15. 2. 2013 | Tomáš Nejedlo

O bytí a nebytí v sobotu doma s Jihlavou!

Základní část první hokejové ligy dospěla svého vrcholu a v situaci, která nejvíce zajímá všechny benátecké příznivce, ještě není stále rozhodnuto. V boji o osmou příčku se totiž náš tým ještě nevzdává, což naznačil výhrou v Kadani. Vše má ale ve svých rukou Hradec Králové, který na osmém místě drží jednobodový náskok a Benátečtí tak musí doufat v jeho zaváhání. Sami si už brousí zuby na dalšího soupeře, který přijíždí k řece Jizeře, a není to nikdo jiný, než klub s velmi slavnou minulostí – HC Dukla Jihlava. Celek z Vysočiny se ve venkovních utkáních neřadí k top týmům, což by mohlo Benáteckým pomoci k úspěšnému zvládnutí tohoto zápasu, který na benáteckém zimním stadionu startuje v sobotu 16. února se začátkem v 17:00 hodin! Průběh utkání nabídne rovněž tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Dukla Jihlava

Jihlava se v letošní sezóně může spolehnout na kvalitní brankářskou dvojici, která se pyšní velmi dobrými statistikami. Třicet duelů odchytal jedenadvacetiletý gólman Filip Novotný, jehož otec Marek býval rovněž hokejovým brankářem a má na svém kontě celou řadu odchytaných extraligových sezón. Filip působil v mládežnických týmech Sparty Praha, zúčastnil se také mistrovství světa dvacetiletých.

Druhým mužem s maskou je o rok mladší David Rittich, jenž se mezi tyče zatím postavil dvaadvacetkrát. Rittich je synem současného prvoligového čárového rozhodčího Davida Ritticha staršího. Oba gólmani obdrželi shodně 2,26 gólů na zápasů a drží si úspěšnost zákroků nad 92 %.

Mezi obránci co se bodů týče, kraluje suverénním způsobem Tomáš Kolafa, který posbíral již osmadvacet kanadských bodů, avšak v týmu Dukly již nepůsobí, neboť vyslyšel lákání ambiciózní Mladé Boleslavi. Kolafa ve své kariéře také v ročníku 2008/09 působil v benáteckém týmu právě pod vedením současného navrátilce na benáteckou střídačku Vladimíra Čermáka, ani Mladá Boleslav pro něj není neznámou štací, v městě automobilů hrál v sezóně 2007/08.

Dva obránci pak týmu přispěli dvanácti kanadskými body. Jedná se o zkušeného beka s extraligovou minulostí Jiřího Dobrovolného a mladého Vojtěcha Zadražila. Jedenáct bodů nasbíral Matic Podlipnik, který je spolu s Mihou Štebihem vyslancem slovinského hokeje v Jihlavě.

Kanadskému bodování útočníků vládne zkušený a urostlý Daniel Hodek. Výrazně bodově přispívají také další útočníci, z nichž na prvních třech místech se prosazují zkušení hráči. Kromě již zmiňovaného Daniela Hodka jsou to Michal Jeslínek a Tomáš Čachotský.

Zdatně jim sekunduje dvaatřicetibodový mladík Adam Zeman, Radek Hubáček či veterán Martin Filip. Jednačtyřicetiletý hokejový cestovatel v loňském ročník působil v krajském přeboru v dresu Vrchlabí, aby si jej v závěru sezóny vytáhla Dukla zpět do první ligy a dala mu také smlouvu na novou sezónu.

Trenéry jihlavského celku jsou někdejší aktivní hokejisté Dukly a bývalí českoslovenští reprezentanti – Petr Vlk a Patrik Augusta.

Oba celky v posledním utkání

Celek HC Benátky nad Jizerou zabojoval v Kadani a play off ještě neřekl poslední slovo. Po dvou gólech navrátilce do sestavy Klimta a jedné trefě Miškovského vedli Benátečtí již 3:0, domácí dokázali snížit jen na konečných 2:3. Benátky nastoupily v sestavě: Blažíček (Stejskal) - Kolmann, Mrkvička, Šimek, Jaroměřský, Říha, Pabiška, Vála (C), Miškovský - Klimt (A), Skořepa (A), Vařecha - Špaček, Plodek, Jonák - Kopic, Král, Maďar - Liška, Jech, Skalický.

Tým HC Dukla Jihlava v domácím prostředí svedl vyrovnaný souboj se Šumperkem, který musel až v prodloužení svým gólem na 4:3 rozlousknout až bývalý Drak Michal Velecký. Dukla nastoupila v sestavě: F. Novotný - Ficenc, Jícha, Zadražil, Dobrovolný, Štebih, Kolda, Podlipnik - Vysloužil, Zeman, Hodek - Jeslínek, Filip, Prokš - Velecký, Maliník, Malec - Pekárek, Mikeš, Kuřítko.

Webové stránky soupeře

Více informací o jihlavském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho sobotního soupeře -
HC Dukla Jihlava

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.