25. 1. 2014 | Tomáš Nejedlo

Výborně! Gólové řádění Benátek tentokrát odnesl Most

43., sobota 25. 1. 2014
Most - Benátky n.J. MST - BEN
Neskutečný střelecký apetit v posledních dvou prvoligových zápasech na venkovním kluzišti předvedli benátečtí hokejisté. V Havířově nasázeli soupeři devět, v Mostě pak osm gólů! V boji o play off je to tak to nejlepší, co mohlo Benátecké potkat. Na severu Čech se hrála vyrovnaná první třetina, pak už na ledě existovalo jen jedno mužstvo - to Benátecké. Do Hanuljakovy padal jen puk za druhým, až jich bylo celkem osm a Benátky prodloužily svou prvoligovou sérii s Mostem již na čtrnáct vítězných zápasů! Teď je třeba se připravit na obrovsky důležitý pondělní zápas s tabulkovým sousedem Ústím nad Labem.
Most: Hanuljak – Hora, Čížek, Pavelka, Tůma, Havelka, Šimon – Zavřel, Písařík, Kafan – Majdan, Smolka, Bojer – Nedrda, Slavíček, Sedláček – Gerhát, Tauš, Andres
Benátky n.J.: Trenčan – Říha, Ulrych, Kajínek, Jánošík, Pyrochta, Pabiška, Beránek – Jonák, Dušek, Bárta – Klimt, Skořepa, Vařecha – Krejčík, Skalický, Špaček – Plodek, Mikyska, Maďar
Branky a nahrávky: 17. Majdan (Smolka, Tůma) – 2. Klimt (Skořepa, Kajínek), 25. Pabiška (Bárta, Jonák), 31. Špaček (Skalický, Kajínek), 36. Bárta (Dušek, Jonák), 45. Dušek (Říha), 46. Krejčík (Skalický), 53. Bárta (Dušek, Pabiška), 60. Krejčík (Jánošík, Špaček). Rozhodčí: Petružálek - M. Jílek, Svobodová. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 255. Střely na branku: 34:39.

Komentář

Benátky vstoupily do utkání výborně a už po minutě a šesti vteřinách vedli. Nejzkušenější člen benáteckého kádru a kapitán v jedné osobě Tomáš Klimt si počkal na Skořepovu přihrávku zpoza branky a poprvé po ledě překonal Hanuljaka - 0:1. Poté neproměnili dobrou šanci na zvýšení Plodek s Pabiškou, a tak přišel trest v podobě inkasovaného gólu. V přesilovce Juraj Majdan našel prostor okolo Trenčanovy vyrážečky a zařídil remízový stav - 1:1. Prakticky ihned poté ujel na Trenčana Písařík, benátecký gólman v kritické chvíli svůj tým podržel. Do konce třetiny ještě své příležitosti nedotáhli ke gólu Dušek s Klimtem, a tak se šlo do kabin smírně.

Od druhé části hry na ledě existovalo už jen jediné mužstvo. Mostečtí za Benátkami zaostávali a odrazilo se to i ve skóre. Hanuljak si připsal několik zákroků, avšak na střelu Marka Pabišky od modré čáry, při níž měl zakrytý výhled, nestačil - 1:2. Třetí gól na sebe nenechal dlouho čekat a přišel dokonce ve vlastním oslabení. Daniel Špaček pláchl soupeřům a nad lapačku nedal Hanuljakovi šanci - 1:3. Ještě veseleji bylo na benátecké střídačce ve 36. minutě, kdy totiž Michal Bárta švihem zpoza kruhů zasadil čtvrtý úder do mostecké klece - 1:4. Ještě je třeba poznamenat, že ve druhé části se Benátky dokonce dvakrát úspěšně ubránily dvojnásobné přesilovce soupeře a potvrdily tak, že v této činnosti se jim daří.

Zdecimovaný Most se již nezmohl na žádný zvrat v utkání, a tak bylo ve třetí třetině, podobně jako ve středu v Havířově, jen otázkou, kolik gólů soupeř od družiny Středočechů utrží. Ve 45. minutě předvedl v přesilovce slalom přes tři protihráče Antonín Dušek a po ledě rozesmutněl Hanuljaka - 1:5. Mosteckým se nedařilo v ničem, a tak ve 46. minutě volný Lukáš Krejčík přetavil Skalického přihrávku v šestý gól - 1:6. Ještě dvakrát museli v Mostě poté skousnout benáteckou gólovou radost. Plodkovi v přesilovce nebylo do prázdné branky souzeno, a tak spoluhráč Michal Bárta svým druhým zásahem, tentokrát mezi betony brankáře, přidal sedmou trefu - 1:7. V poslední minutě utkání ještě Lukáš Krejčík úspěšně zakončil brejk a podtrhl výborné střelecké vysvědčení Benátek - 1:8. Jen tak dál, třeba už v pondělí proti Ústí!

Ohlasy trenérů

Radek Mrázek, trenér HC Most
"Dnes poprvé, za ten měsíc, co jsem tady, tak jsem opravdu zklamaný. Představovali jsme pro soupeře hodně špatného sparring partnera. Uznání a poděkování si dnes zaslouží jenom fan klub, který neúnavně povzbuzoval až do konce a ostatní diváci, kteří se na to vydrželi dívat až do samotného závěru. Já kdybych mohl, tak bych utekl. Přes týden se o něčem bavíme, trénujeme to. Mluvíme s hráči, oni ví, co dělají za chyby, uvědomují si to. Ale potom přijde zápas, a oni to na tom ledě nedokáží prodat. Máme relativně hodně mladé mužstvo. Ale jestli se takhle chtějí prát o extraligový dres, tak to potom nemají žádnou šanci. To, co dnes předvedli, to nemělo s hokejem nic společného."

Filip Pešán, trenér HC Benátky
"Do utkání jsme vstoupili aktivně, podařilo se nám vstřelit rychlou branku. Z našeho nedůrazu ale domácí vyrovnali na 1:1. Trošku jsme znervózněli, ale potom jsme zápas ovládli, hráli jsme dobře v defenzívě, dostávali jsme se do přečíslení, které jsme zakončovali. Prosadili jsme se i z přesilovek, takže dnes panuje velká spokojenost, máme další tři důležité body."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.