12. 10. 2012 | Tomáš Nejedlo

Po dvou venkovních duelech opět doma, přijede Kadaň

Po dvou neúspěšných zápasech na stadionech soupeřů se benátečtí hokejisté opět vracejí na domácí led s touhou získat potřebné body do tabulky. K řece Jizeře přijede aktuálně dvanáctý celek prvoligové tabulky – SK Kadaň. V dresu žlutočerných na benátecký led zavítá také odchovanec místního hokeje Radek Hrabák, který je v současné době s osmi kanadskými body druhým nejproduktivnějším hráčem Severočechů! Samotný zápas na benáteckém zimním stadionu startuje v sobotu 13. října se začátkem v 17 hodin! Průběh zápasu nabídne také tradiční on-line reportáž!

Představujeme soupeře - SK Kadaň

Úplně první ledové souboje se začaly v Kadani uskutečňovat kolem roku 1945, kdy se parta místních nadšenců rozhodla hrát na „pivovarském“ rybníku (dnešní sídliště 1. Máje). Za dva roky byl zvolen historicky první hokejový odbor, který velmi záhy schválil přestěhování z rybníka na nedaleké tenisové kurty. Zde vznikl první tým Tatran Kadaň hrající oficiálně I. A. třídu západočeské župy. Název klubu se postupně z Tatranu měnil na Slovan, TJ DNT a v roce 1991 na dnešní Sportovní klub. Klub se pohyboval střídavě v krajském přeboru a druhé lize a v ročníku 1997/98 postoupil do první ligy, kde působí dodnes.

V dresu našeho dnešního soupeře před časem chytal nynější benátecký brankář Jiří Stejskal. Žlutočerní však zatím příliš důvodů ke spokojenosti nemají. Patří jim totiž dvanáctá pozice, Kadaňští ovšem nastříleli už devětadvacet branek, tedy o jednu víc, než Benátky. Před letošní sezónou Benátečtí s Kadaní nesehráli žádný přípravný zápas, což před předchozími prvoligovými ročníky bylo již téměř tradicí.

SK Kadaň také v letošní sezóně spolupracuje s nyní již extraligovým Chomutovem, odkud se v kadaňském dresu pravidelně objevují především mladí hokejisté nebo junioři. Týmu v poslední době hodně pomohl například příchod Petra Jíry, který ve čtyřech utkáních posbíral hned šest bodů. Od čtvrtka 11. října mají hokejisté SK Kadaň nového trenéra. Mužstvo doposud vedl jako hlavní kouč Michal Jäger, který v loňské sezóně dosáhl nečekaného úspěchu s druholigovým Kláštercem nad Ohří, když tento tým dotáhl až do baráže o první ligu! Jäger je však profesionálním hasičem a toto povolání lze jen těžko skloubit s prvoligovým hokejem, a tak u kadaňského týmu předčasně končí.

Jeho nástupcem se stal Jiří Čelanský, kterého může hokejová veřejnost znát především z působení v extraligové Slavii Praha, kde tři roky působil jako asistent hlavního trenéra Vladimíra Růžičky. Asistenty zůstávají dva bývalí hokejisté, kteří ještě nedávno v Kadani působili – Stanislav Mikšovic a někdejší dlouholetý extraligový útočník Zdeněk Skořepa. Vedoucím mužstva je pak další ještě loni aktivní hráč, urostlý zadák Josef Revay.

Brankářskou jedničkou týmu je Miroslav Hanuljak, urostlý gólman, který v minulých letech chytal právě v partnerském Chomutově. Další dva gólmani jsou mladí a nadějní Jan Kaššák a Jan Strmeň. Nejvíce minut zatím odchytal právě Hanuljak a drží si úspěšnost zásahů nad 91 %.

Mezi beky zatím v produktivitě vládne zkušenost. Pět bodů (1+4) posbíral patrně nejzkušenější zadák současné sestavy SK Kadaň jedenatřicetiletý Martin Szakal. Poté hned čtveřice obránce má ve svých statistikách zapsáno dva body – jedná se o Jakuba Trefného, Petra Macháčka, Tomáše Schmidta a Jana Ruttu, který v Kadani letos nastoupil jen ke dvěma zápasům a před nedávnem dal v extralize svůj první gól v kariéře v nejvyšší soutěži.

Produktivitu forvardů zatím vede Nikola Gajovský, loni ještě Pirát z Chomutova a předtím Bruslař z Mladé Boleslavi, který nasbíral devět bodů. Osmičku mají na kontě zkušený Jiří Charousek a právě již zmiňovaný benátecký odchovanec Radek Hrabák, jehož otec je dlouholetým trenérem mládeže v Benátkách, kde pracuje na stadionu jako ledař. Příchod Petra Jíry (2+4) jistě týmu velmi pomohl. Mezi zkušené hráče jistě patří také dvojice Filip Seman a Kamil Tvrdek.

Oba celky v posledním utkání

Celek HC Benátky nad Jizerou neuspěl v Hradci Králové, kde nevstřelil ani gól a po zásluze Královským lvům podlehl 0:3. Benátky nastoupily v sestavě: Vošvrda – Jaroměřský, Vitásek, Vála, Kolmann, Šimek, Moravec, J. Říha, Štich – Vlach, Skořepa, Klimt – Skalický, Plodek, Jonák – Bortňák, Král, Kopic – Jech, Miškovský, Liška.

Tým SK Kadaň v domácím prostředí rozstřílel soupeře z Šumperka vysoko 7:1, hattrickem se blýskl Nikola Gajovský. Sportovní klub nastoupil v sestavě: Hanuljak - Macháček, Rutta, Opalek, Pavlas, Trefný, Mazanec, Schmidt, Szakal - Hrabák, Gajovský, Jíra - Seman, Charousek, Račuk - Ton, Hanták, Chlouba - Andres, Kůs, Stoklasa.

Webové stránky soupeře

Více informací o kadaňském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
SK Kadaň

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!