11. 2. 2013 | Petra Skopcová

V Kadani musíme!

Po nevydařeném posledním domácím utkání s Hradcem, ve kterém se hrálo o přímou účast v nejlepší osmičce, opustily Benátky místa zajišťující play-off. Na napravení svého pochybení jim zbývají ještě tři kola, ve kterých nejprve odjíždějí na led trápící se Kadaně. Podaří se jim konečně prolomit zápasovou smůlu a i přes rozsáhnout marodku urvat body na severu Čech? To se dozvíme již 13.2. od 18 hodin. Zápas můžete sledovat prostřednictvím textového onlajnu.

Jak již bylo napsáno v úvodu, Benátky na svém ledě hostily tým z Hradce Králové, se kterým se přetahují o poslední postupové místo do play-off. Jenže zápas, o jehož důležitosti nebylo pochyb, domácí celek nezvládl. Utkání divákům nabídlo zajímavou podívanou a dlouho také vyrovnaný hokej. Do třetí třetiny nastupovali domácí s těsným mankem, které se jim podařilo díky přesilovkové trefě Mrkvičky dorovnat, avšak Královští lvi poté třemi góly rozhodli o svém triumfu u Jizery. Hradečtí jsou nyní osmí s jednobodovým náskokem právě na deváté Benátky. Navíc se svými postupovými ambicemi netají dotírající Litoměřice, které ztrácí na Benátky pouze tři body, na osmou pozici pak čtyři. "Nechci snižovat výkon Hradce Králové, ale bylo to vyrovnané utkání. Prohráli jsme si ho svojí nedisciplinovaností. Když se v utkání, ve kterém je vyrovnaný stav, vyskytnou šance, kupříkladu trestné střílení, několikrát prázdná brána a vy toho nevyužijete, tak vás soupeř potrestá. Navíc jsme ještě udělali za stavu 2:3 kardinální chybu. Byli jsme v tlaku, ale náš gólman špatně rozehrál, z čehož Hradec skóroval do prázdné branky. V závěru jsme se ještě pokusili o zázrak, když jsme odvolali brankáře, ale bohužel to nevyšlo," zhodnotil utkání po jeho skončení rozladěný trenér Benátek Vladimír Čermák.

Tabulka po 49 kolech

1. BK Mladá Boleslav 109

2. HC Olomouc 107

3. HC Slovan Ústečtí Lvi 102

4. SK Horácká Slavia Třebíč 90

5. SK Kadaň 86

6. HC Dukla Jihlava 80

7. HC Rebel Havlíčkův Brod 76

8. Královští lvi Hradec Králové 68

9. HC Benátky nad Jizerou 67

10. HC Stadion Litoměřice 64

11. Salith Šumperk 60

12. HC Most 44

13. HC Berounští Medvědi 40

14. IHC Písek 36

Kadaň ve svém posledním zápase ztratila v Šumperku vyhraný zápas. Ačkoliv se vedení se ujala hned ve 3.minutě, kdy se domácí brankář po srážce s Hantákem nestačil vrátit do branky a Martin Szakal měl již lehkou pozici - 0:1. Výborný nástup do druhé třetiny měli domácí, po 16ti vteřinách vyrovnal Karel Plášek. Vedení na stranu Kadaně strhl ve 33.minutě Jaroslav Hafenrichter. Kadaňský brankář Jan Strmeň doháněl domácí hráče až k nepříčetnosti, když vychytal několik jasných brankových příležitostí. V 58.minutě neproměnil Petr Jíra trestné střílení. A protože dala Kadaň v poslední minutě Šumperku přesilovku 5 na 3, podařilo se domácím 10 vteřin před koncem základní hrací doby vyrovnat. V prodloužení využil přesilovou hru kapitán Aleš Holík. Kadaň tak odjela pouze s bodem za prohru v prodloužení. Pro aktuálně pátý tým tabulky to byla čtvrtá prohra v řadě, což před blížícím se play-off nevěstí nic dobrého.

Vzájemné zápasy

11. kolo: Benátky - Kadaň 1:6
24. kolo: Kadaň - Benátky 4:3
37. kolo: Benátky - Kadaň 0:1

Koho sledovat

Kadaň má stále ještě luxusní šestibodový náskok na tým z Jihlavy, na druhé straně má za sebou ale čtyři porážky v řadě a před příchodem play-off není v optimální herní pohodě. Navíc ji v tabulce z jejího stabilního čtvrtého místa sesadila Třebíč a v současném rozložení si tak zajistila, že případné play-off mezi těmito dvěma celky by začínalo právě na jejím ledě. Benátky naproti tomu bojují o osmou příčku. Cestu k ní si velmi zkomplikovali domácí prohrou s Hradcem Králové, který se před ně v tabulce předehnal a o jeden bod drží osmé místo. Jak již bylo napsáno v úvodu, na osmou pozici pomýšlejí i Litoměřice, které se famózním závěrem základní části přiblížily účasti v play-off na čtyři body. Tým od Jizery trápí rozsáhlá marodka, která souvisí s horečnatými onemocněními a tak stále není jasné, kteří hráči budou pro zápas k dispozici. V neprospěch našeho celku také hovoří, že letos ještě se svým severočeským soupeřem nedokázal získat ani bod. Nejúspěšnějším střelcem v dresu Kadaně je Filip Seman, který má na svém kontě 20 přesných zásahů. Lídrem kanadského bodování je ale Petr Jíra s 30 body (11 + 19). Do branky Kadaně se v posledním zápase postavil Jan Strmeň, pro kterého to bylo čtvrté utkání v dresu Kadaně a úspěšnost svých zásahů drží lehce pod 92%.

Sestavy z minulého kola

Benátky nad Jizerou:Vošvrda (Stejskal) - Mrkvička, Kolmann, Jánošík, Vitásek, Šimek, Jaroměřský, Vála, Říha - Vlach, Skořepa, Bortňák, Chlapík, Plodek, Špaček, Maďar, Král, Jonák, Skalický, Jech, Pabiška.

SK Kadaň: Strmeň (Kaššák) - Kolčava, Szakal, Opalek, Stehlík, Dostál, Mazanec, Pelc - Hafenrichter, Gajovský, Jíra - Ton K., Chlouba, Seman F. - Andres, Hanták, Deveri - Lehnert, Hammerbauer

Program 50. kola 1. hokejové ligy

17:30 BK Mladá Boleslav - Medvědi Beroun 1933

17:30 HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Most

17:30 SK Horácká Slavia Třebíč - HC Stadion Litoměřice

17:30 HC Dukla Jihlava - Salith Šumperk

18:00 Královští lvi Hradec Králové - IHC Písek

18:00 HC Olomouc - HC Rebel Havlíčkův Brod

18:00 Sportovní klub Kadaň - HC Benátky nad Jizerou

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!