28. 1. 2013 | Pavel Buňat

Jsme rádi, že jsme to ubojovali, řekl brodský odchovanec Miroslav Kopic

Po čtyřech letech si Benátky nad Jizerou z Havlíčkova Brodu odvezly bodový zisk. V o něco šťastnějším táboře hostů, který vybojoval výhru 4:3 po samostatných nájezdech, byl i čtyřiadvacetiletý útočník Miroslav Kopic. Zápasy s Havlíčkovým Brodem pro něj jsou speciální záležitostí, jelikož právě na ledě Kotliny s hokejem začínal.

Někdejší mládežnický reprezentant České republiky opustil Havlíčkův Brod v době, kdy ještě docházel na základní školu. Od té doby oblékal dres Liberce, kde se přes mládežnické kategorie krátce podíval i do extraligového A-mužstva. V roce 2008 pak zakotvil v Benátkách nad Jizerou, kde působí dodnes. A po delší době ho potěšila výhra nad mateřským klubem.

Dvakrát jste prohrávali o dva góly, nakonec je z toho výhra po nájezdech. Předpokládám, že panuje spokojenost…
Spokojenost je to určitě velká. Dohánět s Brodem dvougólovou ztrátu je vždy těžké. Jsme moc rádi, že jsme to ubojovali.

Havlíčkův Brod nyní měl sérii sedmi výher v řadě, navíc se vám s ním dlouhodobě nedaří...
Rozhodně jsme ale čekali, že bude nebezpečnější. V kabině jsme o tom právě hodně mluvili a podřídili jsme tomu i přípravu. Čekali jsme, že budou dobře bruslit, napadat a hrát tvrdě. Ale i tak to pro nás bylo velice těžké utkání.

Po třetím gólu Rebelů se zdálo, že je rozhodnuto, jenže vy jste během pěti minut srovnali…
Já si myslím, že po třetím gólu domácích jsme se nijak nezatáhli, naopak nás nabudil. Rychle nám tam padl jeden gól a my věřili, že dotlačíme i ten vyrovnávací.

Aktuálně se Benátky přetahují o poslední postupové místo s Hradcem Králové. A právě s tímto soupeřem vás brzy čeká důležitý zápas…
Hradec je pro nás teď nejdůležitější, díváme se hlavně na něj, jak hraje. Zápas s ním bude pro nás určitě klíčový. Ale zároveň doufáme, že se sami posuneme ještě někam výš.

Vy jste odchovancem Havlíčkova Brodu. Mají pro vás zápasy s ním speciální náboj?
To každopádně! Tyhle zápasy jsou pro mě něco víc. Hrával jsem tady někdy až do deváté třídy, než jsem odešel do Liberce.

A vaše vzpomínky na působení v Kotlině? Jste třeba ještě v kontaktu s bývalými spoluhráči?
Vzpomínky na Brod jsou určitě dobré. Odehrál jsem tady hodně zápasů a jsem rád, že jsem začínal zrovna tady. S bývalými spoluhráči v kontaktu nejsem, a to už od doby, co jsem odešel do Liberce.

Na závěr se zeptám, jak jste celkově spokojený s výkony v probíhající sezoně?
Je to trošičku slabší, chtělo by to přidat. Snad se do budoucna bude dařit o něco více. Třeba jako dnes.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!