31. 7. 2014 | Martina Válková

Jan Plodek nastávajícím tahounem Benátek? „Je to na nás starých, na všech,“ říká.

Na tréninku se na ledě proháněl spolu se svým bratrem Milanem, avšak na rozdíl od něj stále v roli hráče. Letos navíc vše nasvědčuje tomu, že by právě on měl po Tomáši Klimtovi převzít pomyslné kapitánské žezlo a vést benátecké v dalších hokejových bitvách. Zvládne „Ploďák“ spolu s pár dalšími staršími a ostřílenými hráči ukočírovat tým plný mladíků a poprat se o účast v play off?

Vypadá to, že v letošní sezóně obléknete kapitánské céčko…
Tak jsem nejstarší, zdědil jsem to po „Kelímkovi“, který byl nejstarší - novodobý dědek. Bude to na mě, musím ty kluky dirigovat. Je tam spousta mladých kluků, tak se musím snažit jít příkladem a trošku je popíchnout, něco jim ukázat. Snad to bude dobré.


Myslíte, že vás budou brát jako autoritu?
Já nejsem zase takový, že bych někomu nadával nebo tak. Ale myslím, že už jsem něco odehrál a že ti kluci to vědí a že když jim něco řeknu, tak to bude určitě platit… Každopádně je to na nás starých, na všech, budeme to muset vést my..


Jak se cítíte po prvních pár dnech na ledě?
Začátky jsou vždycky těžší, ale každý se tak nějak v těch třech týdnech dovolené udržuje, něco dělá… Na tom ledě je to něco jiného, ale po tom týdnu si už člověk zvykne a je to dobré. Je to zábavnější než na tom suchu..


Na ledě se kromě vás hráčů a klasické trenérské sestavy objevil i váš bratr Milan. Jaké to je pod ním trénovat?
Jo, v pohodě. Člověk si zvykne, to není vůbec problém. On má s námi bruslení, je to dobré, něco nám ukáže. Hlavně pro ty mladé kluky je to potřeba dělat. Ti se ještě můžou zlepšit, já už toho v bruslení moc nezlepším, ale pro ně je to určitě dobré.


Vidíte se na podobné pozici, až ukončíte kariéru?
Tak určitě. Udělal jsem si trenérskou licenci - B třídu a loni jsem se už zapojoval s dětmi do tréninku. Zatímco loni jsme dojížděli do Benátek, letos trénujeme v Liberci. Takže budu doma a budu mít víc času, tak se chci zapojit ještě víc a pomáhat těm trenérům, kdy bude potřeba. A až jednou skončím, (doufám, že ještě nějaký rok hrát budu), tak bych se tomu chtěl určitě věnovat.


Jak vidíte šance týmu v nadcházející sezóně?
Já doufám, že navážeme na konec minulé sezóny, kdy jsme vyhráli deset zápasů za sebou a nakonec jsme udělali play off. Po začátku, kdy jsme byli beznadějně poslední, to byl super závěr sezóny; zahráli jsme si play off s Boleslaví... Já myslím, že na to navážeme, a když chytneme začátek, tak si myslím, že do té osmičky můžeme hrát celou sezónu.


Před lety, když jste hrál za Liberec, jste na zápasy nosil talisman – zelenou myš. Máte něco přichystaného pro letošní sezónu?
Já jsem to letos hodně střídal, na každý zápas jsem si něco vozil. Když se nám s Benátkami nedařilo, měnil jsem talismany docela často. Od syna jsem si vždycky vzal nějakou hračku a strčil si ji do kapsy, a když to nepřineslo úspěch, tak jsem ji vyměnil. Ale měl jsem myš, takovou tlustou, to je pravda… Ta mi v tygrech nosila docela štěstí.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!