6. 11. 2012 | Tomáš Nejedlo

V důležitém utkání Benátky vyzvou soupeře z Mostu

První liga díky vloženému pondělnímu kolu nabrala na obrátkách a po sobotním gólovém představení proti Berounu se Benátečtí opět představují doma. V rámci dvacátého prvoligového kola se u Jizery představí celek HC Most, který je přímým benáteckým sousedem v tabulce. Oba týmy dělí jediný bod a není tak třeba zdůrazňovat, že duel bude velmi důležitý. Samotný zápas startuje ve středu 7. listopadu. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 hodin! Průběh zápasu můžete sledovat také v tradiční on-line reportáži!

Představujeme soupeře - HC Most

Oddíl ledního hokeje v Mostě byl založen v roce 1946. Oddíl provozoval svou činnost vedle staré průmyslové školy v Mostě. V té době neprobíhaly soutěže jednotlivých mužstev, ale byla hrána řada přátelských utkání se sousedním Chomutovem, Litvínovem aj. V té době bylo v oddíle jedno mužstvo žáků a mužů. Mužstvo mužů hrálo 1. A třídu, dnešní krajský přebor. V roce 1996 výkonný výbor založil společnost s ručením omezením (HC Most spol. s r.o.), která měla svou činností vytvářet podmínky pro další rozvoj ledního hokeje v Mostě.

V roce 1998 se celý oddíl přestěhoval do nového hokejového chrámu a začal psát zatím své nejlepší roky. Zlepšené podmínky přinesli své ovoce, družstvo mužů se po roce 2000 čtyřikrát pokoušelo projít neúspěšně baráží a postoupit do I. ligy ČR. Junioři a dorostenci postupují do I. ligy ČR. Oddíl zakládá oficiální hokejovou školu.

V roce 2006 oslavil klub 60. výročí svého založení a součastně i 10. výročí vzniku HC Most spol. s r.o. Největší dárek k výročí dali klubu muži "A" mužstva svým postupem do I. ligy ČR. Mostečtí se do první hokejové ligy vrátili po dvou sezónách strávených ve druhé lize. V pětičlenné baráži o druhou nejvyšší soutěž však Most možná trochu překvapivě předčil prvoligisty Písek s Chrudimí a spolu se Šumperkem se tak mohl radovat z postupu. Loni Mostečtí úspěšně zachraňovali prvoligovou příslušnost v baráži, kam se byli nuceni posunout z důvodu suverénního umístění na samém chvostu tabulky.

Benátečtí se ve své prvoligové historii střetli s Mostem ve dvou sezónách. Hned v té první 2008/09 a také v loňském ročníku. Cílem v Mostě přes léto určitě bylo vybudovat konkurenceschopný mančaft a vyvarovat se spodních příček. Základem úspěchu je kvalitní brankář a právě na postu, kde mostecký tým v minulosti tlačila bota, má trenérské duo Václav Baďouček a Kamil Kašťák spolehlivou jedničku. Je jí Martin Volke, který se především v loňské sezóně v dobrém světle ukazoval v extraligovém Litvínově, kromě toho v minulosti chytal také první ligu v Ústí nad Labem a Litoměřicích. V záloze pak Most má ještě karlovarského gólmana Tomáš Závorku, který odchytal například minulý zápas a také pak Lukáše Melichara.

Nejzkušenějším mužem zadních řad týmu zpod Hněvína je bezesporu brzy třiačtyřicetiletý Jan Hranáč, někdejší opora extraligového Litvínova, slovenské Skalice či Zvolena. Loňskou sezónu Hranáč načal právě v Mostě a poté přes druholigovou Bílinu putoval k Orlům ze Znojma, kde hrál rakouskou EBEL ligu. Nyní bude tento vytáhlý bek opět působit mezi prvoligovými mantinely. Nejproduktivnějším zadákem je s úctyhodnými šestnácti body Kamil Charousek.V Mostě působí také Michal Pavlů, bývalý benátecký zadák, který se letos neprosadil v Mladé Boleslavi a z Liberce putoval možná trochu překvapivě právě do Mostu.

V mosteckém kádru je také další někdejší benátecký hráč. Jedná se o Michala Nevyhoštěného, jenž po konci u Jizery působil v druholigovém Jablonci nad Nisou, ale vysoká produktivita ho vyšvihla zpět mezi prvoligové hokejisty. Velkou posilu získali Mostečtí v Ladislavu Gengelovi. Vypadalo to, že někdejší hráč Litoměřic, Vrchlabí či Mladé Boleslavi zakotví v Berouně, ale nakonec působí v Mostě. S jedenadvaceti kanadskými body s přehledem vede klubovou produktivitu. Devatenáct bodů už získal zkušený Zdeněk Tauš. Někdejší kladenský forvard Marek Čurilla s pěti body zůstává hodně za očekáváním. Sedmatřicetiletý extraligou protřelý harcovník Jindřich Kotrla vinou zranění odehrál zatím jen osm duelů.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!