27. 11. 2012 | Petra Skopcová

Benátky míří do Třebíče

Díky pondělní dohrávce si benátečtí hokejisté neoddechnou a ve velkém tempu pokračují dalším zápasem. Tentorkát je čeká výlet do Třebíče, kde se v místní MANN+HUMMEL aréně utkají s domácím celkem. Oba dva soupeři přitom hrají ve velké pohodě a drží se na vítězné vlně. Kdo bude tuto vlnu držet i nadále, to se dozvíme 28.11. od 17.30 hodin. Sledovat můžete tradiční onlajn.

Naši borci mohou na led Třebíče odjíždět dobře naladěni. Vždyť v pondělní dohrávce porazili v přímém souboji o sedmé místo tabulky Lvy z Hradce Králové vysoko 5:2. "Věděli jsme, že tato dohrávka je pro nás důležitá, protože v případě výhry jsme se mohli posunout před Hradec. Tak až na tu chvíli, kdy jsme dostali dva góly v oslabení, jsme měli celý zápas pod kontrolou. Je dobře, že jsme dokázali výsledek rychle obrátit a zbytek už byl o bojovnosti všech čtyř formací. Kluci hráli dobře a týmový výkon byl dobrý," hodnotil po skončení zápasu jeho průběh Lukáš Král. Benátky skutečně zaskočily svého soupeře bojovností a mimo výpadků ve vlastním oslabení byly po celou dobu lepším soupeřem.

Tři body si z posledního zápasu odvezla ale i Třebíč. Ta přijela na led Šumperku a přestože po první třetině prohrávala, dokázala ve druhé zabrat a nakonec si vybojovala vítězství 3:2.

Oba středeční soupeři se tak vezou na vítězné vlně. Benátky vyhrály sedm z posledních devíti utkání a nutno podotknout, že lépe se jim daří zatím v domácích zápasech. Třebíč slaví šestý úspěch v řadě, kdy naposledy body ztrácela na ledě Mladé Boleslavi a to 5.11. Jejím hlavním problémem, který řeší, je momentálně název pro nového maskota klubu. O tom, že tento zápas nebude jednoduchý ví své i Tomáš Vošvrda: "Zápas bude jistě těžký, protože Třebíč letos předvádí skvělé výkony, a to včetně gólmana Čiliaka. Nebude to nic lehkého, v domácím zápase jsme vyhráli 2:0 a byl nesmírně náročný. V Třebíči je navíc výborná domácí atmosféra, kterou dělají týmu fanoušci... Bude to další těžký zápas, ale pokusíme se ho zvládnout."

Jak už zmínila naše brankářská jednička, která momentálně střídá starty mezi Benátkami a extraligovým Libercem, v prvním vzájemném zápase na domácím ledě se radoval středočeský tým, který dokázal v upracovaném zápase svého soupeře porazit 2:0, a největší zásluhu na tom měl právě zmiňovaný brankář, který spolehlivě likvidoval třebíčské šance.

Podaří se celku pod vedením Vladimíra Čermáka potvrdit svou vzestupnou formu, která míří až k příčkám jistého postupu do play-off a přehrají svého soupeře? Dodejme ještě statistické údaje. Vítězstvím nad Hradcem Králové si Benátky zařídily sedmé místo v tabulce se ziskem 37 bodů. Třebíč drží čtvrtou pozici s 45 body z mistrovských utkání a je tak nejsilnějším celkem ze zbytku pole bez Mladé Boleslavi, Ústeckými Lvy a Olomoucí.

Program 26. kola 1. hokejové ligy

17:30 BK Mladá Boleslav - HC Most

17:30 HC Slovan Ústečtí Lvi - Salith Šumperk

17:30 SK Horácká Slavia Třebíč - HC Benátky nad Jizerou

17:30 HC Dukla Jihlava - Sportovní klub Kadaň

18:00 Královští lvi Hradec Králové - Medvědi Beroun 1933

18:00 IHC Písek - HC Rebel Havlíčkův Brod

19:00 HC Olomouc - HC Stadion Litoměřice

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.