12. 11. 2013 | Tomáš Nejedlo

Po dvou výhrách se Benátečtí chystají na Havlíčkův Brod

Poslední dvě kola byla z pohledu Benátek velmi úspěšná. Středočeši totiž získali šest bodů, a to proti kvalitním soupeřům. Nejprve Benátečtí doma zdolali Olomouc, aby poté uspěli ve svém premiérovém zápase na českobudějovickém ledě. Dvaadvacáté pokračování druhé nejvyšší soutěže zavede k Jizeře tým, kterému se letos zatím výsledkově i herně daří, a sice HC Rebel Havlíčkův Brod. Aktuálně čtvrtý tým soutěže ztrácí jen čtyři body na druhou konkurenční Jihlavu, s níž se také doma minulé kolo střetl a porazil ji. Úkol pro Benátky opět převelice složitý, avšak určitě ne nereálný. Utkání u Jizery bude sehráno ve středu 13. listopadu se začátkem v 17:30 hodin a jeho průběh opět nabídne také tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - HC Rebel Havlíčkův Brod

Rebelové před startem letošní sezóny omladili svůj kádr a vyměnili také trenérskou dvojici. Tým z Kotliny v loňském ročníku skončil těsně na hranici zajišťující účast ve vyřazovacích bojích, avšak v prvním kole čekal havlíčkobrodský celek velmi tvrdý oříšek - suverénní Mladá Boleslav, která se také ukázala nad jejich síly. Jen pro zajímavost, byli to právě Rebelové, kdo sebral Benáteckým loni možnost hrát play-off právě s Mladou Boleslaví. Benátkám by přitom stačily na účast v play-off tři body a k vidění by byla okresní zajímavá série.

Vedení klubu z Vysočiny mělo zřejmě vyšší cíle, a tak u týmu skončili trenéři Karel Dvořák a Milan Chalupa. Nahradila je dvojice, jež prostředí v Havlíčkově Brodě velmi dobře zná. Z Ústí se do Kotliny vrátil na post hlavního trenéra Jiří Mička, roli asistenta a zároveň vedoucího mužstva pak zastává někdejší opora místního celku Richard Cachnín. A aby změn nebylo málo, tak novým sportovním manažerem se stal bývalý extraligový útočník Vsetína, Znojma, Českých Budějovic či Zlína a naposledy trenér Hodonína Miroslav Barus.

Trenérský štáb ještě coby kouč gólmanů doplňuje zkušený Stanislav Neruda, který je zároveň ještě připraven mezi aktivními gólmany a měl tak předávat své zkušenosti mladíkům - Danielu Dolejšovi, Čeňku Novákovi a Petru Opršalovi. Zkušený Jaroslav Suchan v průběhu přípravy před sezónou v týmu Rebelů skončil. Na soupisce je aktuálně hned šestice gólmanů. Z extraligového Mountfieldu HK má střídavé starty vyřízeny Ondřej Kacetl, poslední dva duely pak odchytal Filip Šindelář z Vítkovic, kam se přesunout naopak mladý Dolejš. Šindelář se v minulosti mihl i v Benátkách!

Omlazení doznaly obranné i útočné řady. V průběhu přípravy kromě Suchana skončili také zadáci Jelínek a Pavlík, spolu s útočníkem Knotkem, který hostuje v Olomouci. Co se beků týče, tak tam je zatím nejproduktivnější mladý slovenský zadák Karol Korím se devíti body. Šest jich pak zaznamenal Tomáš Kolafa, jenž působil i v benáteckém dresu. V deseti duelech se pak v týmu z Kotliny objevil i mladý Jihočech Bohumil Jank.

V útoku pak k těm zkušeným patří například Rytnauer, Havel, Endál či Polodna. Nejproduktivnějším hráčem je s šestnácti body Lukáš Havel, o bod méně má pak Petr Polodna. Prostor dostávají také mladí hráči, kteří se za důvěru odvděčují kvalitními výkony, což se prokazuje také v současném postavení celku z Vysočiny.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.