23. 11. 2012 | Tomáš Nejedlo

Benátky čeká domácí dvojzápas, nejprve s Duklou Jihlava

Benátečtí hokejisté se po rovných deseti dnech vracejí na svůj vlastní stadion a během tří dnů zde sehrají hned dva mistrovské zápasy. V sobotu k řece Jizeře přijede aktuálně čtvrtý celek prvoligové tabulky – HC Dukla Jihlava. Soupeř z Vysočiny patří v novodobé historii k tradičním účastníkům první ligy a zpravidla se umisťuje na nejvyšších příčkách tabulky. Stejné cíle mají Jihlavští i letos, současné čtvrté místo je toho určitě důkazem. Vzájemný zápas bude na benáteckém zimním stadionu sehrán v sobotu 24. listopadu. Úvodní buly pak bude vhozeno v 17 hodin! Průběh zápasu nabídne také tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Dukla Jihlava

Od roku 1956, kdy vzniklo hokejové mužstvo HC Dukla Jihlava, uběhlo mnoho let. Bývaly časy, kdy v reprezentačním výběru hráli nejdůležitější roli hráči, kteří oblékali jihlavské červenožluté dresy. Velkou zásluhu na tom měla armáda, neboť právě její zásluhou museli za Duklu hrát ti nejlepší z hokejových branců. V období 1966 až 1972 Dukla opanovala československou ligu, výsledkem bylo šest titulů v řadě. Podobnou sérii měla i v letech 1981 až 1985, kdy její hráči celkem čtyřikrát zvedli nad hlavu pohár pro mistra ligy. Po roce 1991 však šel jihlavský hokej stále níž a níž a v sezóně 1998/99 dokonce Jihlava spadla do první ligy. Díky podpoře města se podařilo hokej v tradiční baště udržet. Mezi extraligovou elitu se Dukla opět podívala na rok v sezóně 2004/05. Mezi nejlepší hráče jihlavské historie řadíme bratry Jaroslava a Jiřího Holíkovi, Josefa Augustu, Jana Hrbatého, Jaroslava Benáka, Libora Dolanu, Petra Vlka, Viktora Ujčíka a mnoho dalších.

Jihlava se v letošní sezóně může spolehnout na kvalitní brankářskou dvojici, která se pyšní velmi dobrými statistikami. Šestnáct duelů odchytal jedenadvacetiletý gólman Filip Novotný, jehož otec Marek býval rovněž hokejovým brankářem a má na svém kontě celou řadu odchytaných extraligových sezón. Filip působil v mládežnických týmech Sparty Praha, zúčastnil se tak mistrovství světa dvacetiletých. Druhým mužem s maskou je o rok mladší David Rittich, jenž se mezi tyče zatím postavil devětkrát. Rittich je synem současného prvoligového čárového rozhodčího Davida Ritticha staršího. Oba gólmani mají zatím úspěšnost zákroků nad 93 %.

Mezi obránci co se bodů týče, kraluje suverénním způsobem Tomáš Kolafa, který posbíral již osmnáct kanadských bodů a v rámci celé první ligy mu patří třetí příčka. Kolafa ve své kariéře také v ročníku 2008/09 působil v benáteckém týmu právě pod vedením současného navrátilce na benáteckou střídačku Vladimíra Čermáka. Dva obránci pak týmu přispěli sedmi kanadskými body. Jedná se o Marka Drtinu a Matice Podlipnika, který je spolu s Mihou Štebihem vyslancem slovinského hokeje v Jihlavě. Zkušenými borci v zadních řadách jihlavského týmu jsou pak zcela jistě Tomáš Ficenc a Jiří Dobrovolný.

Kanadskému bodování útočníků vládne zkušený a urostlý Daniel Hodek, který si drží vynikající průměr jednoho získaného bodu na zápas. Výrazně bodově přispívají také další útočníci, z nichž na prvních třech místech se prosazují zkušení hráči. Kromě již zmiňovaného Daniela Hodka jsou to Michal Jeslínek a Tomáš Čachotský. Zdatně jim sekunduje osmnáctibodový mladík Adam Zeman, Radek Hubáček či veterán Martin Filip. Hokejový cestovatel v loňském ročník působil v krajském přeboru v dresu Vrchlabí, aby si jej v závěru sezóny vytáhla Dukla zpět do první ligy a dala mu také smlouvu na novou sezónu. Jedenačtyřicetiletý postavou sice menší, avšak na ledě nepřehlédnutelný borec tak opět brázdí prvoligové kluziště.

Trenéry jihlavského celku jsou někdejší aktivní hokejisté Dukly a bývalí českoslovenští reprezentanti – Petr Vlk a Patrik Augusta.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.