13. 2. 2007 | Mirek Ondra

Ve středu souboj třetího s druhým

B e n á t k y n a d J i z e r o u - Souboj třetích Benátek a druhé Chrudimi by se dal bez nadsázky označit jako šlágr 40. kola 2. ligy sk. Střed. Benátky zdaleka ještě nemají jisté výsostné postavení na horních čtyřech příčkách tabulky před play-off, které znamená výhodu prvních dvou domácích zápasů v sérii hrané na tři vítězná utkání. HC Chrudim si z kádru udělala výkladní skříň hráčů naší ligy, když do týmu přivedla nejlepší hokejisty od Vajgaru, z Kolína a Nymburka. Počítat můžou i se službami tria hráčů, uvolněných na střídavé starty z Hradce Králové.
Zápas začíná ve středu v 18:00 na benáteckém Zimním stadionu. Pro všechny diváky je VSTUPNÉ ZDARMA.

HC Chrudim prochází sezónou se střídavými úspěchy. Z devětatřeceti utkání však 23 vyhrála (z toho 2 výhry v prodloužení) a to jí zajišťuje zatím neotřesitelné druhé místo v lize. Nejlepšího výsledku dosáhli Východočeši v polovině října, kdy dokázali venku přehrát lídra soutěže z Vrchlabí 6:2.

Plány by Chrudimi mohly zkřížit právě Benátky. Na druhou pozici ztrácejí 8 bodů, přičemž mají jeden zápas v Táboře k dobru. Navíc mají příležitost porazit Chrudim na domácím ledě v tzv. zápase o šest bodů, čímž by se Chrudimi nebezpečně přiblížily. Dodejme, že Chrudim čekají ještě tři velmi těžká utkání. Venku v Písku a Jindřichově Hradci (obě tato mužstva jsou ke konci základní části téměř k nezastavení) a doma proti HC Vrchlabí, které atakuje metu sta bodů a o jeho první pozici už je rozhodnuto.

O posilách které přišli před sezónou už se toho napsalo dost a dost. Z hvězdného trojlístku však jeden z hráčů již nenastupuje. Jedná se o Ladislava Lubinu, který v průběhu sezóny převzal trenérskou taktovku po Karlu Fraňkovi. S osmadvaceti góly vévodí ligovým statistikám nestárnoucí Marek Zadina.

Hokejové dění v Chrudimi však žije spíše lednovými posilami. Kolínské útočníky Kubištu s Nekvasilem doplnilo sedmero dalších hokejistů:

JAN KUBIŠTA: hostování do konce sezóny
Jana Kubištu nemusíme benáteckým fanouškům snad ani představovat, všichni si určitě vybaví jak zde s lehkostí střílel góly a přihrávkami zásoboval naše střelce. Po sezóně 2005-2006 odešel z Benátek do Kolína, ale v nedávno se stal součástí velkého trejdu mezi Kolínem a Chrudimí. V letošním ročníku byl velmi produktivní, když nasbíral 35 bodů. V extralize si připsal do svých statistik 12 startů v týmu Pardubic a dokázal tam i vstřelit branku. V 1.lize nastupoval za Hradec Králové a Beroun.

KAREL NEKVASIL: hostování do konce sezóny
Stejně jako Jan Kubišta hrál loni za Benátky. Přišel z Mladé Boleslavi, která si ho v létě 2005 vyhlédla v Dukle Jihlava s pověstí střelce a tuto zvěst tu do puntíky splnil, když nasázel svým soupeřům 16 branek. Tento ročník začal také v týmu Kozlů a stal se rovněž hráčem vyměněným do Chrudimi. Oba hráči v novém působišti budou nastupovat do konce této sezony. V první lize má ale pouhé 4 starty za Mladou Boleslav. Před několika lety hrál nejčastěji v týmu Rebelů z Havlíčkova Brodu.

PETR ŠULČÍK: hostování do konce sezóny
Tento nepříliš vysoký, ale velice šikovný útočník přichází do Chrudimi z Jindřichova Hradce na hostování do konce sezóny a o jeho dalším angažmá po sezóně se ještě rozhodne. V letošním ročníku si připsal ve 29 zápasech 23 bodů. V minulosti si dokonce zahrál extraligu v jednom zápase za České Budějovice. Do Jindřichova Hradce přišel před sezónou z Milevska.

