28. 1. 2007 | Lukáš Maša, Mirek Ondra

Benátky si ve Žďáru s chutí zastřílely

35., neděle 28. 1. 2007
Ždár - Benátky n.J. ZNS - BEN

V rámci 35. kola 2. ligy zavítali na žďárský led hokejisté Benátek. Jejich přesvědčivá výhra se však nerodila lehce. Domácí až do konce druhé třetiny drželi se svým soupeřem krok. Ve třetím dějství přišel ale rozhodující úder v podobě tří gólů Benáteckých. Dva z nich zaznamenal Lukáš Zajíček, který doléčil problémy se zády a naskočil tak více než úspěšně zpátky do sezóny. Vítězství na ledě desátého Žďáru je hodně důležité hlavně z toho pohledu, že o tomto víkendu žádný z favoritů nezaváhal a Benátky si tak s přehledem hlídají třetí pozici.

Ždár: Jedlička - Koželuh, Pleva - Smejkal, Plch - Rejzek - Kunstmüller, Bukáček, Plachý - Kaut, Doležal, Sobotka M. - Mühlfait, Bláha, Sobotka R.
Benátky n.J.: Barek - Gajda, Klouček - Štrach, Kaulfus - Pešek, Klaban - Holý, Kaulfus - Kocman, Zajíček, Mařík - Krupka M., Krupka L., Jaroš - Kristek, T. Kadeřábek, Skořepa - J. Kadeřábek, Oulík, Kounovský
Branky a nahrávky: 23. Kunstmüller (Plachý), 31. M.Sobotka (Doležal, Kaut) - 11. Kaulfus (L. Krupka, Jaroš), 15. T. Kadeřábek (Kristek, Štrach), 26. Kristek (T. Kadeřábek, Skořepa), 35. Kaulfus (Jaroš), 43. Zajíček (Mařík), 52. Mařík, 56. Zajíček (Kaulfus, Kocman). Rozhodčí: A. Jeřábek - Drobílek, Ja. Svoboda. Vyloučení: 7:12. Využití: 1:4. V oslabení: 0:1. Diváci: 264. Průběh utkání: 0:2 / 1:2 - 1:3 - 2:3 - 2:4 / 2:7.

Fotogalerie

Komentář

Žďárským hokejistům se už 2 roky nepodařilo s týmem z Benátek uhrát jediný bod a poosmé v řadě odcházeli po tomto zápase se svěšenými hlavami, když utkání skončilo 7:2 pro hosty. V úvodním dějství si domácí už dali pozor a neinkasovali rychlý gól, ale dle tradice opět lovili puk ze své sítě jako první a o to se postaral Kaulfus. Žďár byl střelecky při chuti, ale stále mu tam ne a ne padnout branka. V polovině 15. minuty při přesilové hře Benátek 5 na 3 sice Jedlička první střelu kryl, ale puk se zastavil u druhé tyčky a Kadeřábek neměl problém dostrčit ho do brány.

Ve 2. třetině se Žďáru podařil vstřelit rychlý gól, kdy se prosadil Kunstmüller, ale radost jim trvala necelé 3 minuty, kdy na rozdíl dvou branek zvýšil Kristek. V polovině utkání využitou přesilovou hrou, kdy ujel Martin Sobotka a mezi Barkovými betony snížil podruhé na rozdíl jediné branky. Do konce prostřední části hry ještě potřetí na rozdíl dvou branek zvyšoval střelec úvodní branky zápasu Kaulfus. Ve 2. třetině byl s krvavým zraněním pravého ucha ošetřován žďárský obránce Pleva.

V této přestávce vypověděla službu rolba a pauza trvala téměř tři čtvrtě hodiny, kdy nejprve museli odtáhnout rolbu původní a poté druhá rolba neupravila celou ledovou plochu, ale to už rozhodčím nevadilo a konečně se před čtvrt na 9 pokračovalo.

V úvodu závěrečné části hry si už Benátky nechtěly dále komplikovat situaci a nejprve přehodil vyjetého Jedličku Mařík, ale puk se odrazil od břevna a zůstal ležet před brankovou čárou a pro Zajíčka už nebyl problém ho tam dorazit a zvýšit už na 5:2. Po tomto gólu se domácí už na nic nezmohli, ač se snažili až do konce utkání. V 45. minutě byl benátecký Gajda poslán do kabin, kdy dostal trest 2 min za vražení na hrazení +10 min osobní trest za nesportovní chování + trest do konce utkání za nesportovní chování. Šestou branku Benátek davá v polovině 3. třetiny v přesilové hře Mařík, kdy trefil skákající puk a mezi betony Jedličky skóruje. V čase 52:27 se trochu rozvášnili 3 benátečtí hráči, když se jim nelíbil zákrok Bukáčka a jeli na něj, o chvilku později se přidal ještě jeden hráč Žďáru. Po uklidnění situace ještě provokoval a chtěl se rvát hostující Štrach, ale zůstalo u něj pouze u silných slov a skutek utek. Hlavní rozhodčí Jeřábek tuto situaci po stránce trestů nezvládl, když vyloučil Bukáčka na 2 min za sekání a 2+2 min za hrubost a na straně hostí šel zahřát trestnou lavici na 2+2 min za hrubost Štrach a nabídl tím přesilovku Benátkám. 4 minuty před koncem upravuje na konečných 2:7 svou druhou trefou Zajíček.

Rozhodčím se utkání povedlo až na zmiňovanou 53. minutu. O něco více ze hry měli hosté a opět si zastříleli. Žďáru, který střílel daleko více než v posledních utkáních, se stále nedařilo dát branku a opět zůstal na skromných dvou, což k vítězství nestačí, když nehraje z obrany a chytá ještě ne tak zkušený junior Jedlička.

Komentář zápasu byl převzat z webových stránek soupeře.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!