1. 3. 2013 | Tomáš Nejedlo

O první výhru v play out doma s Berounem

Benáteckým hokejistům se zatím ve skupině o baráž určitě nedaří podle vlastních představ. Ve třech předešlých utkáních totiž hráči od Jizery nezískali ani jeden bod a tuto nelichotivou bilanci chtějí zcela jistě vylepšit. Šanci k tomu budou mít již tuto sobotu 2. března, kdy na benátecký zimní stadion přijede aktuálně poslední celek první ligy Beroun. Medvědi bojují o každý bod a svou kůži lacino neprodají. Střetnutí dvou středočeských soupeřů startuje v 17 hodin! Průběh utkání nabízí také podrobný on-line přenos!

Představujeme soupeře - Medvědi Beroun 1933

Berounský hokejový klub před novým prvoligovým ročníkem byl jednou velkou neznámou. Hráči se na suchu připravovali individuálně a zcela nově složený tým se sešel až těsně před nástupem na led. Změny se nedotkly jen hráčského kádru, novou tvář získal realizační tým i vedení klubu.

Novým generálním manažerem Medvědů byl jmenován Jakub Kříž a trenérem Aleš Totter, který v loňském ročníku trénoval tým MHL Tatranskí Vlci Spišská Nová Ves. Totter však po neuspokojivých výsledcích u týmu skončil a jeho místo zaujal Petr Novák, který trénoval například extraligovou Mladou Boleslav či prvoligový Havlíčkův Brod.

Už přípravné zápasy naznačily, že řez berounským mužstvem byl doslova gigantický. Od gólmanů počínaje po útočníky konče se na soupisce objevovala zcela nová jména, přičemž se jednalo z velké míry o hráče, kteří nemají s první ligou téměř žádné zkušenosti. K nim můžeme připočítat zkušené duo Aleš Padělek – Pavel Vostřák. Oba extraligou protřelí borci však medvědí kabinu opustili a z valné části prostor na ledě dostávají výhradně mladí hráči. Padělek se však přes Mladou Boleslav k řece Berounce před nedávnem vrátil.

Není také určitě bez zajímavosti, že v odehraných zápasech se v brance protočilo již bezesporu rekordní počet osmi gólmanů – Furch, DiRienzo, Kůdela, Svoboda, Vokál, Benda, Sedláček a Mastík. Dohromady dres s krásným novým medvědím znakem v letošní sezóně přes hlavu navléklo již šedesát hokejistů, z nichž by Beroun bez nadsázky mohl složit i tři mančafty. Mezi beky v produktivitě vítězí Jakub Šulc se patnácti body (1+14).

O ofenzivní činnost se pak nejvíce stará Tomáš Doležal, který ve 49 zápasech nastřádal velmi dobrých dvaatřicet bodů (16+16) a je tedy zároveň nejproduktivnějším mužem týmu. Primát zlého muže berounského týmu náleží Petru Přindišovi, jehož statistiky „zdobí“ již 117 nasbíraných trestných minut.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!