10. 2. 2014 | Tomáš Nejedlo

S Šumperkem netradičně v úterý a cílem navázat na vítěznou notu

Do konce základní části první hokejové ligy zbývají sehrát již jen tři zápasy. Ten nejbližší čeká Benátecké netradičně v úterý 11. února. Duel byl z původního středečního termínu přesunut z důvodu kolize s utkáním české reprezentace na olympiádě v Soči. Série benáteckých výher v řadě se zastavila na čísle sedm a skončila minulé kolo v Třebíči. V úterý k Jizeře přijede celek Šumperka, kterému postup mezi osmičku unikl, a tak Draci musí bojovat o každý bod tak, aby se vyhnuli nepříjemným záchranářským starostem. Benátky mají sice postup do play off už jistý, přesto budou chtít opět zvítězit a třeba posunout své skóre do kladných hodnot. Šumperští po třech porážkách v řadě doma zabrali a nasázeli Jihlavě půltucet gólů, když zvítězili 6:2. Utkání na benáteckém zimním stadionu startuje v 17:30 hodin a jeho průběh přiblíží také tradiční on-line přenos!

Představujeme soupeře - Salith Šumperk

V minulém ročníku se v Šumperku vyhnuli baráži. Dosavadní průběh letošního ročníku byl pro Draky smolný. Jednu chvíli to vypadalo, že by účast v elitní osmičce neměla šumperský celek minout, jenže skvělá benátecká forma týmu z podhůří Jeseníků osmý flek vyfoukla. Svěřence Radka Kučery tak opět čekají boje v play out o udržení v první lize.

Na postu brankáře se generální manažer a trenér týmu v jedné osobě Radek Kučera může spolehnout na Tomáše Štůralu, oporu týmu. Ten odchytal drtivou většinu odehraných utkání a úspěšnost zásahů si drží nad devadesáti procenty. Některé zápasy pak v brankovišti stál Vratislav Vajner, který v minulosti krátce trénoval také s benáteckým týmem. Tři duely pak chytal Libor Kašík, mladý brankář zapůjčený ze Zlína.

Co se obranné fáze týmu týče, tak zde působí dvě opravdové stálice. Tou první je zkušený pětatřicetiletý bek Aleš Holík, který působí v dračím celku již od roku 2005. Vždy patřil k ofenzivně laděným obráncům, sbíral kanadské body jak na běžícím páse a nejinak je tomu i letos. V dosavadním průběhu první ligy nasbíral za deset gólů a devatenáct přihrávek devětadvacet bodů.

Ovšem suverénně ho letos předčil jiný inventář šumperské sestavy – Tomáš Sedlák. Vzrůstem malý obránce předvádí skvělé výkony a vše korunuje svými body. Dvanáct gólů a devětadvacet asistencí mu zajišťují na obránce až téměř neuvěřitelných jednačtyřicet bodů, což je nejvíc z celé první ligy! Není se tak čemu divit, že do Šumperka přilétla extraligová pozvánka – do týmu Pardubic.

O vedoucí post mezi útočníky se s čtyřiatřiceti body dělí dva zkušení forvardi – Aleš Staněk a předsezónní posila z Hradce Králové Patrik Moskal. O dva body méně má nestárnoucí již čtyřicetiletý veterán Karel Plášek. Ranou do útočných řad byl nečekaný odchod Jakuba Hulvy, jenž na vlastní žádost v klubu skončil. Svými body pak dále přispívají i další útočník – Haas či Žálčík. Gólová produktivita týmu není vůbec špatná, obranná hra je ale horší – po Mostu nejvíce inkasovaných gólů.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!