní sezóně budou v Šumperku spoléhat na svou brankářskou jedničku Tomáše Štůralu. Někdejší gólman extraligového Zlína byl vždy týmu velkou oporou. Dvojici letos utvořil s Vratislavem Vajnerem, který se mihl také v Benátkách nad Jizerou, kde trénoval s týmem za doby svého působení v partnerském Nymburce.

Bodování beků vede tradičně velmi produktivní zkušený zadák Aleš Holík, který i letos patří k základním stavebním kamenům týmu. Tři body pak posbírali Jiří Suchý a Tomáš Sedlák, kteří již mají v první lize také něco odehráno, a také Tomáš Pastor, zástupce mladé generace v šumperském týmu.

Nejproduktivnějším forvardem je prozatím s pěti body Karel Plášek, zcela jistě nejzkušenější šumperský hráč. Někdejší útočník Znojma či Pardubic převzal taktovku nejostřílenějšího hokejisty po bývalém reprezentantovi Romanu Meluzínovi, který ukončil svou bohatou kariéru. Velkou ztrátou pro Šumperské je odchod kanonýra Michala Veleckého do Jihlavy. Náhradou by měl být exznojemský Aleš Staněk. Body by měli zajišťovat také Daniel Vrdlovec nebo Adam Červenka.

Oba celky v minulém kole

Tým Salith Šumperk v Hradci Králové inkasoval šest gólů, o jediný úspěch hostí se postaral Adam Červenka. Draci nastoupili v sestavě: Štůrala (41. Vajner) – Novotný, Holík, Suchý, Sedlák, Gewiese, Tesařík, Vrána, Pastor – Plášek, Staněk, Vrdlovec – Červenka, Hulva, Haas – Blinka, Skoumal, Cink – Stoklasa, Kindl, Rufer.

Celek HC Benátky nad Jizerou v domácím prostředí udolal nepříjemné Litoměřice 4:3 po prodloužení. Vyrovnávací branku obstaral Antonín Dušek v čase 59:59, druhý bonusový bod pak zajistil Lukáš Král. Benátky nastoupily v sestavě: Vošvrda (Blažíček) - Jaroměřský, Vitásek, Jánošík, Kajínek, Šimek, Moravec, Říha, Kolmann - Skalický, Skořepa, Klimt, Bárta, Dušek, Kica, Liška, Král, Jonák, Jech, Vařecha, Kopic.

Webové stránky soupeře

Více informací o šumperském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře - Salith Šumperk

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.