10. 2. 2007 | Mirek Ondra

Benátky v neděli na ledě Kolína bojujícího o play-off

B e n á t k y n a d J i z e r o u - Kolínským Kozlům se v letošní sezóně na Benátky neobyčejně daří. Připsali si již dvě výhry, čímž se můžou chlubit pouze tři další týmy. Navíc v neděli budou Benátečtí muset vzdorovat kolínské snaze, která bude umocněná touhou dostat se do vyřazovacích bojů. Kolín ztrácí na Nymburk pět bodů, ten má však jeden domácí zápas s Vrchlabím k dobru. Kozly posílil těsně před koncem přestupového termínu Slovák Miroslav Tarageľ, hned v prvních zápasech se skvěle uvedl a naklonil si tak přízeň kolínských fanoušků.

Kolín měl nadějný vstup do sezóny, který zavdal myšlenkám na závěrečné vyřazovací boje. Zpackaná třetí čtvrtina základní části je ale vrátila nohama na zem a o případnou účast v play-off se budou muset Kozlové ještě pořádně poprat. I z tohoto pohledu to hráči Benátek v neděli na jejich ledě nebudou mít jednoduché.

Mezi nejsvětlejší kolínské okamžiky letošní sezóny patří výhra 3:1 v prvním kole doma proti Chrudimi, kterou dokázali potvrdit i v utkání na konci ledna, dvě listopadové porážky Benátek a celkem již tři vyrovnané duely s Vrchlabím. Z nich si však Kozlové žádné body nepřipsali.

Kolínský kádr doznal během sezóny mnoha změn. Tou nejcitelnější byl odchod dvou nejproduktivnějších útočníků, Jana Kubišty a Karla Nekvasila. Tyto opory týmu, které nejsou neznámé ani příznivcům Benátek, byly vyměněny za čtveřici chrudimských hráčů. Tomáše Přachaře, Petra Hemského, Víta Heřmanského a Petra Jandu. Právě syn Kolínského trenéra, Tomáš Prachař, se zatím jeví jako největší přínos tohoto trejdu. Ve středu mu vypršel disciplinární trest ze zápasu s Milevskem a proti Benátkám tak bude připraven nastoupit.

Nejnovější akvizicí mužstva s kozlem ve znaku je slovenský útočník Miroslav Tarageľ. Tento hráč má zkušenosti ze slovenské extraligy, kde hájil barvy Liptovského Mikuláše. Později byl velice platným hráčem prvoligového Ružomberoku. "Dostal jsem nabídku z Kolína. Všechno se seběhlo rychle. Sbalil jsem se ze dne na den," uvedl Tarageľ ke svému náhlému příchodu do středočeského týmu.

V obraně se představí nejproduktivnější hráč v kádru Kolínských Kozlů a bývalý kapitán Benátek, Karel Nedbal. Především na něj a na brankáře Tomáše Malého se benátecký útok bude v neděli snažit najít recept.

Letošní bilance hraje do karet domácímu Kolínu. Ze tří zápasů dokázal dva vyhrát s brankovou bilancí 10:9.

Vzájemné zápasy z letošní sezóny:

30.09.06 HC Benátky nad Jizerou - SC Kolínští Kozlové 5:2
10. Gajda (Kocman), 25. Kocman (Vrzal), 28. Skořepa (Vrzal, Jakeš), 42. Štrach (Jakeš), 45. Kounovský (Oulík, Klouček) - 12. Nekvasil (Kubišta, Adamec), 54. Skokan (Kubišta, Adamec).

12.11.06 SC Kolínští Kozlové - HC Benátky nad Jizerou 4:2
5. Malý (Kubišta, Polák), 7. Kubišta, 30. Adamec (Řípa), 60. Zigmund - 27. Pešek (Kadeřábek), 32. Čurilla (Kadeřábek)

29.11.06 HC Benátky nad Jizerou - SC Kolínští Kozlové 2:4
22. Kristek (Kazatel), 60. Kazatel (Pešek) - 3. Kubišta (Nekvasil, Malý J.), 6. Nekvasil (Kubišta, Malý J.), 11. Nekvasil (Kubišta, Nedbal), 42. Zigmund (Nedbal, Malý J.)

Sestava z posledního utkání proti Táboru:
Tomáš Malý - Karel Nedbal (C), Vít Heřmanský - Milota Florián, Tomáš Procházka - Kamil Vantura, Jan Morkes - Pavel Pelán, Václav Adamec, Václav Čtvrtečka - Josef Malý, Petr Janda, Petr Hemský - Tomáš Prachař, Miroslav Tarageľ, Lukáš Skokan

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.