5. 3. 2013 | Petra Skopcová

S vítěznou sérii do Písku

Ač měly Benátky neslavný vstup do skupiny "O baráž", karta se obrátila. Po domácím vítězství nad Medvědy z Berouna se jim v pondělí podařilo překonat i severočeský Most, se kterým letos z pěti vzájemných duelů neztratily ani bod. Potvrdit svou sérii jedou na další venkovní zápas, tentokrát na jih Čech do Písku. Utkání je na programu ve středu 6.3. od 18 hodin a sledovat ho můžete i na tradičním onlajnu.

Po neslavném vstupu Benátek do nadstavbové části soutěže to konečně vypadá, že se cíl, tedy udržení devátého místa, může splnit. Benátky si po páté v této sezóně poradily s Mostem, když se sice dostaly do vedení střelou Vařechy, Mostu se ale podařilo srovnat a dokonce se dostat do jednobrankového náskoku. Jenže poté srovnal, poněkud šťastným gólem, Tomáš Liška a Josef Skořepa pojistil vedení ještě jednou brankou. Když poté znovu Lukáš Vařecha pečetil výsledek do prázdné branky, bylo nejen jasné, kdo si ze zápasu odnese tři body, ale také to, že se Benátky vrátí na průběžné deváté místo, protože Litoměřice svůj zápas v Berouně nezvládly. "Začali jsme slušně, hráli jsme dobře. Rychle jsme vedli 1:0. Ve druhé třetině hodně polevili, byli jsme málo střelecky produktivní. Inkasovali jsme vlastní gól od brankáře, který udělal obrovskou chybu. Domácí potom ještě jednu branku přidali. V kabině jsme udělali o druhé přestávce bouřku. Hráči se nám odvděčili tím, že dokázali ten zápas otočit a zvítězit," zhodnotil utkání Antonín

Vzájemné zápasy

4. kolo: Benátky - Písek 5:4
17. kolo: Písek - Benátky 1:7
30. kolo: Benátky - Písek 3:2
43. kolo: Písek - Benátky 1:4
1. kolo play-out: Benátky - Písek 3:5

To Písek zažívá přesně opačné pocity. Po vítězné šňůře se mu přestalo dařit. Po velmi důležité prohře s Mostem, který se díky tomu od svých pronásledovatelů v tabulce zase vzdálil, jej čekala cesta do Šumperka. Jenže ten byl při chuti a s Pískem si zajistil nejvyšší výhru v prvoligové historii. Hattrickem se blýskl Tomáš Sedlák. Tým, který v minulém kole dostal deset gólů od Litoměřic nastřílel Písku do branky devět přesných střel a tím ho vyprovodit na cestu domů. Jen dodejme, že Písek už jednu vysokou porážku letos prožil - na ledě Ústí nad Labem prohrát 10:0, také Benátky už svému soupeři nastřílely sedm branek v jednom duelu a celkově jich do písecké sítě letos umístily 22.

Tabulka po 5. kole skupiny "O baráž"

1. HC Benátky nad Jizerou 80

2. HC Stadion Litoměřice 79

3. Salith Šumperk 70

4. HC Most 56

5. Medvědi Beroun 1933 47

6. IHC Písek 44

Ostatní zápasy 6. kola skupiny "O baráž"

17:30 HC Most - HC Stadion Litoměřice - Most v minulém kole nestačil na Benátky a ztratil body. Naopak jeho pronásledovatel - Beroun - body bral a to ve velmi divokém zápase právě proti Litoměřicím. Most tak vede o devět bodů před Medvědy a o deset před Pískem. Náskok je to stále luxusní, ale jistě ho nebude chtít ztenčovat. Oproti tomu Litoměřice si po střelecké kanonádě proti Salithu vylámaly zuby ve velmi divokém zápase proti Berounu. V tom nasbíraly sedmdesát trestných minut a v utkání nebyla o potyčky nouze. Mimo to je také prohra v Berouně sesadila z deváté příčky.

18:00 Medvědi Beroun 1933 - Salith Šumperk - Medvědi konečně prvně ve skupině "O baráž" bodovali, když se jim ve výše popsaném zápase podařilo zvítězit nad Litoměřicemi. Vítěstvím se přiblížili vysněné dvanácté příčce na devět bodů, ve hře jich je stále ještě patnáct. Stejně tak bylo napsáno, že Salith si zařídil v posledním kole nejvyšší výhru v historii první ligy, když nasázel Písku rovnou devět branek. Salith Medvědy v prvním vzájemném utkání zaskočil svou houževnatostí, ale o rozdílu zápasů hraných na šumperském ledě a kdekoliv jinde není pochyb a tak se dá očekávat tuhý boj o další body.

Sestavy z minulého kola

HC Benátky nad Jizerou: Blažíček (41. Stejskal) - Kolmann, Mrkvička, Pabiška, Niko, Vála, Pyrochta - Klimt, Skořepa, Vařecha - Špaček, Král, Skalický - Kopic, Bortňák, Jech - Liška, Miškovský.

IHC Písek: Halmoši (24. Škuta) - Drtil, Dvořák, Pavlíček, Kříž, Ruprecht, Semrád, Makovský - Heřman, Šperger, Kotrla - Polodna, Vlček, Kučera - Vaniš, Kubeš, Slavík - Markulinec.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!