26. 10. 2013 | David Motloch, David Motloch, Tomáš Nejedlo

Z dalekého Havířova se vrací Benátky s prázdnou

16., sobota 26. 10. 2013
Havířov - Benátky n.J. HAV - BEN
Zápas dvou celků z dolních pater tabulky se hrál v sobotu v Havířově. Benátečtí do zápasu nevstoupili dobře a brzy prohrávali. Další dva inkasované góly ve druhé třetině rozhodly o tom, že body zůstanou v Havířově. Skořepa sice vykřesal jiskřičku naděje, jenže Jakúbek v závěru definitivně odrazil odpor hostí. Na dalekou zpáteční cestu si tak hosté žádný bod nepřibalili a další důležitý mač je čeká ve středu v Mostě.
Havířov: L. Daneček – Bezuška, Vosátko, Roupec, Krisl, Graca, Koma, Klimíček – Kanko, Pechanec, Šedivý – J.Daneček, Šlahař, Jakúbek – Klimša, Říčka, Maruna – Škumát, Marosz, Němec – Rimmel
Benátky n.J.: Trenčan – Jandejsek, Šimek, Kajínek, Niko, Vitásek, Pyrochta – Špaček, Plodek, Krejčík – Kica, Jonák, Bárta – Klimt, Skořepa, Vařecha – Dlouhý, Bortňák, Psota
Branky a nahrávky: 4. Klimíček (Maruna), 25. Marosz (Kanko, Bezuška), 40. Maruna (Koma, Vosátko), 57. Jakúbek (Šlahař, J. Daneček) – 43. Skořepa (Klimt, Niko). Rozhodčí: Mrkva – Lukš, Novák. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1801. Střely na branku: 33:26.

Komentář

Domácí Havířov vstoupil do utkání aktivněji a za předvedenou hru si hned ze začátku vysloužil branku. Ve 4. minutě se po útočném tlaku prosadil Jiří Klimíček, který po sérii přihrávek vystřelil tvrdý projektil, který si našel cestu mezi betony brankáře Trenčana. Herní obrázek se však neměnil a po vstřelené brance byli domácí snad ještě aktivnější. S trochou štěstí mohl skórovat Kanko nebo Roupec, oba dva ale vychytal brankář Trenčan

Ve 13. minutě se poprvé do šance dostali i hosté a hned z toho byla nastřelená tyčka, tu trefil střílející Šimek. O dvě minuty později byl ve vyložené šanci Marosz, který zase v úniku trefil připraveného Trenčana. O chvíli později se před brankou zjevil Vitásek, ale trefil pouze rameno brankáře Danečka. Podobně dopadl i Marosz nebo Klimíček, kteří jen o fous minuli tyč branky Benátek. První třetina touto šancí skončila.

AZet předvedl takřka jako přes kopírák stejný vstup do třetiny, jako v té první. A tak se ve 25. minutě radoval z druhé branky domácích Rostislav Marosz, který skóroval po šťastné brance, kdy puk přepadl přes hlavu brankáře Trenčana až do branky. O chvíli později jel téměř sám na branku Daneček, ale v nehokejové pozici branku nakonec neohrozil. Podobně dopadl i Němec s Maroszem. V půlce druhé třetiny se ozvali i hosté ze severu Čech, kteří se po dobrém tlaku prostřednictvím Vitáska a Bárty dostali do slušných šancí, po jejich pokusech však Daneček snad i s trochou štěstí dokázal zasáhnout.

V 38. minutě mohl skórovat Klimt, ale nepřišel si na skvělého brankáře Havířova. Tlak však pokračoval a po chvíli se ke střele dostal i Dlouhý, ani on ovšak recept na bezchybného Danečka nenašel. A tak trestali domácí. Ti dokázali využít vhazování v útočném pásmu a tři sekundy před koncem druhé třetiny zvyšovali na 3:0 po teči Jana Maruny, který tak bleskově využil přesilovku.

Ze startu třetí části se nechal vyloučit domácí Vosátko a naskytnutou šanci přesilové hry dokázaly Benátky nad Jizerou využít. K odraženému puku se dostal Josef Skořepa, který v 53. minutě snížil na dvoubrankový deficit. Po vstřelené brance hostí ale nastal herní útlum a větší brankové situace se na nějakou dobu odmlčely. V 52. minutě pálil z mezikruží Bárta, ale těsně minul svatyni Danečka.

Hra se však do konce zápasu nezměnila, družina trenéra Filipa Pešána nedokázala praktikovat nátlakovou hru a Havířov měl tak v bránění usnadněnou pozici. Taktická bitva v závěru tak dopadla lépe pro domácí, kteří už pouze kontrolovali utkání. Naopak sami dokázali v 56. minutě vstřelit čtvrtou branku, když se v úniku prosadil střelou do šibenice Martin Jakúbek Tím utkání skončilo, Havířov tak zvítězil poměrem 4:1.

Ohlasy trenérů

Jan Daneček (HC AZ Havířov): Za dnešní výhru jsem moc rád. K bodům jsme byli blízko už v minulém utkání v H. Brodě, ale smolně jsme je nezískali. Dnes získané body nám pomohly odskočit od soupeře a umožní nám trochu volněji dýchat. Zároveň jsou cenné, protože přišly na konci náročné čtyřzápasové série, hrané během jednoho týdne. První třetinu jsme odehráli velice dobře, ve druhé se soupeř zvedl, ale nám moc pomohl gól těsně před přestávkou. Vypustit jsme ale nic nemohli až do konce, to se v této soutěži vůbec nedá.

Filip Pešán (HC Benátky nad Jizerou): Před zápasem jsme přišli o tři obránce ze základní sestavy a bylo to hodně znát. Myslím, že první třetina z naší strany nebyla dobrá, zachránil nás gólman, ale dlouhé cestě bych to nepřičítal. Od druhé třetiny jsme se už zlepšili, ale na body to nestačilo.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!