8. 10. 2013 | Tomáš Nejedlo

Smolnou prohru v Kotlině je třeba odčinit proti Třebíči!

Benátecký mladý mančaft se stále ne a ne naladit na vítěznou vlnu, naposledy se Středočechům hrubě nevydařil výborně rozjetý zápas v Havlíčkově Brodě, kde domácí otočili z 1:4 na 5:4 ve svůj prospěch. Je však nutné, aby se Benátky z tohoto už oklepaly a právě nyní zabojovaly! Soupeřem jim bude momentálně osmá Horácká Slavia Třebíč, které se v minulém kole utkání rovněž nepovedlo. V derby od Jihlavy Horáci doma inkasovali osm branek a podlehli 2:8. Benátečtí tak musí zabrat, vzájemný duel s Třebíčí na svém stadionu rozehrají ve středu 9. října s úvodním vhazováním v 17:30 hodin! Průběh zápasů přiblíží také tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - SK Horácká Slavia Třebíč

Jen asi málokdo čekal, že by Třebíč v loňském ročníku mohla v základní části došplhat tak vysoko, avšak čtvrté místo po dvaapadesáti kolech bylo tou nejlepší odpovědí všem škarohlídům. To ale nebylo vše. Ve čtvrtfinále play-off Horácká Slavia přešla přes Kadaň a v semifinále pak především doma notně potrápila pozdějšího účastníka baráže o extraligu Mladou Boleslav.

Také letos se musí s družinou trenérů Kamila Pokorného a Radka Nováka rozhodně počítat. Především v domácím prostředí dokáží fanoušci vytvořit tu pravou atmosféru, avšak v začátku letošní sezóny je to spíše naopak. Doma zatím Horáci vyhráli jen jednou, zatímco venku získali již tři tříbodové výhry, což je řadí za Beroun a Havlíčkův Brod na průběžnou třetí příčku, co se získaných bodů na cizích kluzištích týče.

Třebíč úzce spolupracuje s Kometou Brno, což je nejvíce znát především na brankářském postu. V šesti duelech nastoupil brzy třicetiletý brankář Martin Falter, který ve své kariéře extraligové starty kromě Komety sbíral ve Vítkovicích, Spartě Praha nebo třeba na Kladně. Tři zápasy za Třebíč letos odchytal také slovenský gólman Marek Čiliak, jehož výborné výkony v loňské sezóně vyšvihly do brněnského kádru, kde také už nasbíral své první dva extraligové starty. Brno pro něj není cestou do neznáma, jako dorostenec a později i junior zde v minulosti chytal.

Statistikám obránců s pěti body za nahrávky vévodí nejzkušenější zadák třebíčských řad Rostislav Maleny, jemuž bylo prodlouženo hostování z konkurenční Jihlavy, kde také Malena strávil roky své kariéry. Dá se říci, že pendloval mezi těmito dvěma týmy, připsal si však také přes dvě stovky extraligových startů! Jinak v obraně působí věsměs samí mladíci. Jmenovat můžeme urostlého Ondřeje Dlapu, vytáhlého Stanislava Dietze z jihu Čech nebo třineckého Davida Rangla.

Statistikám útočníků po devíti odehraných kolech vévodí dvaadvacetiletý Tomáš Vondráček, jenž prokazuje své kanonýrské schopnosti, když k šesti vstřeleným brankám přidal dvě nahrávky a vede tak klubovou produktivitu. Šest nahrávek nasbíral rychlík Lukáš Nahodil, pět bodů pak třebíčský patriot David Dolníček, který převážnou část své hokejové kariéry spojil právě s Horáckou Slavii a zůstává jí věrný také ve svých čtyřiatřiceti letech. Také v ofenzivě je vidět návaznost na brněnskou Kometu, odkud se v třebíčském týmu objevují například útočníci Holec, Zohorna nebo Němec. Oproti tomu zkušení forvardi Martin Čech a Milan Přibyl od začátku sezóny čekají na svůj první kanadský bod.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!