27. 2. 2014 | Ondřej Nejedlo

Musíme se pokusit o malý zázrak, věří Jan Plodek

V základní části se stal jednou z opor benáteckého hokejového týmu. Pětatřicetiletý útočník Jan Plodek má zkušenosti s vyřazovacími částmi na rozdávání. Po nepovedeném domácím zápase s Mladou Boleslaví jsme si jej pozvali k redakčnímu mikrofonu. Autor čtrnácti branek ze základní části se mimo jiné zamyslel také nad tím, co chybí Benátkám nad Jizerou k tomu, aby favorita potrápily.
V sérii s Mladou Boleslaví prohrává benátecký tým již 0:3. Proč se nepovedlo uspět v domácím zápase?

Nehrajeme špatný hokej. Rozdíl mezi námi a Mladou Boleslaví je v proměňování přesilových her a brankových příležitostí vůbec. V domácím utkání jsme byli ve třetí třetině nedisciplinovaní. Sám jsem udělal dva zbytečné fauly. Mladá Boleslav má natolik zkušené hráče, že tohle dokáže využít. Musíme se vyvarovat faulů a pokusit se o malý zázrak.

Jak jsi říkal, prim hrají přesilové hry. V čem tkví síla mladoboleslavského týmu v početních výhodách?

Nevymýšlí nic světoborného. Dostanou puk na beky, střílí a tlačí se do branky. Přesně tohle našemu týmu chybí. Snažíme se zbytečně něco vymýšlet, navíc nemáme ani štěstí, aby se k nám něco odrazilo.

Kde naopak hledat slabinu Bruslařského klubu?

Těžko říct. Mají tým, který chce do extraligy, v něm se slabiny špatně hledají. Snad na to ve čtvrtém zápase přijdeme.

Série je hodně vyhrocená. Je těžké se krotit, aby nedocházelo k četným šarvátkám?

Kromě prvního zápasu zbylé dva nepřesahovaly nějaký rámec. Dalo se to očekávat. Hrajeme play-off, navíc je to derby. Svým způsobem to k tomu i patří. Když pominu první zápas, tak diváci mohli vidět pěkný hokej v rámci regulí.

Z reakcí benátecké střídačky i hráčů je patrné, že tým není spokojen s výkony rozhodčích. Jaký je tvůj názor?

První zápas rozhodčí hodně ovlivnili. Můj názor je, že někdy až příliš vylučovali. Ve zbývajících dvou zápasech se hrál ale dobrý hokej a faulů rozhodně ubylo.

Co je potřeba změnit do dalšího zápasu, aby se série ještě dala zdramatizovat?

Musíme využít nějakou přesilovou hru. Beci musí hrát trochu i na riziko. Stane se, že nastřelíme hráče a je z toho protiútok, ale to je hokej. Pokud nebudeme střílet, nedáme branku.

Sám jsi v Mladé Boleslavi působil. Jsou pro tebe souboje s tímto mužstvem něčím specifické?

Rozhodně ano. Znám tam spoustu kluků. Všichni jsme si Mladou Boleslav přáli. Je to výhodné, i co se týče cestování.

Jaký tedy očekáváš průběh čtvrtého zápasu?

Nemáme co ztratit. Mladá Boleslav přes nás musí přejít, jestliže chce postoupit do extraligy. Budeme hrát naši hru a pokusíme se v dalším domácím zápase vyhrát.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!