26. 11. 2012 | Petra Skopcová

Naše výkonnost jde nahoru, ví Lukáš Král

Benátky pokračují ve vítězné sérii domácích zápasů a dnes si vyšláply na celek z Hradce Králové, který v dohrávce porazily vysoko 5:2 a přeskočily ho tak v tabulce v přímém souboji o sedmé místo. Velkou měrou se na výsledku podílel i Lukáš Král, který se na brankovém přídělu svému soupeři podílel dvěma asistencemi. Své dojmy sdělil v pozápasovém ohlasu.

Lukáši, jaký máte pocit ze zápasu. Jistě se vám musel líbit?

My jsme se momentálně zlepšili, sbíráme body. Věděli jsme, že tato dohrávka je pro nás důležitá, protože v případě výhry jsme se mohli posunout před Hradec. Tak až na tu chvíli, kdy jsme dostali dva góly v oslabení jsme měli celý zápas pod kontrolou. Je dobře, že jsme dokázali výsledek rychle obrátit a zbytek už byl o bojovnosti všech čtyř formací. Kluci hráli dobře a týmový výkon byl dobrý.

Co bylo v zápase rozhodující?

Myslím, že oni nás se svým zkušeným mužstvem i trochu podcenili. Když se podívali na naši soupisku, moc hráčů neznali a ti hráči, jací hrají v Hradci, nás mohli trochu podcenit a takový začátek už se pak těžce chytá.

Říkal jste, že výkony jdou nahoru. Už jsou takové, jaké byste si přáli, nebo tomu stále něco chybí?

Teď máme sérii dobrých zápasů, kdy jsme prohráli pouze dvakrát a sedmkrát vyhráli, takže se náš výkon určitě zlepšil. Hrajeme zodpovědněji a až na výpadky v podobě zbytečných faulů, což jsme předvedli již v posledním domácím zápase, jde jinak naše výkonost celkově nahoru.

Jedete do Třebíče, týmu, který je v popředí tabulky. Jedete tam s pocitem, že nemáte co ztratit? Co od toho očekáváte?

Do Třebíče se jezdí těžko, ať jsou nahoře nebo dole. Tam je to horká půda vždy. Ale my to tam nejedeme odevzdat, ale chceme body a budeme tam hrát hru, kterou jsme prezentovali doma. Protože my s tím týmem, který máme, moc nerozlišujeme, jestli hrajeme doma nebo venku.

Zvedl vám tento zápas zase sebevědomí?

Určitě ano, protože ti kluci, kteří jsou momentálně v sestavě a nebyli v ní na začátku sezóny vidí, že na to mají a maká se, pracuje. Jdeme štěstíčku naproti.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!