PETR DOMIN: hostování do konce sezóny
Vysoký útočník se zkušenostmi z extraligy přichází do 2. týmu ligy na střídavé starty z Hradce Králové. Útočník, který hrál také za reprezentační výběry České Republiky do osmnácti a dvaceti let, v letošní sezoně nastřádal 22 bodů za 9 branek a 13 přihrávek. V minulosti nastupoval v naší nejvyšší soutěži za tým z Karlových Varů. Nyní načínal v Hradci Králové už pátou sezónu. Petr, jak je z tohoto článku zřejmé, je odchovancem Karlovarského hokeje.

PAVEL KŘÍŽ: hostování do konce sezóny
Přišel na sklonku přestupového období z Nymburka. Čerstvý třcátník patří k nejzkušenějším obráncům ligy a angažmá v Chrudimi mu není cizí. Strávil zde již sezónu 2003/04. Před ní působil tři ročníky v prvoligové Horácké Slávii Třebíč. V letošní sezóně si za Nymburk připsal sedmnáct kanadských bodů za 3 góly a 14 asistencí.

JAN BLANÁR: hostování do konce sezóny
Tento třiadvacetiletý Slovák je Chrudimi propůjčen na střídavé starty z Hradce Králové. Hokejově vyrůstal v Dukle Trenčín. V sezóně 2003/04 vystřídal další dva slovenské kluby - HK 32 Liptovský Mikuláš a HC Spartak Dubnica. Odtud zamířil na jednoleté angažmá do týmu druhé nejvyšší finké soutěže Hermes Kokkola. Jeho fyzické parametry 192cm a 99kg ho jasně předurčují k bourání soupeřových útoků. V Chrudimi má hostování do konce sezóny.

JAN ŠEDA: střídavé starty
Hrál extraligu juniorů za Pardubice, ale připsal si i 7 startů v seniorské nejvyšší soutěži. Z Pardubic putoval minulou sezónu rovnou do největšího východočeského města, Hradce Králové, kde hraje dodnes. Za Chrudim má vyřízené střídavé starty. V letošní sezóně si v 39 utkání připsal 11 bodů za tři góly a osm asistencí.

KAREL MARŠA: hostování do konce sezóny
Další z hradeckých hráčů, který putuje do konce sezóny do Chrudimi. Marša je ročník 1986 a v minulém ročníku odehrál v obraně za juniorku Hradce Králové 42 zápasů, v nichž vsítil dva góly a na šest dalších nahrál.

TOMÁŠ DUŠEK: střídavé starty
Současnou brankářskou dvojku uvolnil Hradec také na střídavé starty. Současná hradecká jednička, Alexandr Hylák, jej pustil do brány v pouhých čtyřech zápasech. Odchytal v nich rovných dvě stě minut a procento zásahů si drží těsně nad devadesáti procentní hranicí s průměrem 3,3 branek na zápas.

Z kádru odešel Pavel Prachař (Chotěboř), Petr Hemský, Tomáš Prachař, Petr Janda, Vít Heřmanský - (Všichni Kolín), Petr Jančařík.

V letošní sezóně ze vzájemných duelů mezi Benátkami a Chrudimí vítězí vždy domácí celek. Tento trend by benátečtí hokejisté rádi i nadále udrželi.

Utkání v letošní sezóně.
03.01.07 29.k. HC Chrudim - HC Benátky nad Jizerou 5:4pp

15.11.06 18.k. HC Benátky nad Jizerou - HC Chrudim 3:2
04.10.06 07.k. HC Chrudim - HC Benátky nad Jizerou 3:1

Utkání v minulé sezóně:

22.01.06 31.k. HC Benátky nad Jizerou - HC Chrudim 3:2
21.12.05 25.k. HC Chrudim - HC Benátky nad Jizerou 3:4
30.10.05 12.k. HC Benátky nad Jizerou - HC Chrudim 2:4
17.09.05 01.k. HC Chrudim - HC Benátky nad Jizerou 2:3

Sestava z posledního utkání proti Táboru (3:4pp): Dušek - Konta, Pavlů, Kvaššay, Mečiar, Hornyš, Kříž - Zadina, Beránek, Bláha, Králíček, Šulčík, Potůček, Domin, Bělohlávek.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.