21. 2. 2014 | Tomáš Nejedlo

Divácky atraktivní play off je tu! Benátky vyzvou Mladou Boleslav

Základní část první hokejové ligy už je minulostí a nyní je na prahu vrchol celé sezóny - play off. Benátečtí hokejisté si pro vyřazovací boje snad ani nemohli přát atraktivnějšího soupeře. Z osmého místa totiž Benátky vyzvou okresního rivala a jen dvacet kilometrů vzdálenou Mladou Boleslav. Nejžhavější kandidát na prvoligové vítězství je bezesporu favoritem celé série, ale okresní derby může dopadnout jakkoliv. Minimálně doufejme, že Benátečtí Bruslaře notně potrápí. Divácky atraktivní série startuje na ledě mladoboleslavské ŠKO-ENERGO Arény v sobotu 22. února a druhým zápasem pokračuje v neděli 23. února se shodným začátkem v 17:30 hodin. Oba zápasy můžete v případě osobní neúčasti sledovat i on-line.

V základní části mají zápasy Benátek a Mladé Boleslavi vždy speciální náboj. Vždyť jsou to derby dvou blízkých celků, která se vyznačují početnou diváckou kulisou a kvalitním hokejem. V derby by se atmosféra měla ještě stupňovat. Proto si určitě udělejte čas k návštěvě utkání a pomozte vytvořit tu správnou atmosféru hodnou derby.

O kvalitě mladoboleslavského kádru není potřeba dlouze hovořit. Fakt, že Bruslaři vyhráli základní část s devatenáctibodovým náskok před druhou Olomoucí a nastříleli 208 gólů, hovoří určitě za své. Série bude kromě řady dalších pikantní třeba i pro Lukáše Pabišku, který má v benáteckém týmu své dvojče Marka. "Bude to samozřejmě souboj. Nechci říkat, že na nás umí, ale vždycky se na nás tak nějak víc vyhecují. Budou se na nás chtít připravit, o tom nepochybuji," uvedl Lukáš Pabiška pro oficiální mladoboleslavský web.

Benátky se budou snažit favorita překvapit a rozhodně notně potrápit. O kvalitě týmu z města automobilů nemá pochyb benátecký trenér Filip Pešán: "Mladá Boleslav je bez debat konsolidovaný tým, který vyznává ofenzivní pojetí hokeje. Obránci často podporují útok. V poslední době chytá velmi dobře brankář Will," vypočítává Pešán. Boleslavi se zranila jednička týmu, gólman Valent. Jedničkou tak je právě Roman Will a výkon brankáře by třeba mohl v sérii rozhodnout. Trenér Pešán tak zároveň doufá v oporu v brankovišti, jíž je Marek Schwarz, který chytil v závěru základní části první ligy skvělou formu.

Vzájemné zápasy v letošní sezóně

Letošní čtyři vzájemná derby se nesla téměř vždy ve vyrovnaném duchu. Minimálně na benáteckém ledě tomu tak bylo, neboť oba domácí duely Benátky dospěly do nájezdů. V září uspěla Boleslav, když druhý bod jí vystřelil v penaltách Nouze. Ten druhý zápas doma už benátecký nájezdovou loterii zvládli. V šedesátiminutovém dramatu sice Benátečtí promrhali tříbrankový náskok, nakonec však brali dva body, když ten jeden navíc obstaral Skořepa.

Utkání 19. kola v městě automobilů ovládli Bruslaři, kteří zasadili už v první třetině Benátkám čtyři smrtící údery, čímž duel rozhodli. Čtyřbrankový náskok vydržel i na konci, Boleslav vyhrála 5:1. Poslední čtvrté střetnutí se hrálo v Boleslavi 29. ledna. Ve šňůře výher skvěle hrající Benátky spláchly i velkého favorita. Na ledě soupeře předvedly skvělý výkon, korunovaný tříbodovou výhrou 3:1. Vzájemné zápasy jsou tak, co se získaných bodů týče, naprosto vyrovnané.

Oba týmy v 52. kole

Tým BK Mladá Boleslav si v domácím prostředí připsal na závěr základní části výhru 4:1 nad soupeřem z Třebíče. O branky domácích se postarali Jarůšek, Látal, Meland a Kubica. Bruslaři nastoupili v sestavě: Will – Němeček, Toman, Ovčačík, Pojkar, Meland, Jindra – Nouza, Loskot, Pabiška – Mikulík, Broš, Klimenta – Jarůšek, Musil, Lenc – Látal, Vrbata, Kubica.

Celek HC Benátky nad Jizerou hrál rovněž doma a sehrál vyrovnané střetnutí s týmem Litoměřic. Po šedesáti minutách byl stav nerozhodný 2:2, a tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy, v nichž druhý bod hostům zajistil Čermák. Za Benátky skórovali Maďar s Klimtem. Benátky se představily v sestavě: Schwarz (Stejskal) – Říha, Ulrych, Jánošík, Kajínek, Niko, Pyrochta, Šimek – Maďar, Dušek, Pabiška – Krejčík, Skořepa, Vařecha – Dlouhý, Skalický, Špaček – Jech, Plodek, Klimt.

Webové stránky soupeře

Více informací o mladoboleslavském hokeji se můžete dozvědět na oficiálním webovém portálu našeho soupeře pro play off - BK Mladá Boleslav

Nenechte si okresní derby sérii play off ujít!

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!