4. 3. 2014 | Ondřej Nejedlo

Na ledě necháme úplně všechno, slibuje Adam Dlouhý

Stejně jako na začátku základní části je kdekdo odepisoval. Také po třech zápasech čtvrtfinálové série play-off by na ně vsadil opravdu málokdo. Benátečtí hokejisté ale neutuchající bojovností připravili favoritu z Mladé Boleslavi horké chvilky a už dvě utkání v řadě za sebou vyhráli. Série se tak vrací k řece Jizeře, kde si tým z nejmenšího prvoligového města bude chtít vynutit sedmý zápas. V podobném duchu hovoří také nadějný devatenáctiletý útočník Adam Dlouhý, který Mladoboleslavské v pátém zápase gólově načal.
V Mladé Boleslavi se vám podařilo vyhrát a sérii tak vrátit do Benátek nad Jizerou. Co v zatím posledním zápase rozhodlo?

Myslím si, že klíčem k výhře bylo proměňování šancí. Mladá Boleslav si jich vypracovala opravdu dost, kdežto my jsme proměnili téměř všechny. Důležitý byl také výkon našeho brankáře. Marek Schwarz nás držel nad vodou.

Sám jsi vstřelil důležitý první gól. Jak bys ho popsal?

Trenér nás poslal na úvodní vhazování, abychom na ně vlétli, což se nám bezezbytku podařilo. Dobrým forčekingem jsme v útočném pásmu získali puk, který Jirka Říha od modré nahodil před branku. Kotouč následně z gólmana vypadl a pro mě už nebylo těžké ho uklidit za brankovou čáru.

Mladoboleslavským se v utkání dvakrát nepodařilo trefit zcela prázdnou branku. Zatrnulo ti v těchto situacích?

Osobně mi hodně zatrnulo, protože v obou případech jsem byl na ledě. Štěstí se ale přiklonilo na naši stranu.

Opět jsme si neodpustili několik zcela zbytečných faulů. Čím to, že se nám je nedaří vymýtit?

Těžko říct, čím to je. Před každým zápasem si říkáme, že musíme hrát disciplinovaně, avšak pokaždé se tam objeví spousta zbytečných zákroků. Často je to také z toho, že utkání je hodně emotivní. Někdy se zkrátka nedají udržet nervy na uzdě.¨

Mladoboleslavští stáhli v poslední třetině dvoubrankový náskok během jedné minuty. Nebál ses, že by to mohlo benátecký tým položit?

Určitě budu mluvit za všechny spoluhráče, když řeknu, že jsme strach neměli. Oba góly padly v přesilových hrách. Věděli jsme, že pokud neuděláme zbytečný faul, tak jsme schopni při hře pět na pět ještě nějakou branku vstřelit, což se podařilo.

Favoritovi rozhodně přiděláváte vrásky. Podobný vývoj série asi v Mladé Boleslavi nečekali. Jaký bude podle tebe šestý zápas?

Myslím si, že bude hodně podobný těm předchozím. Bude v něm hodně pohybu, osobních soubojů a tlaku do branky. Přesně tyto věci nám zatím přináší ovoce. Na ledě necháme úplně všechno! Věřím, že zvítězíme a ve čtvrtek se na mladoboleslavském ledě popereme o postup a tedy i o obrovské překvapení.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.