3. 3. 2014 | Tomáš Nejedlo

Benátky se doma chystají favorita i nadále trápit, buďte v úterý u toho!

Málokdo by čekal, že série dvou okresních rivalů se takhle protáhne. Benátecký mančaft však nezměrnou bojovností drží s jasným favoritem série krok a navíc ho pořádně trápí. Naposledy na boleslavském ledě Benátky předvedly týmovost a podpořeny skvělým Schwarzem zvítězily 5:4. Na programu je nyní šestý duel, hostit ho bude benátecký zimní stadion a věřme, že ho bude doprovázet opět fantastická divácká kulisa. Nezapomeňte si tedy v úterý 4. března udělat čas a doražte od 17:30 hodin fandit kvalitnímu, rychlému a zdravě bojovnému hokeji. Bude se určitě na co koukat, Benátečtí chtějí favorita i nadále kousat. Kdo by přece jenom nemohl přijít, může sledovat i podrobný on-line přenos!
Z pohledu diváka je Mladá Boleslav asi to nejlepší, co benátecký tým mohlo v play off potkat. Všech pět předchozích utkání to zcela jasně potvrdilo, hrál se skvělý hokej, na ledové ploše to mnohdy doslova jiskřilo. Derby se odrazilo také do hlediště. Jak v Boleslavi, tak v Benátkách se ochozy zaplnily velmi slušně a doufejme, že i v dnešním šestém utkání to tak bezezbytku bude!

V brance Bruslařů je při zranění Michala Valenta jedničkou jeho mladší kolega Roman Will, který se v poslední době zcela jistě dostal pod psychický tlak, neboť například v tom posledním utkání v Boleslavi z jednadvaceti střel soupeře inkasoval hned pět gólů, a jak se sám pro boleslavský web řekl, asi měl tým více podržet.

Boleslavští mají kádr široký, a tak točí nejen útočníky, ale i obránce. Všech pět dosud odehraných utkání sehrála jen trojice beků. Nejvíce svými body ofenzivu podporuje někdejší vítkovický zadák Ctirad Ovčačík, který ke dvěma přesným trefám přidal i dvě asistence. Čtyři body získal i podsaditý, avšak extraligou protřelý Milan Toman. Ten vévodí i trestnými minutami, k trestu do konce zápasu v prvním střetnutí si připsal i čtyři menší tresty a má tak už 33 trestných minut.

Co však Boleslav nejvíce trápí, to je stoprocentně zranění hlavní opory, kapitána, syna trenéra a bývalého reprezentanta Davida Výborného. Kádr však mají Bruslaři natolik kvalitní, že Výborného dokáže zastoupit řada dalších hokejistů. Navíc už se zde objevují informace, že hlavní opora mladoboleslavského týmu už začíná s tréninkem na ledě a kdo ví, třeba Mladoboleslavští svou největší star vytáhnou do boje už ve čtvrtfinále!

Ve zřejmě nejlepší formě play off potkalo třiatřicetiletého útočníka Milana Mikulíka. Ten je ve čtvrtfinálových bojích doslova k nezastavení. Šest gólů a pět asistencí v pěti zápasech je skvělý počin pro tohoto forvarda, na nějž jistě budou Boleslavští spoléhat i v šestém utkání. Do role dvorního nahrávače se pasoval někdejší liberecký útočník Tomáš Klimenta, který spoluhráčům připravil svými přihrávkami už devět gólů, sám na trefu čeká. Pozor si Benátky opět musejí dát na další produktivní útočníky, jako jsou třeba Jarůšek, Broš, Pabiška, Látal, Vrbata či Nouza.

Do čtvrtfinálové série Benátek a Boleslavi zasáhla i disciplinární komise ČSLH. Za trest ve hře za úder hlavou měl dva zápasy stopku boleslavský Radan Lenc. Za dva vyšší tresty jedno utkání stál Petr Kica (kterého ale Benátky už stejně využít nemohou) a v pátém utkání si za stejnou věc odpočinul i Petr Ulrych. Lencovi a Ulrychovi však již trest vypršel, a tak je trenéři v dnešním šestém duelu mohou naplno využít.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!