30. 10. 2012 | Tomáš Nejedlo

V Písku touží Benátky konečně zabodovat

Při pohledu na současnou prvoligovou tabulku je zřejmé, že benátečtí hokejisté mají za cíl bezpodmínečně bodovat. Velkou šanci k tomu budou mít již v následujícím zápase, kdy budou hosty v jihočeském Písku. Právě celek od řeky Otavy na tom je v pořadí ještě hůře, patří mu totiž předposlední třináctá příčka se čtyřbodovou ztrátou právě na Středočechy. Ve středu 31. října se tak na píseckém zimním stadionu bude hrát tzv. o šest bodů. Duel začíná v 18:00 hodin a jeho průběh nabídne také tradičně podrobný on-line přenos!

Představujeme soupeře - IHC Písek

S píseckým klubem Benátky spolupracovaly již za doby působení středočeského týmu ve druhé lize a prsty v jednáních měl především nynější sportovní ředitel benáteckého klubu Jan Slivka, který svou valnou část své funkcionářské kariéry spojil právě s Pískem a zápasy s tímto celkem jsou pro něj vždy pikantní.

V píseckém týmu najdeme několik bývalých hráčů Benátek nad Jizerou. Jsou to útočníci Petr Markulinec s Josefem Slavíkem. V Benátkách působil také Jiří Kudrna, ještě v loňské sezóně forvard Jihočechů. V letošním ročníku už bude "Kudrnka" pouze udílet cenné rady na lavičce coby asistent trenéra. Ještě v přípravě na sezónu vedl tým někdejší vrchlabský kouč Josef Řeháček, který týmu v loňské sezóně hodně pomohl. Na vlastní žádost však před sezónou v klubu skončil a jeho místo tak zaujal Jindřich Setikovský, jenž naposledy vedl Litoměřice a po příchodu do Písku měl původně trénovat tamní juniorku.

Písečtí spolupracují hned s několika extraligovými kluby. Nejvíce hráčů dodává k Otavě středočeské Kladno, dále pak Plzeň a České Budějovice. Právě z Plzně v Písku působí dvojice gólmanů – písecký odchovanec Marek Mazanec a Dominik Halmoši. Mezi tyčemi se letos už objevil také kladenský náhradník Lukáš Cikánek a jeden necelý duel odchytal Pavel Kantor, který je v současné době českobudějovickou jedničkou.

Také v obraně se objevuje několik extraligových hráčů. Svými zkušenostmi z nejvyšší soutěže jsou velmi platní kladenští zadáci Vladimír Kameš, Jiří Drtina, David Růžička nebo Tomáš Drtil. Z kádru plzeňské Škodovky jsou pak k dispozici Dominik Boháč, který loňskou sezónu strávil v prvoligovém ústeckém Slovanu, a také Tomáš Frolo. Ten zatím v Písku nastoupil k jednomu zápasu. Se sedmi kanadskými body je nejproduktivnějším zadákem již zmiňovaný Vladimír Kameš.

Nejzkušenějším mužem písecké sestavy je zcela bez diskuze jedenačtyřicetiletý veterán a někdejší českobudějovický forvard Zdeněk Šperger. Ovšem nejproduktivnějšími útočníky jsou zatím kladenští mladíci Jana Dalecký a Antonín Melka, kteří však v jihočeském týmu sehráli jen pět, resp. tři utkání. Prvně jmenovaný nasbíral osm bodů, druhý pak šest. Vylepšit produktivitu by měl nově příchozí zkušený útočník Ondřej Steiner, který sehrál v extralize téměř čtyři stovky zápasů a působil také několik sezón v cizině (Rusko, Finsko, Dánsko, Norsko). V sezóně 2010/11 se také krátce mihl v benáteckém dresu. Nyní je Steiner s devatenácti body nejproduktivnějším hráčem druholigových Klatov a do Písku má zřejmě vyřízeny střídavé starty.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!