15. 1. 2014 | Ondřej Jícha, Tomáš Nejedlo

Škoda. Filippiho snížení přišlo pozdě, z Berouna bez bodu

40., středa 15. 1. 2014
Beroun - Benátky n.J. BER - BEN
Smolnou porážku 1:2 si připsali benátečtí hokejisté při vstupu do čtvrté čtvrtiny první ligy na ledě Berouna. Premiérově se v benáteckém dresu představil liberecký útočník Tomáš Filippi, jehož snižující gól při power-play v poslední minutě utkání přišel pozdě. Beroun v té době totiž už hájil dvoubrankové vedení, které jim dvěma zásahy zajistil Daniel Vrdlovec. Výborný Cikánek byl pro Benátky překážkou a nakonec se ukázalo, že výkon gólmana Medvědů byl jedním z rozhodujících faktorů pro výhru Berounských. V příštím kole se v Benátkách představí Jihlava, která inkasovala debakl 1:7 v Havířově.
Beroun: Cikánek (Šimboch) – Špelda, Kužel, Chalupa, Šteiner, Jebavý, Tverďák, Gutwald, Sklenička – Marek, Hrdel, Vrdlovec – Babka, Petruška, A. Půlpán – Malý, Kubeš, Matějka – Markulinec, Bušek
Benátky n.J.: Lukáš (Trenčan) – Jánošík, Beránek, Pyrochta, Niko, Ulrych, Pabiška, Kajínek – Filippi, Mikyska, Skalický – Špaček, Jonák, Krejčík – Vařecha, Klimt, Skořepa – Dlouhý, Psota, Jech
Branky a nahrávky: 11. Vrdlovec (Babka, Marek), 24. Vrdlovec (Hrdel, Marek) – 60. Filippi (Špaček, Jonák). Rozhodčí: P. Würtherle - Šperl, Zíka. Vyloučení: 8:5 + navíc Gutwald (BER) trest ve hře - Ulrych 5 minut + 20 minut OK, Filippi (oba BEN) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 205. Střely na branku: 23:39.

Komentář

Domácí hráči začali utkání aktivněji a hned ve druhé minutě mohl poslat svůj tým do vedení Markulinec, nedokázal však poslat neposedný kotouč za Lukášova záda. Otevřít skóre se povedlo až v závěru jedenácté minuty Danielu Vrdlovcovi, jenž pohodlně dorazil černou gumu za Lukáše po střele Babky. Hosté měli následně možnost k vyrovnání, ale nevyužili početní výhodu a tak se šlo do šaten za vedení Medvědů 1:0.

To navýšil hned na začátku druhé periody opět Daniel Vrdlovec, který tentokrát využil chybného vyjetí hostujícího gólmana a z ostrého úhlu zamířil přesně do prázdné branky. Poté se ukázaly také Benátky, všechny jejich pokusy ale vychytal v bráně Medvědů jistý Lukáš Cikánek. Když už hostující celek docílil branky, tak pouze nedovoleným způsobem. Filippi navíc dostal za úmyslné kopnutí osobní trest.

Závěrečné dějství bylo hodně nervózní od obou stran a na ledě se to začínalo pomalu, ale jistě jiskřit. Benátský Klimt ale zůstával v klidu a na jeho herním projevu to bylo znát. Po jedné z jeho střel zacinkalo za domácím Cikánkem břevno! Benátky se ale přeci jen dočkali gólu. Zasloužil se o něj Tomáš Filippi. Jeho branka v poslední minutě ale na vítězství Berouna nic nezměnila. Lukáše Cikánka dělilo od čistého konta pouhých 22 vteřin.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (Beroun): Tři body s Benátkami jsme potřebovali a jsem za ně rád. Celý zápas jsme hráli vyrovnaně. Bylo to utkání gólmanů. Oba chytali výborně. Závěr jsme si nechali zbytečně zkomplikovat, když jsme dostali gól dvacet sekund před koncem, ale zvládli jsme to a já musím poděkovat za dnešní výkon.".

Filip Pešán (Benátky nad Jizerou):Věděli jsme, že když inkasujeme první branku, tak Beroun začne urputně bránit, což se stalo i v minulém utkání s Jihlavou. Přes klubko pěti hráčů a vynikajícího Cikánka v brance jsme se nebyli schopni prosadit. Tušil jsem, že neuznaný gól na 2:1 ve druhé třetině rozhodne v náš neprospěch, také se tak stalo. Takový je hokej a já gratuluji Berounu k bodům, které si dnes zasloužili.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.