19. 2. 2014 | Tomáš Nejedlo

Základní část uzavřelo vyrovnané střetnutí s Litoměřicemi

52., středa 19. 2. 2014
Benátky n.J. - Litoměřice BEN - LTM
Poslední utkání základní části první ligy sehráli benátečtí hokejisté doma s Litoměřicemi. Z důvodu kolize s utkáním české reprezentace na OH v Soči si cestu do hlediště našli jen ti nejvěrnější, kteří zhlédli vyrovnanou generálku dvou účastníků vyřazovacích bojů. Za stavu 2:2 se muselo jít až do nájezdů, kde dvakrát nezaváhal litoměřický Čermák a vystřelil druhý bod navíc hostům. Nyní už se zraky Benáteckých upírají k okresní sérii play off, v sobotu se startuje v Mladé Boleslavi!
Benátky n.J.: Schwarz (Stejskal) – Říha, Ulrych, Jánošík, Kajínek, Niko, Pyrochta, Šimek – Maďar, Dušek, Pabiška – Krejčík, Skořepa, Vařecha – Dlouhý, Skalický, Špaček – Jech, Plodek, Klimt.
Litoměřice: Král (Přikryl) – Míka, Žovinec, Šulc, Hrbas, Drábek, Kolář, Husák – Čermák, Rubeš, Chlapík – Budínský, Koudelka, Hašek – Z. Doležal, Švagrovský, Procházka – Racek, T. Doležal, Tvrzník.
Branky a nahrávky: 24. Maďar (Pabiška), 32. Klimt (Plodek) – 4. Hašek (Šulc), 34. Čermák (Rubeš), rozh. náj. Čermák. Rozhodčí: Smitka - Šperl, Zíka. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 111. Střely na branku: 36:34.

Komentář

Vstup do zápasu se povedl litoměřickému celku a po necelých čtyřech minutách šel také do vedení. Pohlednou akci a vyšachování benátecké obrany zhodnotil zakončující Jaroslav Hašek a prostřelil Schwarze v domácí kleci - 0:1. Poté se Benátky ubránily prvnímu oslabení a sami mohly vyrovnat. Na přihrávku Plodka si najel Dušek, natlačil se až před brankáře Krále, ale toho po kličce překonat nedokázal. V další přesilovce si Litoměřice vytvořily dvě velmi solidní příležitosti, při kterých stálo u benáteckého týmu štěstí. Zdeněk Doležal ani Procházka nedokázali z bezprostřední blízkosti přelstít Schwarze, puk poskakoval benáteckému gólmanovi po výstroji, poté i po brankové čáře, ale nepřešel ji. Ještě jednu dobrou příležitost měl v první třetině Budínský, ležícího Schwarze ale prostřelit nedokázal.

Nástup do druhé třetiny měly lepší Benátky. Dobrou práci před gólem odvedl Pabiška, který se neunáhlil a poslal přesný pas na hokejku Patrika Maďara, jenž už neměl pozici příliš složitou a zároveň vstřelil svůj první gól v Benátkách v letošní sezóně. A mohlo být o pár vteřin později na benátecké straně ještě veseleji. Najíždějící Plodek hledal mezeru mezi betony Krále, jenže ten je sklapl včas. Benátky v této pasáži byly aktivnější. Patrika Maďar byl v úniku faulován Husákem a sudí Smitka nařídil trestné střílení. Exekutoru Maďarovi ale puk utekl a zakončení šlo mimo tři tyče. V polovině utkání se domácím povedlo otočit skóre. Spolupráce dvou zkušených hráčů vedla ke druhé brance. Plodek oslovil kapitána Tomáše Klimta, který doklepl puk do branky - 2:1. Přesto se šlo podruhé do kabin za nerozhodného stavu, ve vlastním oslabení ujel Miloslav Čermák a se zakončením si věděl rady - 2:2.

Stovka nejvěrnějších příznivců, kteří si našli i přes zápas české reprezentace cestu na stadion, sledovala vyrovnaný hokej i ve třetí třetině. I nějaké ty šance k vidění byly, třeba jako Rackova nebezpečná střela od modré čáry, po níž musel na poslední chvíli zasahovat Schwarz. Zkušený benátecký gólman si poradil také s dorážkou Martina Tvrzníka. I nadále to minutu po minutě vypadalo tak, že se bude prodlužovat. To se také potvrdilo. Do konce řádné hrací doby měl ještě šanci sjíždějící Jánošík, jenže brankový prostor netrefil. Podobně se nevedlo na druhé straně ani Budínskému, a tak se pět nastavených minut stalo nevyhnutelnými.

Ani prodloužení nepřineslo žádnou změnu skóre nepřineslo, a tak se o druhém bodu rozhodovalo v samostatných nájezdech. Za Benátky uspěl jediný nájezdník Antonín Dušek, Miloslav Čermák byl úspěšný hned dvakrát, a tak nebylo co řešit, druhý bod bral Stadion - 2:3 sn.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Benátky nad Jizerou): Dnešní utkání jsme chtěli vyhrát, bohužel se nám to nepovedlo. Soupeř byl kvalitní, nám naopak chybělo několik hráčů, kteří dnes nastoupili za Liberec. To ale není omluva. Náš tým je dostatečně kvalitní na to, abychom poslední domácí zápas uhráli. Doufám, že jsme si vítězství schovali do Mladé Boleslavi.

Jiří Doležal (Litoměřice): V utkání byly úseky, kdy jsme hráli dobře a hlavně to, co jsme chtěli. Ve druhé třetině byla pasáž, kdy nás domácí přehrávali, měli hodně přesilových her, k čemuž jsme jim dopomohli našimi fauly. Nakonec jsme na nájezdy šťastně vyhráli. S výsledkem jsem spokojen, s naší hrou tak nějak půl na půl.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.