20. 3. 2013 | Ondřej Nejedlo

Budeme rádi, když spolupráce s Libercem bude nadále probíhat, přeje si Salanský

Prvoligová sezóna 2012/13 z pohledu Benátek definitivně zabouchla své dveře. Právě po posledním domácím utkání s Mostem jsme si povídali s generálním manažerem Bartolomějem Salanským (na snímku). Náplní rozhovoru bylo pochopitelně ohlédnutí se za sezónou, která byla pro Benátecké nejméně úspěšná za dob účinkování ve druhé nejvyšší hokejové soutěži.

Benátečtí hokejisté skončili na 9. místě. Přesto s touto sezónou asi u vás panuje spíše zklamání, nebo ne?
Velké zklamání je zejména to, že jsme se nedostali do play-off. Naše ambice byly vyšší. Mančaft měl na to, aby se do vyřazovací části dostal. Rozhodně nám nepřispěla letošní forma Bílých Tygrů. Pevně věřím, že to v následující sezóně napravíme.

Co bylo hlavní příčinou toho, že se benátecký tým neprobojoval do play-off?
Už jsem se o tom zmínil. Zejména forma Bílých Tygrů, kteří se v extralize nedostali mezi deset nejlepších týmů a stále bojují v play-out.

Takže se dá najít kontinuita mezi výkony benáteckého mužstva a toho libereckého?
Rozhodně. Oba týmy jsou takové spojené nádoby. V podstatě jsme jeden mančaft. Jejich výkony se určitě projevily také u nás. Přesto jsem stále přesvědčen o tom, že naše mužstvo mělo na to, aby si play-off zahrálo.

Nyní tedy Benátky hrají prvoligové play-out. Ze začátku se jim příliš nedařilo. Tým sbírá body až spíše ke konci skupiny „o baráž.“ Myslíte, že za to může menší motivace hráčů?
V této části sezóny jsme zkoušeli několik kluků z liberecké juniorky. Na jednu stranu je dobře, že se liberečtí mladíci dostali do play-off. Na druhou stranu ale za nás nemohli naskočit v první lize a sbírat tak zkušenosti v seniorském hokeji. Mám na mysli kupříkladu Zachu a Pyrochtu, kteří v současné době hrají play-off juniorské extraligy proti Třinci. Naše zápasy jsou pochopitelně trochu bez náboje. Navíc skupina o udržení je již rozhodnuta.

Mohou se špatné výsledky libereckého týmu promítnout i do následující sezóny v Benátkách nad Jizerou?
V Liberci rozhodně dojde k oživení kádru. Některým klukům končí smlouvy. Určitě přijdou nějaké přesuny. Nyní ale těžko můžu říct, jaké budou.

Přesto, co se dá najít pozitivního na této sezóně?
Jsme rádi, že se nám v dobrém světle ukázali někteří mladí hráči, kteří by v budoucnu mohli hrát extraligu za Liberec. Myslím si, že spolupráce s tímto oddílem pokračuje na velice dobré úrovni. Budeme jen rádi, když to takto bude fungovat i nadále. Samozřejmě chceme, abychom se v té nadcházející sezóně mohli opřít o výsledky Bílých Tygrů. Poté bychom se měli nacházet ve vyšších patrech prvoligové tabulky.

Jak bude vypadat hráčský program po posledním utkání s Mostem?
Ještě týden budeme trénovat na našem zimním stadionu. Poté se uvidí, jak dál. Pokud by Bílí Tygři spadli do baráže o extraligu, tak by se několik hráčů přesunulo do Liberce. Tam by kluci trénovali, aby byli připraveni, kdyby někdo z Libereckých vypadl pro zranění z kádru.

Můžete už nyní nastínit, jak bude vypadat letní příprava?
V současné době je složité o tom mluvit. V podstatě pojedeme podle stejného modelu jako v minulých letech. Vstoupíme do ní tedy na začátku května v Liberci.

Poslední otázkou se zaměříme na mládežnický hokej v Benátkách nad Jizerou. Starší dorost sestoupil z dorostenecké ligy, mladší byl rovněž poslední, přičemž nesestoupil. Nebude v příští sezóně nastolena spolupráce s Libercem i na poli mládežnického hokeje?
Mládežnická spolupráce funguje. Jediné co v tom vázne, je vzdálenost mezi Libercem a Benátkami nad Jizerou. Kluci ještě nemají řidičské průkazy, vždy je sem někdo musí na tréninky a zápasy vozit. Sedmdesát kilometrů je určitě dost, hraje to obrovskou roli. Tohle je trochu problematické. I do budoucna to asi nebude takové, jaké jsme si to představovali.

Děkujeme za rozhovor!

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!