15. 3. 2013 | Tomáš Nejedlo

Na poslední domácí utkání s Mostem zdarma!

Naposledy v letošním prvoligovém ročníku 2012/13 se půjde v Benátkách na hokej. Posledním soupeřem Benáteckých v této sezóně je stylově HC Most, tedy tým, který v prvoligové historii nezískal dosud s Benátkami ani jediný bod. V letošním ročníku si tedy Benátky proti Mostu přišly už na patnáct bodů. Tak proč v této bilanci nepokračovat i nadále? Most v minulém kole nehrál, neboť jeho domácí zápas s Pískem byl zrušen. Přejme si, aby byla sezóna zakončena vítězstvím a že v té příští opět zavítají na benátecký zimní stadion vyřazovací boje – play off! Poslední utkání na benáteckém zimním stadionu bude sehráno v sobotu 16. března se začátkem v tradičních 17 hodin! Průběh zápasu nabídne také podrobný on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Most

Mostečtí se do první hokejové ligy vrátili po dvou sezónách strávených ve druhé lize. V pětičlenné baráži o druhou nejvyšší soutěž však Most možná trochu překvapivě předčil prvoligisty Písek s Chrudimí a spolu se Šumperkem se tak mohl radovat z postupu. Loni Mostečtí úspěšně zachraňovali prvoligovou příslušnost v baráži, kam se byli nuceni posunout z důvodu suverénního umístění na samém chvostu tabulky.

Benátečtí se ve své prvoligové historii střetli s Mostem ve dvou sezónách. Hned v té první 2008/09 a také v loňském ročníku. Cílem v Mostě přes léto určitě bylo vybudovat konkurenceschopný mančaft a vyvarovat se spodních příček. Základem úspěchu je kvalitní brankář a právě na postu, kde mostecký tým v minulosti tlačila bota, má současný trenér Kamil Kašťák spolehlivou jedničku. Je jí Martin Volke, který se především v loňské sezóně v dobrém světle ukazoval v extraligovém Litvínově, kromě toho v minulosti chytal také první ligu v Ústí nad Labem a Litoměřicích. V mosteckém brankovišti se letos objevili i Tomáš Závorka, Lukáš Melichar či ruský gólman Ilja Gutsevič.

Nejzkušenějším mužem zadních řad týmu zpod Hněvína je bezesporu třiačtyřicetiletý Jan Hranáč, někdejší opora extraligového Litvínova, slovenské Skalice či Zvolena. Loňskou sezónu Hranáč načal právě v Mostě a poté přes druholigovou Bílinu putoval k Orlům ze Znojma, kde hrál rakouskou EBEL ligu. Nejproduktivnějším zadákem je Kamil Charousek, který v play out posbíral pět bodů. V Mostě působí také Michal Pavlů, bývalý benátecký zadák, který se letos neprosadil v Mladé Boleslavi a z Liberce putoval možná trochu překvapivě právě do Mostu.

V mosteckém kádru je také další někdejší benátecký hráč. Jedná se o Michala Nevyhoštěného, jenž po konci u Jizery působil v druholigovém Jablonci nad Nisou, ale vysoká produktivita ho vyšvihla zpět mezi prvoligové hokejisty. Velkou posilu získali Mostečtí v Ladislavu Gengelovi. Vypadalo to, že někdejší hráč Litoměřic, Vrchlabí či Mladé Boleslavi zakotví v Berouně, ale nakonec působí v Mostě. Oporou je i zkušený Zdeněk Tauš. Produktivitu v play out však vede Bohumil Slavíček ml., jenž však sezónu dohraje ve druholigovém Hodoníně.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.