14. 11. 2012 | Jakub Vais

Obnovená premiéra kouče Čermáka byla úspěšná

22., středa 14. 11. 2012
Benátky n.J. - Šumperk BEN - SUM
První zápas pod staronovým koučem Vladimírem Čermákem vyšel benáteckým hokejistům na výbornou. V domácím utkání u Jizery porazili Šumperk jasně 5:1, když se nejvíce na výhře podílel Josef Skořepa, který dal hned dva góly, oba v oslabení.
Benátky n.J.: Vošvrda (Stejskal) - Moravec, Kolmann, Jánošík, Jaroměřský, Ulrych, Vitásek, Pabiška, Vála - Vlach, Skořepa, Klimt, Chlapík, Plodek, Jonák, Maďar, Král, Kopic, Vařecha, Jech, Liška.
Šumperk: Štůrala (47. Vajner) - Holík, Novotný, Sedlák, Gewiese, Tesařík, Suchý, Pastor, Pour - Haas, Plášek, Staněk, Rufer, Hulva, Vrdlovec, Finsterle, Cink, Červenka, Blinka, Kindl, Skoumal.
Branky a nahrávky: 23. Maďar (Král), 28. Skořepa (Kolmann), 37. Skořepa, 45. Liška (Vařecha), 47. Kopic (Jaroměřský, Maďar) - 31. Staněk. Rozhodčí: Pražák - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 2:1. Diváci: 252. Střely na branku: 34:34. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.

Fotogalerie

Komentář

Pod vedením nového trenéra vstoupili hokejisté Benátek do utkání se Šumperkem. Zápas se pro domácí mohl vyvíjet velmi dobře, ale hned první přesilovku nevyužili. Početní výhoda přišla i pro Šumperk, ale ani hosté ji nezúročili. Dnešní utkání nabídlo od obou stran výbornou hru v oslabení. V jedné z nich se dostal do zajímavé příležitosti Klimt, ale Štůrala se vytáhl. Oba celky si ve zbývajícím průběhu třetiny vytvořili dostatek střeleckých šancí, ale ani jeden z týmů se nakonec nedokázal prosadit.

Benátky začaly druhou část velmi aktivně a dočkaly se zaslouženého vedení. Po střele od modré Štůrala puk vyrazil pouze vedle sebe, kde se nejrychleji zorientoval Patrik Maďar, a doklepl ho za brankovou čáru. Na domácí straně po vstřeleném gólu mohla panovat určitá nervozita, avšak bylo tomu přesně naopak. Za Štůralovou klecí vybojoval v oslabení puk Josef Skořepa a po vyjetí před branku prostřelil hostujícího gólmana střelou pod lapačku. Vlastní oslabení znamenalo gól i pro Draky. V útočném pásmu vybojoval puk Aleš Staněk a přesnou trefou propálil Vošvrdu. Následně mohl domácí vedení navýšit Plodek, ale vychytal ho Štůrala. Vyrovnat mohl druhým gólem v utkání Staněk, ale branku vstřelit nedokázal. Ve druhé části ještě došlo na jednu změnu ve skóre, opět ve vlastním oslabení. Josef Skořepa zachytil rozehrávku a přesnou střelou zaskočil šumperského brankáře.

I ve třetí části začaly lépe Benátky, po necelých pěti minutách se dostal do zajímavé pozice Jech, ovšem neskóroval. Od této šance neuběhlo ani deset vteřin a Tomáš Liška využil kombinace ke vstřelení další branky. Hosté zřejmě polevili a přišel pro ně trest v podobě trefy Miroslava Kopice. Po brance Kopice už to hostující brankář Štůrala nevydržel a pustil místo sebe mezi tři tyče svého náhradníka Vajnera. I ten se dostal pod ohně střel, ale předvedl hned několik výborných zákroků. I hosté se dostali k zajímavým střeleckým pokusům, vesměs je však vyrazil Vošvrda. Benátecký brankář se dostal pod tlak až v závěru třetiny, ale dokázal všechny střely vytěsnit. Domácí tak už dovedli zápas do vítězného konce.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (HC Benátky nad Jizerou): Mužstvo, které jsem přebral, znám, protože většinu kluků jsem trénoval. Věděl jsem, do čeho jdu, tým je mladý, ale přesto svoji roli zvládl. Plnil to, co jsme si před zápasem stanovili. Věděli jsme, že Šumperk spoléhá na brejkové situace, a na ně jsme se připravili. Kromě výpadku, kdy jsme jim nahráli na gól, tým odvedl dobrý výkon a my jsme po zásluze vyhráli. Co se týče několika chyb, to je hokej, takové situace nastanou. Samozřejmě je špatné, když hrajeme ve čtyřech a dáme kotouč mimo hřiště a jdeme do třech. Pro nás bylo důležité, že jsem krizové situace ve hře zvládli. Doufám, že budeme na vítězné vlně i dál, ale je potřeba být trpělivý, na každý zápas se připravit. Každý zápas je jiný a může se stát, že do některého nevstoupíme dobře. Ale hokej je hra chyb a ten, kdo jich udělá míň, vyhraje a my se budeme snažit jich udělat co nejméně.

Radek Kučera (Salith Šumperk): Do stavu 2:1 bylo utkání vyrovnané. Bohužel jsme ve vlastní přesilovce udělali dvě hrubé chyby, což rozhodlo. Jedna inkasovaná branka byla po špatné rozehrávce, u té druhé šel obránce zbytečně na útočníka do rohu. Od stavu 4:1 byl zápas rozhodnutý. Takový soupeř, jako jsou Benátky, si toto pohlídá.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!