30. 1. 2014 | Ondřej Nejedlo

Kdybychom se dostali do play-off, přáli bychom si Mladou Boleslav, říká Jan Slivka

S blížícím se koncem základní části druhé nejvyšší české hokejové soutěže dostává tradičně slovo sportovní ředitel benáteckého týmu Jan Slivka (na snímku). Co do počtu obyvatel nejmenšímu městu v první lize se v poslední době daří, vždyť Benátečtí nasbírali ve čtyřech posledních utkání plných dvanáct bodů a směle vyhlíží předsezónní cíl – postup do play-off. Sami ale dobře vědí, že dostat se mezi osmičku vyvolených bude ještě tvrdým oříškem.

Základní část první hokejové ligy se mílovými kroky blíží ke svému konci. Benátečtí zatím finišují na výbornou. Čím si myslíte, že je to způsobeno?
Po třech zápasech, kdy jsme dali jen jednu branku, nám to tam začalo padat. Proto se rodí takové krásné výsledky.

Jak moc jste byl spokojen s předvedenou hrou v zatím posledním domácím utkání proti Ústí nad Labem?
Po dvě třetiny jsme soupeře jednoznačně přehrávali. Pochopitelně ta třetí se musí odehrát trošku jinak.

Cíl nemůže být jiný než play-off. Byla by Mladá Boleslav týmem, kterého byste si přál ve čtvrtfinále?
Už vloni jsme chtěli odehrát regionální derby, bohužel jsme se do vyřazovací části nedostali. Letos to také nebude jednoduché, sice máme šestibodový náskok, ale musíme brát v potaz, že nás čekají těžcí soupeři z čela tabulky. Každopádně bychom ale chtěli Mladou Boleslav.

Kdo si myslíte, že ještě v boji o play-off promluví do konečné tabulky?
Myslím si, že vyřazovací část už se nebude týkat Berouna, Českých Budějovic ani Kadaně. Rozhodne se mezi námi, Ústí nad Labem a Šumperkem. Máme určitou výhodu, že jsme Ústí doma porazili a taktéž Šumperk přijede do Benátek nad Jizerou. Na druhou stranu, nikde není psáno, že domácí prostředí je velká výhoda. Zvláště pro nás, jelikož hrajeme lépe venku, než doma.

Čím si myslíte, že je to způsobeno?
Kdybych to věděl. Možná je to organizací hry. Na cizích kluzištích jsme spíše zalezlí, a protože dobře bruslíme, tak vyčkáváme na brejky. Zatímco doma musíme spíše tvořit.

Blíží se konec přestupního období. Plánujete ještě nějak posílit benátecké mužstvo?
Nebude už nikým posilovat. Střídavé starty do našeho týmu má několik hráčů z Liberce, to vše je připraveno. Máme zde hodně mladých hráčů, kterým také budeme v závěru sezóny dávat příležitost.

Naopak neodejde nikdo z Benátek?
Byl zde určitý zájem o některé naše hráče. Reagovali jsme tak, že oslabovat se nebudeme.

Čeká nás též olympijská pauza. Dá se předpokládat masivnější posílení z extraligového Liberce?
Nemyslím si, že bude masivní. Spíš se bude jednat o jednoho beka a jednoho útočníka. Domnívám se, že máme velmi dobrý kádr.

Který z benáteckých gólmanů bude v závěru soutěže častěji nastupovat mezi třemi tyčemi?
Máme tři kvalitní brankáře. Na výpomoc k nám jezdí Marek Schwarz s Honzou Lukášem, je tu i Adam Trenčan. Budou se nasazovat dle situace.

Několik prvoligových týmů deklarovalo finanční potíže. Jaké je to v Benátkách nad Jizerou?
Finanční problémy nemáme. Před sezónou jsem z toho byl rozhodně nervóznější. Bylo to také vzhledem k tomu, že odstoupil hlavní sponzor firma AAS. Zvládáme to.

V poslední otázce se zaměřme na mládež. Jak jste spokojen s výkony dalších družstev?
Mládežníci plní to, na co máme. Musíme si narovinu říci, že kvalitní hráči v našem městečku nebudou. Kdo má ambice, tak brzy odchází. Jsme rádi, že dáme dohromady tým, který může odehrát celou sezónu. Byli bychom rádi, kdyby junioři postoupili do ligy.

Děkujeme za rozhovor!

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.