6. 10. 2012 | Jaroslav Svoboda, Tomáš Nejedlo

Benátky se vracejí ze Šumperka s prázdnou

9., sobota 6. 10. 2012
Šumperk - Benátky n.J. SUM - BEN
K dalšímu kolu první hokejové ligy cestovali benátečtí hokejisté do Šumperka, který se v posledních čtyřech zápasech herně trápil a nastřílel jen čtyři góly. Stejný počet přesných zásahů ovšem Draci nasázeli i do sítě Benátek, a přestože hosté dvakrát v utkání vedli, nevezou si do středních Čech ani bod. V tabulce Benátky klesly o jednu příčku na osmé místo a v příštím kole vyjedou ve středu na led Hradce Králové.
Šumperk: Štůrala - Holík, Novotný, Sedlák, Gewiese, Suchý, Pastor - Haas, Plášek, Staněk - Stoklasa, Hulva, Vrdlovec - Skoumal, Cink, Červenka - Blinka, Kindl, Holinka.
Benátky n.J.: Vošvrda - Říha, Kolmann, Moravec, Jánošík, Jaroměřský, Šimek, Vitásek, Kajínek - Bortňák, Kopic, Vařecha, Jonák, Liška, Král, Vlach, Klimt, Plodek, Skořepa, Jech, Skalický
Branky a nahrávky: 22. Gewiese (Stoklasa, Vrdlovec), 30. Vrdlovec (Hulva, Stoklasa), 32. Červenka (Hulva, Suchý), 45. Staněk - 5. Skalický (Klimt, Skořepa), 25. Vitásek, 44. Kopic (Král, Kajínek). Rozhodčí: Kubičík - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 9:3, navíc Holík (SUM) 10 minut nesportovní chování a trest do konce utkání a Jánošík (BEN) 5 + do konce utkání zásah v oblasti hlavy a krku. Využití: 1:0. Diváci: 1125. Střely na branku: 28:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Komentář

Benátečtí hokejisté v devátém kole 1. ligy zavítali na horkou půdu v Šumperku, kde sice v loni získali pět ze šesti možných bodů, ale jinak se na severu Moravy v městě v podhůří Jeseníků boduje těžko. Letos však Draci nezažívají dobrý vstup do sezóny a v posledních kolech se jim výsledkově příliš nedařilo.

V první třetině však nic nenasvědčovalo tomu, že by série čtyř proher domácího mužstva v řadě měla vzít za své. Hosté totiž bez většího úsilí získali vedení 1:0, když v páté minutě Tomáš Klimt narazil Danielu Skalickému, který procedil puk za Štůralu.

V přehlídce nepřesností na tom byli herně lépe hosté, kteří si vytvářeli více šancí, jenže i tak v měřítku první ligy zaostávala předváděná hra obou mužstev za standardem. V polovině osmé minuty pálil Bortňák, který si situaci zopakoval ve 12. minutě, ale opět ztroskotal na Štůralovi. Hosté pak zahodili dvě přesilovky, domácí jednu, nicméně do druhé třetiny šli Benátečti s další výhodou muže v poli, a také s vedením 1:0.

Jenže prostřední třetina nabídla jiný herní projev. Draci ubránili hned v jejím úvodu kritickou situaci, pak šel za katr Jánošík, a jakmile se Šumperk ubránil a byl na ledě v pěti, srovnal. Petr Gewiese dostal kotouč na hůl po poměrně divoké cestě přes Sedláka a Hulvu, přes ležícího Vošvrdu pak nejmladší bek Draků skóroval.

Domácím však radost vydržela jen pár okamžiků. Od modré tvrdou bombou vrátil Benátkám vedení Vitásek. Postupem dalších minut domácí přebírali iniciativu a v čase 29:15 se dočkali druhého vyrovnání. Hulvovu bombu vyrazil Vošvrda jen k Vrdlovcovi a střelec Draků znovu srovnal. Za další dvě minuty rozjel další výpad opět Hulva, kotouč převzal Červenka, který nejprve obelhal obránce a pak ranou mezi betony Vošvrdy poslal Draky poprvé v zápase do vedení.

Na ledě se přitvrdilo, nejprve Jánošík ostrým zákrokem na hlavu dostal letenku do kabin a za úder v oblasti hlavy a krku dostal trest do konce zápasu. Podstatně čistěji si vypořádal se soupeřem, jmenovitě Bortňákem, Suchý, který vprostřed ledové plochy vysekl ukázkový bodyček. Šumperk byl do konce třetiny aktivnější, nicméně čtvrtý gól nepřidal.

Naspořil si jej ale do třetí třetiny, a jak se ukázalo, domácím se v konečném účtování hodil. Skalický druhý gól v zápase nepřidal, podobně si vedl na konci druhé minuty třetiny i Kolmann. Obrovskou šanci neproměnil Plášek na druhé straně, a hosté tak trestali. V brejkové situaci namazal nejproduktivnější hráč Benátek v sezóně Král Kopicovi, který odkrytý prostor ve Štůralově brance trefil. Devatenáct vteřin vydržela hostům radost.

Mezi kruhy se dostal k zakončení Aleš Staněk a hokejista, který vloni ještě působil v EBEL lize v dresu Znojma, prostřelil Vošvrdu a aniž by to tušil, rozhodl zápas. Hosté poté neztrestali Vrdlovcovo vyloučení, naopak v 50. minutě dvakrát zahrozil Adam Červenka, ani jednou na Vošvrdu nevyzrál. Tlak Benátek rostl, Jonákovu bombu Štůrala kryl. Pak dostal dvě minuty Holík, kterého podražení rozlítilo natolik, že nádavkem vyfasoval i dvě desítky, tedy předčasný odchod do kabin.

Hosté svoji šanci ale neskutečně zahodili. V přesilovce se ani jednou neusadili v útočném pásmu, dokonce naháněli většinu času domácí hráče, kteří měli kotouč v držení. V poslední minutě se ještě Benátky odhodlali k power-play, na srdnatě bojující Draky však již nic nevymysleli.

Draci tak ukončili sérii porážek a do Kadaně mohou vyrazit k dalšímu zápasu s mírně klidnější duší. To Benátečtí si v tabulce o místo pohoršili a ve středečním kole budou obhajovat pozici v elitní osmičce.

Ohlasy trenérů

Radek Kučera, hlavní trenér Šumperka
"V první třetině jsme se pomalu rozjížděli, naštěstí jsme náskok soupeře během prostřední části hry brzy dohnali. Tlačili jsme se do šancí a tentokrát jsme už konečně dávali branky. Ve třetí třetině se soupeři podařilo srovnat, ze začátku jsme hráli až moc opatrně. Ovšem naše šťastná čtvrtá branka všechno rozhodla."

Luděk Škaloud, asistent trenéra Benátek nad Jizerou
"Rozhodlo, že jsme z velkého tlaku v první třetině nevytěžili více než jednobrankové vedení. Za vyrovnaného stavu jsme si rozhodující gól dali v podstatě sami. Porážka nás mrzí, protože jsme určitě měli na to, v Šumperku bodovat."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.