8. 11. 2013 | Tomáš Nejedlo

Se třetí Olomoucí doma opět od půl páté

Po derby v Mladé Boleslavi, kde Benátečtí zaspali začátek zápasu, je tu opět nový a přinejmenším stejně těžký zápas – přijede totiž HC Olomouc, aktuálně třetí celek prvoligové tabulky. Kvalitního týmu Hanáků se však benátečtí hokejisté určitě nezaleknou a budou se snažit ho obrat o body a konečně se tak přiblížit odpoutání se z poslední příčky tabulky. Utkání bude pikantní pro brankáře Jana Lukáše, který ještě v loňské sezóně v olomouckém týmu nakoukl do první ligy a právě v sobotu 9. listopadu by měl střežit benátecké brankoviště! Začátek zápasu je i tuto sobotu od 16:30 hodin, a sice opět z důvodu konání utkání volejbalové extraligy v Benátkách. Průběh prvoligového duelu přinese opět i tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Olomouc

Olomoučtí patří k tradičním soupeřům Benátek v pětiletém působení celku od Jizery ve druhé nejvyšší soutěži. Pamětníci ještě vzpomenou na ročník 2002/03, kdy se oba celky střetly v baráži o druhou hokejovou ligu. Z postupu se tehdy radovali Olomoučtí, v jejich sestavě byl i Jiří Dopita, který je majoritním vlastníkem samotného klubu a společně s Petrem Fialou tým koučuje. Sluší se ještě úvodem říci, že HC Olomouc je prvním mistrem samostatné české extraligy!

V loňské sezóně se Olomouc účastnila baráže o extraligu, avšak v konkurenci Chomutova, Liberce a Mladé Boleslavi neuspěla. I tak to byl velký úspěch pro olomoucký hokej. Také letos patří Hanáci k tomu nejlepšímu, co vůbec může druhá nejvyšší soutěž nabídnout. Pohled na tabulku tomu dává jasně za pravdu, vždyť Olomoučtí ztrácí na druhou Jihlavu bod a na vedoucí Boleslav jen pět bodů. Olomouc po pěti zápasech, kdy získala plný počet bodů, ve šlágru v minulém kole doma podlehla v přímém souboji o druhé místo Jihlavě. Zápas s Kohouty nebude vůbec jednoduchý, mladý benátecký tým může jen překvapit.

Jedničkou loňské olomoucké sestavy byl nyní zlínský Libor Kašík, který tvořil brankářskou trojici s Tomášem Halászem (nynější dvojkou) a Janem Lukášem, který si skvělými výkony především v baráži vysloužil angažmá v KHL v týmu Lva Praha, odkud má vyřízeny střídavé starty do Benátek a právě pro něj by tak sobotní zápas měl být tou pravdou lahůdkou. Avšak nejen pro něj! V olomouckém brankovišti se totiž letos ohání Tomáš Vošvrda, loni ještě brankář libereckých Bílých Tygrů, jenž ve valné části sezóny působil právě v Benátkách, a tak pro muže s maskou bude mít vzájemný duel o náboj navíc.

Mezi beky v bodování se sedmi body vévodí rovněž hráč, pro nějž to bude návrat na benátecký led – Jan Jaroměřský. Loňskými výkony v dresu Středočechů si vysloužil angažmá v Olomouci a i zde patří k oporám týmu. Druhý nejproduktivnější Ctirad Ovčačík již žádné body za Kohouty nepřidá, neboť je novou posilou Mladé Boleslavi. Zkušenými beky jsou pak Mario Cartelli nebo Jakub Bartoň.

U útočníků v produktivitě vede možná trochu překvapivě jedenadvacetiletý Denis Kindl, když nasbíral sedmnáct bodů. Ostatní kvalitní forvardi si body rozčlenili a hovoří to tak o vyrovnanosti týmu v ofenzivě. Bodově přispívají útočníci Kucharczyk, Herman, Rác, Knotek, Švaňhal, Řípa, Vodný či Diviš. Možná trochu za bodovým očekáváním je zkušený Pavel Selingr.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.