3. 2. 2014 | Matěj Mayer, Ondřej Nejedlo

Benátečtí vezou dva body z jihu Čech

47., pondělí 3. 2. 2014
Č. Budějovice - Benátky n.J. CBU - BEN
Body na kontě benáteckých hokejistů se rozšířily i po utkání v Českých Budějovicích. Středočeši odjeli na jih okleštěni o útočníky Duška, Jonáka a Bártu, přesto domácím místy zle zatápěli. Jednobrankové manko z kraje utkání rychle umazal Skořepa, protože již jiná branka nepadla, rozhodnout musely samostatné nájezdy. O tom, kde skončí druhý bonusový bod, rozhodl v sedmé sérii Daniel Špaček.
Č. Budějovice: Kůdela - Pavlíček, Novák, Kasík, Vráblík, Platil, Chmelíř – Kotalík, Pajič, Boháč – Melka, Rob, Pšurný – Kuchejda, Šachl, Ondřej – Vaniš, Šperger, Ferebauer – Přibyl.
Benátky n.J.: Schwarz - Říha, Ulrych, Kajínek, Jánošík, Niko, Pabiška, Beránek – Kica, Plodek, Dlouhý – Klimt, Skořepa, Vařecha – Krejčík, Skalický, Špaček – Mikyska, Maďar.
Branky a nahrávky: 3. Kuchejda (Ondřej) - 7. Skořepa (Ulrych), rozhod. sam. náj. Špaček. Rozhodčí: J. Jílek, Schmejkal - Gerát, Hynek. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3710. Střely na branku: 38:26.

Komentář

Utkání 47. kola začalo velmi svižně. Neuběhly ještě ani tři minuty základní hrací doby a za Schwarzem se rozsvítilo červené světlo. David Kuchejda vjel před bránu a díky velkému důrazu procedil puk za hostujícího brankáře. O pár okamžiků později se dostaly ke slovu i Benátky. Jánošík nebezpečně pálil od modré a domácím fanouškům zatrnulo. Střela šla ale pouze do boční síťky. Hned z následující akce se hosté dočkali vyrovnání. Ulrych nahazoval od modré čáry a těsně před Kůdelou kotouč tečoval Josef Skořepa. Iniciativu po této brance přebraly Benátky nad Jizerou a zásobovaly branku Motoru střelami. Krátce před koncem první části si ještě zahráli domácí přesilovou hru, ale využít ji nedokázali. Naději na vedení měli ještě v posledních sekundách domácí po Vanišově průniku z pravé strany, ale ani jeho akce neskončila úspěšně.

Začátek druhé třetiny byl poměrně vlažný, na první velkou šanci se čekalo až do 26. minuty, když dostal hezkou nahrávku do úniku hostující Vařecha. Naštěstí pro Motor ale Kůdela dobře zakročil. Benátky byly v první polovině druhé třetiny mírně lepším mužstvem, ale celkově kvalita hry upadala. Ke konci druhého dějství se dostali do obrovské příležitosti i domácí, když za obranou Benátek zůstal osamocený domácí útočník Rob. Osmnáctiletý forvard zkusil blafák do forhendu, ale brankář Schwarz se stihl přemístit.

Třetí třetina začala ve stejném duchu, v jakém končila ta druhá. Nasazení hráčů se nezdálo být velké a šancí bylo po málu. První větší vzrušení zaznamenali diváci skoro až v polovině třetiny, když po Klimtově nabídce mohl dostat hosty do vedení Plodek. I tentokrát byl ale úspěšnější brankář. Sedm minut před koncem dostali hosté šanci na zvrat v zápase, když byli vyloučeni dva hráči Motoru rychle po sobě. V dvojnásobné přesilové hře byli však úspěšnější domácí hráči, kteří udrželi vyrovnaný stav. Poté se situace obrátila a po vyloučení hostujícího Říhy měly naopak k vítězství blíže České Budějovice. Domácí se sice snažili, ale několik zbytečně promrhaných střeleckých příležitostí je připravilo o naděje. Utkání zůstalo vyrovnané až do konce šedesáté minuty a následovalo prodloužení.

Prodloužení bylo dlouho bez šancí, ale když byl v čase 63:47 vyloučen Motor za příliš mnoho hráčů na ledě, začaly se dít věci. Benátky byly usazeny téměř celý zbývající čas v pásmu Motoru a v poslední sekundě měly na hokejce rozhodující branku. Krejčík dostal puk v pravý čas na hokejku, ale Kůdela se ke štěstí domácího týmu stihl bleskově přesunout.

V nájezdech se nejprve úspěšným pokusem prezentoval hostující Pabiška, ale vzápětí na něj navázal za domácí Roman Pšurný. Následovala dlouhá série neúspěšných pokusů a o rozhodující branku zápasu se nakonec postaral Daniel Špaček. Díky němu se vítězem utkání staly Benátky nad Jizerou.

Ohlasy trenérů

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): Utkání jsme začali dobře. Proti týmu, který má v posledních šesti utkáních úspěšnost využití přesilovek kolem 45 procent, jsme ale hned v prvním našem oslabení inkasovali. Zkomplikovali jsme si to tím, že jsme byli hodně a naivně vylučováni. Klíčoví hráči pak byli přetíženi. Můžeme být rádi, že se nám povedlo utkání dohrát za vyrovnaného stavu. A penalty? Musíme při nich dát víc gólů, jedna proměněná ze sedmi je málo.

Vladimír Čermák (HC Benátky nad Jizerou): V poslední době se nám sice dařilo, ale věděli jsme, že jedeme na půdu těžkého soupeře. Výsledky Motoru šly v poslední době rapidně nahoru, hrála také jiná sestava, než v předchozích vzájemných duelech. Myslím, že tady začíná pracovat kvalitní tým. Jsme rádi, že jsme po dramatickém boji uhráli dva body.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.