17. 2. 2007 | Radek Kolín, Mirek Ondra

Benátky se na výhru v Milevsku nadřely

41., sobota 17. 2. 2007
Milevsko - Benátky n.J. MIL - BEN

B e n á t k y n a d J i z e r o u - Hokejové drama se štastným koncem zažili dnes benátečtí hokejisté v Milevsku. Vteřinu před koncem třetí třetiny v přesilovce 5 na 3 srovnával stav utkání Martin Kocman. Stejný hráč se v druhé minutě prodloužení zasloužil o konečnou podobu skóre 1:2 v prodloužení. Stejným poměrem si tedy mužstva rozdělila i body do tabulky.

Milevsko: Svoboda (60.Jakubal) – Žlůva, R.Procházka, Ulman, Velíšek, Štych, Votruba, Krejčí, Štefan, Pitel - Bušta, Šperger, Hamerle - Šedivý, Suchánek, Novotný - Urbanec, Müller, Šimek
Benátky n.J.: Barek – Vrzal, Beránek, Štrach, Kaulfus, Gajda, Pešek - Zajíček, Mácha, Kristek - Jaroš, Skořepa, L.Krupka - M.Krupka, Kocman, Holý
Branky a nahrávky: 48. Šimek (Müller) - 60. Kocman (Štrach), 62. Kocman (Zajíček). Rozhodčí: Ji.Dvořák - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 5:6 navíc domácí 1 x TH (Svoboda) a hosté 1 x 10 (Beránek). Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 39:31 (14:12, 17:8, 8:9 - 0:2). Průběh utkání: 0:0 / 0:0 / 1:0 - 1:1 / 1:2.

Komentář

Na konci 2.min. měly Benátky výhodu přesilové hry, ale vážněji milevskou branku neohrozily. Milevsko si zahrálo přesilovku v 7.min. a vytvořilo si v ní dvě možnosti ke skórování. Nejprve Zdeněk Šperger posunul puk doprava najíždějícímu Lukáši Buštovi, jenž však hostujícího brankaře Barka neprostřelil. Po následném vhazování sklepl Zdeněk Šperger nahození Michala Štycha, puk propadl brankaři u tyčky a pomalu se sunul po brankové čáře, odkud jej však jeden z bránících hráčů včas odpálil. V 13.min.předvedla pohlednou kombinaci milevská třetí formace, když po ose Boris Šedivý-Tomáš Novotný zakončoval před brankou volný Ruda Suchánek, ale nedokázal bekhendem přehodit hokejku ležícího brankaře Barka. Ve stejné minutě pak po přihrávce Jirky Müllera pálil z pravého kruhu Jan Šimek, ale branku netrefil.

Další šance přišly až ve druhé třetině. V 23.min.se po vhazování v útočném pásmu otevřel prostor před Michalem Štychem, který však zpoza kruhů Barka neprostřelil. Za chvíli zůstal před brankou nepokrytý Ruda Suchánek, ale byl příliš blízko na to, aby Barka překonal. Vypíchnutého puku se zmocnil Josef Urbanec, avšak z těžkého úhlu z pravého kruhu netrefil prázdnou branku nad ležícím brankařem. Odražený puk od zadního mantinelu sebral Tomáš Novotný, z brankové čáry vyjel na levý kruh, ale i on, byť ne z úplně výhodné pozice, minul stále ještě odkrytou branku. V 25.min.zahrozil na opačné straně Lukáš Krupka, když hned po buly mířil nad branku. Před polovinou zápasu v početní výhodě našel Richard Pitel mezi kruhy Lukáše Krejčího, jenž těsně minul.Po dalším hostujícím faulu se Milevsku naskytla dokonce dvojnásobná přesilová hra. V té měl příležitost Robert Procházka,když z prostoru kruhů puk do branky nedostal.Pak přihrál Lukáš Krejčí před branku Richardu Pitelovi, ale Barek se roztáhl na brankové čáře a milevský kapitán jej zblízka nepřehodil. V pokračující jednoduché přesilovce se probil po levé straně Tomáš Novotný - Barek jeho střelu vyrazil.Poté se do šancí začali dostávat také hosté. Po naskočení hráče z trestné lavice se Benátky dostaly do přečíslení, které zakončil střelou Zajíček, ale Dalimil Svoboda ramenem vyrazil. V 34.min. pálil nad branku po přihrávce od zadního mantinelu Štrach. V 38.min.se po průniku po levé straně natlačil až před branku Holý,ale náš brankař mu skórovat nedovolil.

