5. 11. 2013 | Tomáš Nejedlo

Druhé letošní okresní derby je tu, Benátky míří do Boleslavi

Prestižní duel čeká na hokejisty Benátek nad Jizerou a Mladé Boleslavi. Okresní rivalové se totiž podruhé v letošní mistrovské sezóně utkají o body do prvoligové tabulky. Právě tam je situace obou týmů zcela odlišná. Zatímco Bruslaři soutěž vedou, Benátečtí se zatím neodlepili z poslední příčky. Favorit pojizerského derby je tedy jasný, avšak hosté budou chtít zajisté svého soka překvapit. Zda se jim to podaří, to se dozvíme ve středu 6. listopadu. V mladoboleslavské ŠKO-ENERGO Aréně utkání startuje v 17:30 hodin a jeho průběh nabídne rovněž podrobný on-line přenos!

Hokejisté Benátek v poslední době začali sbírat body, z posledního místa se zatím neodlepili. Situace v tabulce první ligy je ale vyrovnaná, a tak například na osmé místo, tedy na pozici zajišťující play-off, ztrácejí Benátečtí jen sedm bodů. Nyní je ale čeká velice těžká pozice, Mladoboleslavští totiž na svém ledě body rozhodně nerozdávají, navíc svým soupeřům většinou nadělují hodně branek. Výjimkou byl snad jedině duel s Kadaní, který doma Bruslaři prohráli 0:1. Benátecké navíc trápí problémy s obránci, avšak věřme, že se tým i díky nádechu derby semkne.

O kvalitě kádru týmu z města automobilů asi není třeba dlouze hovořit. Celek trenérů Výborného a Jelínka je vyvážený, na každém postu je celá řada výborných hokejistů s bohatými extraligovými zkušenostmi. V brance v pozici jedničky je oporou Michal Valent, jeho kolega Roman Will je rovněž kvalitním kolegou. Bodování obránců s dvanácti body za přihrávky vede Milan Toman, mezi útočníky pak ze sedmácti utkání s dvaatřiceti kanadskými body vede někdejší reprezentant a největší hvězda kádru Bruslařů David Výborný. Na dalších místech produktivity se řadí Tomáš Nouza, Michal Broš, Tomáš Klimenta a další borci.

Oba týmy v minulém kole

Tým BK Mladá Boleslav překvapivě prohrál v Jihlavě, a sice výsledkem 2:5. Za hosty skórovali Broš a Výborný. Bruslaři nastoupili v sestavě: Will – Bohunický, Toman, Kurka, Protivný, Žabka, Jindra, Němeček – Nouza, Výborný, Pabiška – Mikulík, Broš, Klimenta – Loskot, Jiránek, Rys – Lenc, Koudelka, Podsedníček.

Celek HC Benátky nad Jizerou v domácím duelu s Ústím sehrál vyrovnanou partii. Po nerozhodném výsledku 1:1 na konci řádné hrací doby se nerozhodlo ani v prodloužení, a tak v nájezdech nakonec hosté urvali druhý bod pro sebe. Jediný gól Benátek vsítil Klimt. Benátky se představily v sestavě: Lukáš (Stejskal) – Niko, Vitásek, Ulrych, Beránek, Kajínek, Havlín – Krejčík, Plodek, Vlach – Bárta, Jonák, Kica – Psota, Skořepa, Klimt – A. Dlouhý, Vařecha, Bittner – Maďar.

Webové stránky soupeře

Více informací o mladoboleslavském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho středečního soupeře -
BK Mladá Boleslav

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!