3. 11. 2012 | Tomáš Nejedlo

Benátky pokračují v kanonádě, odnesl to Beroun

18., sobota 3. 11. 2012
Benátky n.J. - Beroun BEN - BER
Hokejisté Benátek se naladili na střeleckou vlnu. V posledních třech duelech totiž Středočeši nastříleli jedenadvacet branek, což činí průměr sedm vstřelených gólů na zápas. Střelecký apetit Benáteckých naposledy devítigólovým debaklem odnesl Beroun, v jehož brance se objevil a všech devět gólů musel hořce skousnout plzeňský gólman Adam Svoboda. Benátečtí se po rekordní výhře 9:3 již soustředí na další mistrovský duel, který je čeká v pondělí v havlíčkobrodské Kotlině.
Benátky n.J.: Vošvrda (Blažíček) - Moravec, Kolmann, Štich, Jánošík, Ulrych, Jaroměřský, Vála - Skalický, Klimt, Jonák, Bortňák, Skořepa, Špaček, Vlach, Král, Kopic, Maďar, Jech, Liška, Plodek.
Beroun: Svoboda (Benda) - Ruprecht, Kaláb, Knesl, Malý, Krejčí, Jebavý, Přindiš - Havel, Plichta, Vostřák, Doležal, Karpov, Videlka, Čurda, Bárta, Padělek, Trojan, Hošťálek, Polák.
Branky a nahrávky: 5. Král, 7. Klimt (Jaroměřský, Král), 8. Skořepa (Kolmann, Bortňák), 10. Špaček (Štich, Skořepa), 22. Bortňák, 35. Moravec (Bortňák, Špaček), 42. Král (Vlach), 48. Jánošík (Jonák), 54. Špaček (Štich, Jaroměřský) - 15. Videlka (Knesl, Bárta), 43. Čurda (Přindiš, Vostřák), 49. Havel (Polák, Jebavý). Rozhodčí: Úlehla - Kotlík, Zídek. Vyloučení: 8:9. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 328. Střely na branku: 55:23.

Fotogalerie

Komentář

Benátečtí už v první třetině spustili kanonádu, do sítě plzeňského gólmana Adama Svobody nasázali čtyři góly. První gólovou šanci v utkání však měli Medvědi, Tomáš Doležal si vyjel až do střelecké pozice, avšak na Vošvrdu si nepřišel. Pak své šance měli hostující Havel a domácí Skořepa a poté už přišel první gólový moment utkání. Lukáš Král pláchl po pravém křídle a využil volného prostoru u pravé Svobodovy tyčky ke gólové střele - 1:0. V 7. minutě Benátečtí využili svou první přesilovku, Jaroměřského ránu od modré čáry tečoval v letu Tomáš Klimt a Adam Svoboda neměl šanci zasáhnout - 2:0. Netrvalo dlouho a hráči od Jizery vedli již o tři góly. Josef Skořepa prokázal důraz v předbrankovém prostoru a za berounskou brankou potřetí v utkání svítilo červené světlo - 3:0. I druhou přesilovou hru v utkání dokázali Benátečtí využít, a to po dvaceti vteřinách. Štichovu ránu od modré čáry ideálně umístil mimo Svobodův dosah Daniel Špaček - 4:0. Do konce první třetiny měli domácí ještě několik dobrých příležitostí, avšak gólu se dočkali Berounští. David Videlka unikl ve vlastním oslabení do brejku a se zakončením si věděl rady - 4:1.

Na počátku 22. minuty vypálil na Svobodu Dalibor Bortňák a jeho střela překvapila berounského brankáře natolik, že mu kotouč propadl až za brankovou čáru. Hlavní sudí Úlehla po konzultaci s brankovým sudím Václavem Soukupem mladším gól správně uznal a Benátečtí tak vedli již o čtyři branky - 5:1. Poté se šance střídaly na obou stranách. Svoboda parádně zasáhl proti šanci Kopice, na druhé straně se dobrým zákrokem blýskl při Doležalově šanci Tomáš Vošvrda. Další příležitost měl Jánošík, který se prokličkoval hostující obranou, avšak zakončit mu hosté nedovolili. Karpov na druhé straně nechal vyniknout Vošvrdu. Ve 35. minutě domácí zvýšili svůj náskok po pěkné kombinační akci. Bortňák se Špačkem vymysleli perfektní pas pro najíždějícího Jiřího Moravce, kterému stačilo prostřelit padajícího Svobodu - 6:1.

Benátečtí vstoupili povedené také do třetí třetiny. Po necelých dvou minutách se totiž radovali z další trefy. Lukáš Král se trefil přesně mimo Svobodův dosah a přidal tak sedmý gól Benáteckých - 7:1. Hosté však bleskurychle odpověděli. Martin Čurda dokázal usměrnit odražený puk do benátecké branky - 7:2. Na počátku 48. minuty se kvalitním zákrokem blýskl Svoboda proti šanci Skalického. Následný tlak na svou branku již berounský gólman neustál. Jonák posunul puk na najíždějícího Adama Jánošíka, jenže neomylně zavěsil - 8:2. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat. Lukáš Havel překvapil Tomáše Vošvrdu střelou z úhlu - 8:3. Poslední slovo však měli přece jenom Benátečtí. Devět gólů ve své prvoligové historii hráči od Jizery do sobotního zápasu ještě nevstřelili. Tuto bilanci zbořil Daniel Špaček, který svým druhým gólem v utkání překonal Svobodu - 9:3. Vyvolávané desítky se již fanoušci Benátek nedočkali, ale i tak odměnili své miláčky potleskem, zatímco berounští hokejisté jen zklamaně opustili ledovou plochu.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas, asistent trenéra Benátek nad Jizerou
"Dnešní zápas se nám dobře hodnotí. Podobný nášup jako Beroun jsme dostali v Olomouci. Dnes jsme spokojeni s koncovkou, dobře zahráli také obránci. Dařilo se nám ve všech činnostech. "

Aleš Totter, hlavní trenér Medvědi Beroun 1933: "Zápas jsme ztratili již v prvních deseti minutách. Sice jsme si v úvodu vybojovali výhodu dvou hráčů v poli, tu jsme však odehráli staticky se dvěma chybami na modré čáře. Tu první soupeř nevyužil, u té druhé se mu to bohužel podařilo. Následně jsme se nechali vyloučit a oslabení odehráli pasivně. Pomalu jsme přistupovali k domácím hráčům a soupeř zvýšil na 2:0. Pak jsme si dali vlastní gól, na který jsme reagovali oddechovým časem, po kterém jsme však opět v početní nevýhodě inkasovali a o vítězství domácích bylo prakticky rozhodnuto."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!