16. 10. 2013 | Tomáš Nejedlo

Benátky Kadaň přestřílely, body ale opět nemají

12., středa 16. 10. 2013
Benátky n.J. - Kadaň BEN - KAD
Opět velká smůla provázala benátecké hokejisty v dalším mistrovském utkání první ligy, tentokrát proti Kadani. Přestože Benátečtí svého soupeře přestříleli 45:31, shořeli na proměňování šancí a také na skvěle chytajícím Kostúrovi. Ani v domácím prostředí debutující brankář Trenčan nepředvedl špatný výkon, ale bohužel to opět na body nestačilo. Dvěma góly a jednou asistencí výhru hostí zařídil zkušený Jiří Charousek.
Benátky n.J.: Trenčan (Jelínek) – Říha, Šimek, Jánošík, Pyrochta, Niko, Pabiška, Vitásek – Krejčík, Plodek, Špaček – Bárta, Skořepa, Klimt – Psota, Zacha, Dlouhý – Vařecha, Bortňák, Jonák.
Kadaň: Kostúr (Strmeň) – Trefný, Stehlík, Szakál, Dobrovolný, Rutta, Pelc, Havel, Opalek – Kůs, Charousek, Ton – Jíra, Chlouba, Gajovský – Fronk, Hanták, Mainer – Hammerbauer, L. Novák, J. Novák.
Branky a nahrávky: 10. Jonák (Bortňák, Vařecha), 60. Zacha (Bárta, Říha) – 24. Charousek (Ton, Kůs), 46. Charousek (Trefný, Kostúr), 59. Ton, 60. Stehlík (Charousek). Rozhodčí: J. Jílek - M. Jílek, Svobodová. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 176. Střely na branku: 45:31.

Komentář

První třetina utkání dvanáctého kola byla z obou stran útočná. Oba brankáři museli být ve střehu a připsali si řadu úspěšných zákroků. Domácí byli v úvodu přece jenom o něco aktivnějším týmem, a to i střelecky. Odměnou jim za to byla úvodní vstřelená branka. Ještě předtím domácí hráli přesilovku a těsně po jejím skončení se dočkali gólu. Bortňák převzal puk, v rychlosti objel branku, naservíroval Vítu Jonákovi, jehož střela skončila v horní polovině branky, Kostúr se nestihl přemístit - 1:0. Hostující brankář, který má zkušenosti také s KHL, působil od samého začátku velmi jistě a kromě Jonákovy střely na něj v úvodní dvacetiminutovce recept nenašli.

Hned po pár vteřinách hry ve druhé třetině si malinkou slabou chvilku vybral Kostúr při rozehrávce. Zachova protisměrná klička ale záhadným způsobem druhým domácím gólem neskončila. Podobně jako Benátky, i Kadaň svůj první gól vstřelila těsně po skončení své přesilové hry. Jiří Charousek využil zakrytého pohledu brankáře Trenčana a puk skončil v síti - 1:1. A přicházely i další šance, na obou stranách. Velkou příležitost měl mladý Lukáš Novák, jen nastřelil tyčku. Odpovědět mohl Josef Skořepa, ale těsně minul. V polovině utkání Benátky neproměnily dvě své obrovské příležitosti. Klimt nejprve našel Michala Bártu, který z bezprostřední blízkosti nechal vyniknout jen brankáře Kostúra. V další gólovce v přečíslení Jonák našel volného Vařechu, jenž rovněž zblízka beton hostujícího brankáře nepřehodil.

Do třetí třetiny se podařilo lépe vstoupit Severočechům a z ojedinělé šance se také ujaly vedení. Akci začal brankář Kostúr, puk se přes Trefného dostal opět k Jiřímu Charouskovi, jenž se prosmýkl mezi dvojicí bránících beků a jeho klička slavila úspěch - 1:2. Benátky se snažily o vyrovnání, ale nebylo jim prostě přáno. Pověstné štěstíčko totiž Středočechům vůbec nepřeje, což dokumentovala třeba střela Jána Nika. Čas se domácím velmi krátil, a tak sáhly ke hře bez brankáře. Potrestal je ale po chvíli Karel Ton, ani vracející se Pyrochta už gólu zabránit nedokázal - 1:3. To ale ještě nebylo zdaleka vše. Power play Benátek pokračovala a před Kostúrem domácí vytvořili závar, v němž mladík Pavel Zacha dostal puk do sítě - 2:3. Trenčan po návratu do klece brzy opět spěchal na střídačku, ale vyrovnání už se nekonalo. Naopak tři vteřiny před koncem řádné hrací doby Jakub Stehlík stvrdil čtvrtým gólem výhru Kadaně - 2:4.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (hlavní trenér Benátek nad Jizerou): Byl to další z řady zápasů, který jsme dle mého názoru odehráli slušně. Soupeře jsme přehrávali. Bohužel vynikající gólman hostů chytil sedmačtyřicet z devětačtyřiceti střel. Kadaň dala z nenápadných dvou pokusů dvě branky. Ani jedna nepadá na vrub našeho brankáře. Jsem rád, že nám Adam pomohl. V závěrečné power play hostující hráči dvakrát vyhodili kotouč do prázdné brány, což jasně dokumentuje, jaký pech se nám lepí na paty. Musíme jít štěstí více naproti. V šatně po zápase jsme si řekli, že jedinou cestou je tvrdá práce. Doufám, že se to začne obracet k lepšímu.

Karel Soudek (hlavní trenér Kadaně): V první třetině jsme hráli hodně špatně. Domácí byli lepším týmem. V kabině proto následovala bouřka. Poté jsme se zvedli. Dnešní zápas jsme uhráli bojovností. Někteří naši hráči podali velmi dobrý výkon. Vstřelili jsme čtyři branky, které nám stačily k vítězství.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.