Na začátku třetí třetiny měly Benátky výhodu přesilové hry 4 proti 3. V ní měl velkou šanci Beránek, který využil špatného postavení našich hráčů, když od modré dojel až před brankaře, ale prostřelil jej nedokázal.Pak se dvakrát ocitl sám před brankařem Martin Krupka, ale Dalimil Svoboda v domácí brance vždy situaci zachránil. Až v 48.min. přišel první gól zápasu. V době končící hostující přesilovky obral Jirka Müller v rohu o puk hostujícího obránce Štracha a přihrál na levý kruh Janu Šimkovi, který odrazem o tyčku otevřel skóre. I při dalším pobytu čtvrté milevské řady bylo před soupeřovou brankou horko. V přečíslení vystřelil Jirka Müller zpoza kruhů a ani jeden z dvojice Jan Šimek – Josef Urbanec nedokázal dopravit brankařem vyražený puk do branky. Za minutu zůstal mezi kruhy osamocený Ríša Pitel, ale Barek mu včasným vyjetím zmenšil střelecký úhel a střelu vyrazil. Z protiútoku z pravého kruhu přestřelil branku Jaroš. Pak byla hra na několik minut přerušena kvůli výměně rozbitého plexiskla. V 58.min.najížděl na soupeřovu branku z levé strany Jakub Hamerle, ale Barek za pomocí betonu prostor u tyčky uhájil. V čase 58:41 sáhli hosté ke hře bez brankaře. Hráči Milevska se však úspěšně bránili a ohrožení své branky nepřipustili. V čase 59:51 však hlavní rozhodčí vyloučil hned dva milevské hráče najednou za krosček, přestože obdobné zákroky hostujících hráčů půl minuty předtím v tlačenici před domácí střídačkou nechal bez povšimnutí. Následnou poskytnutou přesilovku 6 proti 3 dokázaly Benátky pouhou vteřinu před koncem využít. Střelu Štracha od modré stihla ještě tečovat hned dvojice milevských hráčů, ale puk nakonec skončil v pravém rohu milevské branky. Gól byl připsán kapitánu Benátek Martinu Kocmanovi. Po vyrovnávací brance byl za protesty udělen brankaři Dalimilu Svobodovi trest ve hře a tak bylo jasné, že celé prodloužení budou hrát Benátky přesilovku. A protože pokračoval i trest za předchozí vyloučení, pokračovaly Benátky i v prodloužení ve hře v 5 proti 3. To se našim hráčům ještě podařilo ubránit, ale v následné klasické přesilovce posunul Lukáš Zajíček puk na Martina Kocmana, který se trefil nad rameno Pavla Jakubala. Utkání se hodnotí těžko. Po většinu zápasu byla hra vyrovnaná, ale Milevští si vytvořili daleko více vyložených šancí a za to by si výhru zasloužili. Ozdobou zápasu byly výkony obou brankařů,z nichž zejména hostující Martin Barek svůj tým výrazně podržel. Milevsku se již poněkolikáté v sezóně nepodařilo udržet vedení a přišlo o vítězství v samém závěru. I když k tomu tentokrát velkou měrou přispěl hlavní rozhodčí. Na druhou stranu nutno přiznat,že kdyby milevští hráči proměnili alespoň jednu z několika velkých šancích, mohlo být utkání dříve rozhodnuto.

Komentář byl převzat ze stránek soupeře.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!