18. 1. 2007 | Mirek Ondra

Kolín se po měsíci chytil

Karel Nedbal, jeden z nejlepších beků druhé ligy a bývalý hráč Benátek nad Jizerou, působí letošní sezónu v nedalekém Kolíně, kde hokejově vyrůstal a spojil s ním i většinu své kariéry. Kolínští Kozlové ve středu přehráli pelhřimovský Spartak a přičetli si tak po dlouhé době tři body. Předchozí výhra Kolína se datuje až do konce listopadu, kdy zvítězili v Benátkách 4:2. V článku naleznete rozhovor s bývalým benáteckým kapitánem Karlem Nedbalem, jeho hodnocení nedávného hráčského trejdu s Chrudimí, otázky padly i na úroveň současného benáteckého kádru.

Ve 33. kole 2. ligy sk. Střed, které uzavřelo třetí čtvrtinu soutěže, zaznamenali dlouho očekávanou výhru Kozlové z Kolína. Na jejich led zavítal na první pohled outsider ze dna ligové tabulky. V posledních zápasech si ale Spartak dokázal poradit se Strakonicemi, Vajgarem a dokonce i se čtvrtým Táborem výsledkem 6:2. Stejný nášup, jako si museli vézt Kouhouti z Pelhřimova, vezli domů i hráči Spartaku. O výhře Kolína rozhodla první polovina druhé části hry, kdy Kozlové dokázali odskočit na rozdíl tří gólů. Hosté nasládně kontrovali, ale do šaten se šlo s třígolovým rozdílem zásluhou Milana Pomichálka. V posledním dějství si Kolín vítězství pohlídal a hosté jen v poslední minutě korigovali na 6:2. "Jako každý vyhraný zápas hodnotím tento určitě kladně. I když první třetina byla v našem podani hodně křečovitá. O přestávce nám trenér poradil zjednodušit hru a lépe střílet. Vyplývalo to ze série předeslych zápasu, které jsme těsně prohráli." uvedl k zápasu Karel Nedbal.


Karel Nedbal před zápasem s Pelhřimovem.

V utkání nastoupili i čtyři hráči z Chrudimi, kteří do Kolína putovali za dvojici nejproduktivnějších útočníků Jana Kubištu a Karla Nekvasila. Posily z Chrudimi zaznamaly v zápase úctyhodných deset bodů. Nejvíce pak Tomáš Prachař (1+3), mladší syn trenéra Kozlů Bohumila Prachaře a bratr Pavla, který dál válí za druhou Chrudim. I Karlovi Nedbalovi přibyl nový parťák do obrany. "Určitě jsou přínosem pro mužstvo. Jsou určitým impulsem. Doufám, že je plnohodnotně nahradí, i když je to velice težké. Honza s Karlem udělali polovinu bodů. Uvidíme, ještě je 11 kol před námi. Líbí se mi Prachy s Hemákem (Tomáš Prachař s Martinem Hemským pozn. red.). Ti jsou stoprocentím přínosem."

Karel Nedbal ještě v barvách Benátek, kde odehrál jeden a půl sezóny.

Situace Kolína zatím není nikterak hrozivá a předsezónní ambice se můžou snadno naplnit. Kolín ztrácí na vysněnou osmičku jeden bod, čeká ho však v nejbližší době série těžších zápasů. Navíc v poslední čtvrtině soutěže půjde do tuhého. Tabulka je velmi vyrovnaná a pomalu v ní nenajdete mužstvo, které by nepomýšlelo na závěrečnou play-off. K tomu kolínský bek dodává: "Abychom postoupili, musíme se určite vyvarovat chyb v obraně, kterých máme ještě plno. A dále zlepšit koncovku, ale ta si myslím, že už se zlepšila viz posledni 2 zápasy v nichž jsme dali 10 gólu."

Poslední dvě otázky se točily kolem Benátek:
Dvě z posledních tří výher jste zaznamenali proti Benátkám. Týmu, kterému jste minulý rok dělal kapitána. Sedí Kolínu Benátky jako soupeř nebo jak si to vysvětlit?
"Myslím si, že umíme proti silnějšímu soupeři lépe zahrát. Nedokážu si to vysvětlit."

Co řikáte na benátecký kádr, který pro letošní sezónu dal dohromady Ladislav Kolda a na návrat Lukáše Zajíčka?
"Myslím, že dal dohromady velice kvalitní mužstvo, a i když se mluví hlavně o Vrchlabí a Chrudimi jako o adeptech na postup, tak bych připojil jako adepta určitě Benátky! Návrat Lukáše? Mluvil jsem s ním a gratuloval mu k výbornemu vstupu do rozehrané soutěže. Je to rozený střelec a jsem rád, že benátecké vedení to ví a váží si ho."

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!