9. 3. 2013 | Alexandr Stys, Ondřej Nejedlo

V souboji o deváté místo Benátky podlehly

7., sobota 9. 3. 2013
Litoměřice - Benátky n.J. LTM - BEN
V souboji o průběžné deváté místo nestačili benátečtí hokejisté na svého soka z Litoměřice, se kterým prohráli 1:4. Přesně v polovině zápasu vyrovnával hostující Skořepa, ale domácí brzy opět převážili misky vah na svoji stranu. Důležitou branku vstřelili Severočeši v poslední minutě prostřední části hry dokonce ve vlastním oslabení. Vítězství pak ve třetí třetině potvrdil exbenátecký Drábek.
Litoměřice: Přikryl (Hruška) - Martinka, Kolář, Míka, Chmel, Drábek, Sobotka - Šinágl, Hašek, Novák - Mrňa, Rudovský, Kafan - Antončík, Hlusička, Tvrzník - Brandejský.
Benátky n.J.: Stejskal (Blažíček) - Pabiška, Mrkvička, Vála, Niko, Jaroměřský, Pyrochta - Klimt, Skořepa, Vařecha - Jonák, Král, Maďar - Kopic, Liška, Skalický - Bortňák, Jech, Miškovský.
Branky a nahrávky: 3. Novák (Hašek, Šinágl), 31. Novák (Šinágl), 40. Míka (Kafan), 45. Drábek (Hlusička, Tvrzník) - 30. Skořepa (Pabiška, Stejskal). Rozhodčí: Würtherle - Svobodová, Špůr. Vyloučení: 7:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 755. Střely na branku: 31:34.

Komentář

Souboj o deváté místo lépe začali domácí. Už po třech minutách hry Stejskal lovil puk ze své sítě po rychlém výpadu prvního litoměřického útoku. Hašek vybídl přihrávkou přes obránce ke střele Martina Nováka a ten se střelou bez přípravy z levého kruhu nemýlil. Poté se hra na několik minut zastavila, když Mikšovskému se podařilo tvrdou střelou rozbít plexisklo za litoměřickou brankou. Litoměřičtí se po krátké přestávce opět vrhli do útoku a Stejskal měl opět o práci postaráno. První ostrý zákrok si Přikryl připsal až v polovině třetiny, efektivní zákrok lapačkou proti Kopicově střele si vysloužil potlesk diváků.

Po první přestávce se hosté ihned dostali do větší šance. Skořepa vlétl do domácí obrany a mířil na Přikryla, v poslední chvíli se mu ale do cesty vrhl Míka a vypíchl kotouč z jeho hole. Na druhé straně Novák prověřil Stejskala od modré čáry, jeho tvrdá střela však našla střelu pouze do brankářovy lapačky. Vyrovnat se Benátkám podařilo v polovině utkání. Josef Skořepa si najel z pravé strany a bekhendovou kličkou pokořil domácího brankáře. Radost hostům však nevydržela dlouho, po 67 vteřinách hry Litoměřice opět udeřily. Šinágl projel za benáteckou brankou a našel na vrcholu pravého kruhu připraveného Martina Nováka, který jeho přihrávku bez přípravy poslal po ledě do Stejskalovy sítě a připsal si druhý gól v zápase.

Litoměřice mohly své vedení navýšit, ale po zadovce od Antončíka Hlusička trefil pouze beton Stejskala. Těsně před druhou přestávkou Stadion vstřelil třetí branku. Ve vlastním oslabení předvedl Radek Míka parádní akci. Při útočném výpadu pronikl do útočného pásma, efektivně se zbavil obránce a před Stejskalem zavěsil pod horní tyčku. Pro litoměřického obránce to byla první branka v dresu Stadionu.

Hned ze začátku poslední dvaceminutovky Kališníci Stejskala pokořili počtvrté. Tříbrankový náskok pro domácí zařídil Václav Drábek, který z vrcholu kruhů trefil horní růžek benátecké branky. Litoměřice byly při střelecké chutí a brankáře hostů stále zásobovaly práci. Šinágl ihned po buly vystřelil přes obránce, trefil však jen střed branky a připraveného Stejskala. Benátky se těžce dostávaly do útočného pásma Litoměřic. V jedné z šancí se dostal Vařecha až před Přikryla, ale ztroskotal na betonu litoměřického brankáře. Litoměřice tak díky výhře poskočily na devátou příčku tabulky.

Ohlasy trenérů

Josef Řeháček (Litoměřice): V této části soutěže to byl zase jeden z těch lepších výkonů, který jsme předvedli. Benátkám ani nám již nehrozila hrozba baráže. Pro diváky to byl určitě pěkný zápas a bylo to dobré utkání i pro hráče a nás trenéry. Dnes jsme hráli jen na tři pětky, hrálo se v tempu , a tak jsme i dobrý výkon trochu očekávali. Byla jen škoda toho většího množství vyloučených, to nás trochu mrzí. Dostali jsme se brzo do vedení, měli jsme ještě nějaké šance, a ta vyloučení nás trochu ve výkonu zbrzdila. Soupeř se dostal do hry a my ten tlak ztratili. Ale myslím si, že jsme dnes hráli v pohodě a já bych chtěl hráče pochválit za dobrý přístup k utkání. I před domácími fanoušky ukázali, že chtějí hrát dobrý hokej, i když v podstatě o nic nejde. Výkon týmu byl opět podpořen velmi dobrým výkonem Petra Přikryla v brance. Chytal výborně a podržel tým v době, kdy byl trochu v útlumu. Dnes byli fantastičtí i diváci. To se jen tak nevidí v utkáních play-outu a na jiných stadionech už vůbec ne. Dnes skandovali i jména hráčů a já bych jim za to chtěl poděkovat. Já doufám, že nás budou takto podporovat i v příští sezoně. Dnes jsme měli i zúžený kádr, protože máme hodně nemocných a zraněných a Rubeš se Žovincem hrají už v juniorce Sparty, protože i tam se hrají důležitá utkání o play off. Dnes měli hrát i dva domácí junioři, ale na dnešek také onemocněli. Nechtěli jsme brát hráče z juniorky Sparty, protože jsme ji nechtěli oslabovat.

Luděk Škaloud (Benátky nad Jizerou): Litoměřice mají velmi kvalitní mužstvo. Nepodali jsme špatný výkon. Ve druhé třetině jsme měli spoustu střeleckých příležitostí, které jsme neproměnili. Právě tam se zápas lámal. Naopak sami jsme inkasovali na 1:2 a poté branku při našem oslabení do šatny na 1:3. Poté si to už soupeř pohlídal.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.