20. 11. 2012 | Petra Skopcová

Benátky cestují do Kadaně

Benátečtí hokejisté se vezou na vítězné vlně, i po změně trenéra. O její pokračování se budou snažit zajistit na ledě Kadaně a to ve středu 21.11. od 18.00. Pokud se nechystáte za hráči vyrazit osobně, zápas můžete sledovat onlajn.

Naši hokejisté mají od středečního vítězného zápasu pouze tréninkový režim, protože původně sobotní zápas s Hradcem Králové byl přesunut na pondělí 26.11.2012. I přes to hokejisté doufají, že se jim podaří navázat na výkon ze zápasu se Šumperkem. V něm, po opatrné první třetině, od druhé části hry jasně dominovali a svého moravského soupeře si k tělu již blíže nepustili, a to ani po dvou hrubých chybách, z nichž jedna byla potrestána brankou. "Věděli jsme, že Šumperk spoléhá na brejkové situace, a na ně jsme se připravili. Kromě výpadku, kdy jsme jim nahráli na gól, tým odvedl dobrý výkon a my jsme po zásluze vyhráli. Co se týče několika chyb, to je hokej, takové situace nastanou. (...) Pro nás bylo důležité, že jsem krizové situace ve hře zvládli. Doufám, že budeme na vítězné vlně i dál, ale je potřeba být trpělivý, na každý zápas se připravit," hodnotil zápas po jeho skončení (staro)nový trenér Benátek Vladimír Čermák.

Hned v následujícím kole hostil v Benátkách poražený Šumperk na svém ledě právě našeho příštího soupeře SK Kadaň. I tentokrát však odešel ze zápasu poražen, protože Kadaň slavila páté vítězství v řadě. Zajímavější však je, že domácí Šumperk vedl po první třetině již 4:1, Kadaň se však v druhé části nadechla k obratu a vstřelila čtyři branky. V závěrečném dějství přidala ještě dvě, zatímco domácí celek se zmohl již jen na jedinou střelu a zůstal tak bez bodu s výsledkem 5:7. Dvěma góly v zápase se blýskl Petr Mainer. Utkání hodnotil Jiří Čelanský, trenér SK Kadaň: "První třetina se nám nepovedla výsledkově, ale herně jsme zase tolik nezaostávali. Řekl bych, že jsme dnes celých šedesát minut hráli přesně to, co chceme. Na začátku domácí ukázali, proč jsou doma tak úspěšní, využili i přesilovky. My ale i nadále věřili a chtěli zápas otočit."

Připomeňme ještě první měření sil mezi Benátkami a Kadaní, ve kterém jasně dominoval soupeř. Benátské borce rozstřílel poměrem 6:1, kdy se za domácí trefil pouze Jan Plodek. Benátští tak mají ve středečním zápase co oplácet.

Dodejme, že Kadaň se nachází na 6. místě tabulky s 36 body, zatímco Benátky na 9. s pětibodovou ztrátou, ale se zápasem k dobru. Nejlepším hráčem posledního domácího utkání byl zvolen Josef Skořepa, který se na vítězství podílel dvěma brankami, kadaňský úspěch se opírá především o dvojici útočníku Filip Seman - Nikola Gajdovský.

Program 24. kola 1. hokejové ligy

17:30 BK Mladá Boleslav - Medvědi Beroun 1933

17:30 HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Most

17:30 SK Horácká Slavia Třebíč - HC Stadion Litoměřice

17:30 HC Dukla Jihlava - Salith Šumperk

18:00 Královští lvi Hradec Králové - IHC Písek

18:00 HC Olomouc - HC Rebel Havlíčkův Brod

18:00 Sportovní klub Kadaň - HC Benátky nad Jizerou

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.