19. 11. 2013 | Tomáš Nejedlo

Výhru z Třebíče je třeba potvrdit doma s Šumperkem

Předchozí domácí utkání s Havlíčkovým Brodem se herně Benáteckým nevyvedlo, avšak hned v tom následujícím utkání v Třebíči Středočeši naplno bodovali. Je ale také potřeba, aby Středočeši vyhrávali i v domácím prostředí – ve středu 20. listopadu je čeká důležité utkání proti Salithu Šumperk, který je v tabulce jen o tři místa nad nimi a má pouze o pět bodů více. Minulé kolo se vydařilo i Drakům, ti totiž doma porazili aktuálně čtvrtou Jihlavu 6:2, když předvedli výborný výkon a připsali si již čtvrtou výhru v řadě. Utkání na benáteckém zimním stadionu startuje v 17:30 hodin a jeho průběh budete moci sledovat také pomocí tradičního on-line přenosu!

Představujeme soupeře - Salith Šumperk

Poslední sezóny měli v Šumperku jako na houpačce. Postup, pád, postup, pád, postup, udržení a v loňském ročníku opět udržení v play-out. To je posledních sedm sezón šumperského hokeje. V minulém ročníku se v Šumperku vyhnuli baráži, když společně i s benáteckým týmem hráli ve skupině o udržení, a nyní by si Draci rádi konečně zahráli play-off. Blíží se však polovina základní části a cesta to bude ještě velmi dlouhá. Salith je tradičně velmi silný v domácím prostředí, kde frenetičtí příznivci dokáží tým vždy zdravě vyburcovat k co nejlepším výkonům. Ve venkovním prostředí se Šumperským tolik nedaří, přesto dokázali vybojovat už pět výher, z toho čtyři v nastavení.

Na postu brankáře se generální manažer a trenér týmu v jedné osobě Radek Kučera může spolehnout na Tomáše Štůralu, oporu týmu. Ten odchytal devatenáct zápasů a úspěšnost zásahů si drží nad devadesáti procenty. Ve dvou utkáních se v brankovišti představil Vratislav Vajner, který v minulosti krátce trénoval také s benáteckým týmem, tři duely pak chytal Libor Kašík, mladý brankář zapůjčený ze Zlína.

Co se obranné fáze týmu týče, tak zde působí dvě opravdové stálice. Tou první je stálice týmu, zkušený pětatřicetiletý bek Aleš Holík, který působí v dračím celku již od roku 2005. Vždy patřil k ofenzivně laděným obráncům, sbíral kanadské body jak na běžícím páse a nejinak je tomu i letos. Nechyběl letos ani v jediném zápase, za sedm gólů a sedm nahrávek má čtrnáct bodů a ještě k tomu vystřelil již šestašedesátkrát na branku, což se dosud nepovedlo žádnému z útočníků. Bodově ho podporuje i Tomáš Sedlák, který za čtyři góly a jedenáct asistencí bodování beků vede.

Mezi útočníky je nejproduktivnější nestárnoucí již čtyřicetiletý veterán Karel Plášek. Ve dvaceti duelech zaznamenal sedmnáct bodů a výraznou měrou tak přispívá k produktivitě týmu. Druhým v bodování forvardů je předsezónní posila z Hradce Králové Patrik Moskal, když má o bod méně, tedy šestnáct kanadských bodů. Ranou do útočných řad je nečekaný odchod Jakuba Hulvy, jenž na vlastní žádost v klubu skončil. Svými body pak dále přispívají i další útočník – Staněk, Haas či Žálčík.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.