3. 3. 2013 | Petra Skopcová

I v play-out musíme hrát nejlépe, jak umíme, hlásí Adam Chlapík

Benátkám se konečně po třízápasové sérii podařilo zvítězit v utkání ve skupině "O baráž". Ve vypjatém zápase si poradily s Medvědy z Berouna, které tak zřejmě s velkou pravděpodobností odsoudily k barážovým utkáním, naopak samy si nezvýšily ztrátu na devátý celek Litoměřic. Ten ve svém utkání rozstřílel Šumperk 10:3 a stále tak vede tabulku skupiny s náskokem dvou bodů na Benátky. V pozápasovém rozhovoru jsme vyzpovídali mladého útočníka Adama Chlapíka, který v zápase zaznamenal dva body za dvě nahrávky. Tento původně slávistický odchovanec, současně válí rovněž za juniorku Liberce, která se chystá na extraligové play-off.

Adame, je to první vítězství Benátek v play-out. Jaký je to pocit?

Určitě báječný, když jsme konečně vyhráli. Podali jsme týmový výkon a to rozhodlo.

Nicméně zápas byl poměrně divoký, jak byste ho zhodnotil?

Oba týmy byly hodně vylučované. Ve druhé třetině jsme strávili osm minut v oslabení, tak to bylo rozhodně těžké. Beroun byl zase vylučovaný ve třetí třetině. Zápas byl tedy hodně divoký a jsme rádi, že jsem to zvládli.

V čem jste byli nakonec lepší?

Více jsme napadali a byli více divocí v útocích i protiútocích. Více jsme stříleli na bránu a hráli dobře v přesilovkách. To zřejmě rozhodlo.

V první třetině došlo, mimo vyloučení Mrkvičky, i na vykázání trenéra Berouna z lavičky. Vnímali jste to nějak?

Vůbec jsme si toho nevšímali a soustředili jsme se pouze na svoji hru a na to, co máme hrát.

Bylo dnešní vítězství prvním krokem pro návrat na devátou příčku tabulky, která je vašim cílem do skupiny "O baráž"?

Určitě ano, je to dobrá výhra. Teď před sebou máme tři zápasy venku, které chceme vyhrát a bojovat o umístění.

Ale vám osobně se v posledních zápasech začalo dařit, ačkoliv týmu to úplně nešlo...

V těchto úspěších nejde o mě, je to týmový výkon. Jednou to tam spadlo, teď jsem to nahrál a kluci vstřelili branku... je to vždy otázka týmu.

Oklepal se tedy tým již z nepostupu do play-off?

Samozřejmě pořád tu je to deváté místo, jedno místo od postupu do play-off. Je to zklamání, ale nedá se nic dělat, hrajeme play-out a musíme hrát tak, jak nejlépe umíme.

A pokud byste měl vy sám zhodnotit uplynulou část sezóny. Jaká pro vás byla?

Uplynulá část byla super. Jsem moc rád, za tu šanci v Benátkách, za zápasy v European Trophy za Liberec, za juniorku, se kterou jsme v play-off... jsou to super zápasy a doufám, že to takhle bude pokračovat.

Jaké jsou rozdíly mezi zápasy juniorky a tady první ligy v Benátkách?

Největší rozdíl je v tom, že tady už jsou chlapi, zatímco v juniorce ještě kluci. Hráči v lize jsou silnější, rychlejší, i hra je rychlejší a více se přihrává.

Co jste si za zkušenosti z Benátek přinesl do Liberce?

Když jsem šel z Benátek do juniorky, tak jsem se naučil rychleji dávat puky, více bruslit a bojovat, více hrát týmově. Takticky jsem se zlepšil.

Jaký je váš cíl pro příští sezonu??

Snažit se hrát na nejvyšší možné úrovni, co to půjde a doufám, že příští rok už bych si mohl standardně zahrát extraligu za Liberec.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!